Skús recept na domácu zmrzlinu 3x inak: Chutí ako od zmrzlinára!

Len si to predstavte. Horúci letný deň, ktorému stále čosi chýba. Ak ste tipovali, že pôjde o chutnú zmrzlinku, ktorá je dokonalou letnou neresťou malých aj veľkých, tipovali ste správne. Teplý deň sa predsa bez chutnej ľadovej dobrotky nezaobíde! My sme pre vás hľadali recept na domácu zmrzlinu v troch rôznych prevedeniach, aby si vybrali aj tí najnáročnejší z vás. Ktorej dáte šancu vy?

Domáca je najlepšia

Ako všetko aj lahodné domáce zmrzliny sú celkovo to najlepšie, čo si môžete dopriať. Na rozdiel od kupovanej zmrzliny totiž presne viete, čo do nej dávate. Či sú suroviny skutočne kvalitné, či nie sú po záruke a či sú naozaj také zdravé ako sa pri kupovaných zmrzlinách často uvádza. A nepotrebujete ani výrobník zmrzliny. Zmrzlinu si jednoducho vyrobíte do plastovej alebo inej nádoby, prípadne ju môžete nadávkovať do formičiek na nanuky. 

Inšpiruj sa receptom: Hľadáš zdravý recept na lososa? Vyber si z týchto 3!

najlepšia domáca zmrzlina

Zdroj: Shutterstock®

Domáca zmrzlina 3x inak

Dosť bolo inštrukcií, poďme sa pozrieť na recepty na domácu zmrzlinu. Garantujeme vám, že ak ju raz vyskúšate, nikdy inú potrebovať nebudete!

Galéria: Recepty na domácu zmrzlinu

Zmrzlina s príchuťou slaného karamelu

Slaný karamel je momentálna v zmrzlinárstve veľmi horúca ingrediencia. Pripravte si z neho zmrzlinu podľa StressBaking.com.

Ingrediencie:

  • 500 ml šľahačky (smotany na šľahanie)
  • 1 konzerva nesladeného kondenzovaného mlieka
  • 125 g karamelu (plus trocha na ozdobu)
  • 1 lyžička morskej soli (plus trocha na ozdobu)

Postup prípravy:

  1. Vo veľkej mise si pomocou mixéra vyšľaháme smotanu na šľahanie úplne do tuha.
  2. Pomocou plochej varešky postupne primiešame kondenzované mlieko a jemne miešame, až kým sa dve ingrediencie nespoja.
  3. Karamel sme si pripravili z cukru na miernom ohni a vychladnutý ho primiešame k zmesi spolu s lyžičkou soli.
  4. Zmrzlinu premiestnime do nádoby vhodnej do mrazničky, ktorá má dobre doliehajúce viečko. 
  5. Zmrzlinu ozdobíme karamelom, soľou a necháme ju stuhnúť v mrazničke aspoň 8 hodín, ideálne počas noci. 
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!
10 komentárov
Katarína Konečná

Katarína Konečná

01.08.2020 15:17

broskyňovú vyskúšam

Vaše meno:

Lucia Valková

Lucia Valková

01.08.2020 18:42

Broskyňova vyzera fantasticky!

Vaše meno:

Marika Michálková

Marika Michálková

01.08.2020 19:19

Slaný karamel, vyzerá úžasne

Vaše meno:

Ľubica Šťastná

Ľubica Šťastná

02.08.2020 06:06

Rada vyskúšam, vďaka!

Vaše meno:

Mária Reibergerová

Mária Reibergerová

02.08.2020 15:03

určite vyskúšam, najmä kôli deťom

Vaše meno:

Mária Maxianová

Mária Maxianová

02.08.2020 18:20

ešte som doma neskúšala, je čas to napraviť, domáce ovocie dozrieva

Vaše meno:

Tomáš Kamenár

Tomáš Kamenár

03.08.2020 06:34

možno raz vyskúšam :)

Vaše meno:

Vlasta Mäsiarová

Vlasta Mäsiarová

03.08.2020 13:23

Skúšala som domáce nanuky jogurtove s ovocím a druhé nanuky zmrazené z muntivitaminoveho džúsu

Vaše meno:

Daniela Bieliková

Daniela Bieliková

03.08.2020 14:39

Ešte som doma zmrzlinu nerobila, ale tá karamelová vyzerá skvele, alebo ju vyskúšam do nanukových formičiek

Vaše meno:

Marián Podmanický

Marián Podmanický

03.08.2020 19:54

Domáca je domáca a ja si rád pomaškrtím, iba musím zmobilizovať manželku a prehovoriť ju, že od nej bude ešte lepšia. Ďakujem za tipy.

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE