Len si to predstavte. Horúci letný deň, ktorému stále čosi chýba. Ak ste tipovali, že pôjde o chutnú zmrzlinku, ktorá je dokonalou letnou neresťou malých aj veľkých, tipovali ste správne. Teplý deň sa predsa bez chutnej ľadovej dobrotky nezaobíde! My sme pre vás hľadali recept na domácu zmrzlinu v troch rôznych prevedeniach, aby si vybrali aj tí najnáročnejší z vás. Ktorej dáte šancu vy?
Domáca je najlepšia
Ako všetko aj lahodné domáce zmrzliny sú celkovo to najlepšie, čo si môžete dopriať. Na rozdiel od kupovanej zmrzliny totiž presne viete, čo do nej dávate. Či sú suroviny skutočne kvalitné, či nie sú po záruke a či sú naozaj také zdravé ako sa pri kupovaných zmrzlinách často uvádza. A nepotrebujete ani výrobník zmrzliny. Zmrzlinu si jednoducho vyrobíte do plastovej alebo inej nádoby, prípadne ju môžete nadávkovať do formičiek na nanuky.
Inšpiruj sa receptom: Hľadáš zdravý recept na lososa? Vyber si z týchto 3!
Domáca zmrzlina 3x inak
Dosť bolo inštrukcií, poďme sa pozrieť na recepty na domácu zmrzlinu. Garantujeme vám, že ak ju raz vyskúšate, nikdy inú potrebovať nebudete!
Galéria: Recepty na domácu zmrzlinu
Zmrzlina s príchuťou slaného karamelu
Slaný karamel je momentálna v zmrzlinárstve veľmi horúca ingrediencia. Pripravte si z neho zmrzlinu podľa StressBaking.com.
Ingrediencie:
- 500 ml šľahačky (smotany na šľahanie)
- 1 konzerva nesladeného kondenzovaného mlieka
- 125 g karamelu (plus trocha na ozdobu)
- 1 lyžička morskej soli (plus trocha na ozdobu)
Postup prípravy:
- Vo veľkej mise si pomocou mixéra vyšľaháme smotanu na šľahanie úplne do tuha.
- Pomocou plochej varešky postupne primiešame kondenzované mlieko a jemne miešame, až kým sa dve ingrediencie nespoja.
- Karamel sme si pripravili z cukru na miernom ohni a vychladnutý ho primiešame k zmesi spolu s lyžičkou soli.
- Zmrzlinu premiestnime do nádoby vhodnej do mrazničky, ktorá má dobre doliehajúce viečko.
- Zmrzlinu ozdobíme karamelom, soľou a necháme ju stuhnúť v mrazničke aspoň 8 hodín, ideálne počas noci.