Hľadáš zdravý recept na lososa? Vyber si z týchto 3!

Losos je nepochybne veľmi populárna, no i veľmi zdravá ryba. Pripisujú sa mu priam blahodarné účinky na ľudský organizmus. Je významným zdrojom bielkovín, omega-3 mastných kyselín, no i vitamínov typu B (najmä vitamínu B12), vitamínu D, selénia, draslíka a rôznych ďalších antioxidantov. Ak váhate a neviete, ako si lososa pripraviť inak ako na masle s citrónom, ste na správnom mieste. Ponúkame vám zdravý recept na lososa 3x inak!

Veľmi chutná rybka

O tom, čo obsahuje ryba menom losos, sme si už povedali. Viete aj to, ako veľmi všetky tieto nutrienty prospievajú nášmu zdraviu? Pravidelnou konzumáciou lososa prispievate k zdravému fungovaniu mnohých vnútorných orgánov. Menovite ide o zdravie mozgu, srdca, no prospieva aj telesnej schránke celkovo. Losos totiž človeka dokáže zasýtiť na dlhý čas, čo môže viesť k strate telesnej hmotnosti. Existuje niekoľko druhov lososa, no vo všeobecnosti sa za najzdravšie označujú divoké lososy. V neposlednom rade je losos veľmi chutná rybka, ktorú milujú milióny ľudí a dokonca i tí, ktorí rybám veľmi neholdujú. Poďme sa pozrieť, ako si lososa pripraviť troška netradičnejšie.

Inšpiruj sa: Ako zoštíhliť vnútorné stehná? Vďaka týmto cvikom ich vyformuješ!

Galéria: Recept na lososa 3x inak

Teriyaki losos

Losos na ázijský spôsob? Pripravte si teriyaki lososa podľa Natasha's Kitchen.

Ingrediencie:

  • 2 veľké filety lososa
  • 3 lyžice teriyaky omáčky
  • 3 lyžice hoisin omáčky
  • 3 lyžice sójovej omáčky
  • 1 lyžicu ryžového octu
  • 1 lyžicu sezamového oleja
  • 40 g trstinového cukru
  • 3 prelisované strúčiky cesnaku
  • 1/2 lyžičky sušeného zázvoru
  • voliteľné ako posýpka: sezamové semienka alebo zelená časť jarnej cibuľky

Postup prípravy:

  1. Rúru si predhrejeme na 200 stupňov a na plech si dáme papier na pečenie potretý tukom.
  2. Všetky ingrediencie okrem lososa a posýpok si zmiešame na teriyaki omáčku. Miešame až dovtedy, kým sa cukor úplne nerozpustí.
  3. Do omáčky pridáme lososa, poriadne ho obalíme, misku prikryjeme potravinovou fóliou a marinujeme aspoň 20 minút v chladničke.
  4. Lososa premiestnime na plech a pečieme vo vyhriatej rúre 12 až 16 minút podľa toho, aké hrubé máte filety.
  5. Zvyšok omáčky dajte na panvicu a priveďte ju do varu. Potom plameň stiahnite a nechajte bublať 3 až 4 minúty, kým omáčka mierne nezhustne.
  6. Lososa podávajte potretého teriyaki omáčkou a posypaného sezamovými semienkami alebo cibuľkou s ryžou či zelenými fazuľkami na pare.
Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

4 komentárov

Katarína Konečná

Katarína Konečná

01.07.2020 10:12

práve som rozmýšľala čo s tým lososom čo mám v chladničke

Vaše meno:

Mária Chromíková

Mária Chromíková

30.07.2020 09:08

dobrá a zdravá pochúťka.

Vaše meno:

Alica Marekova

Alica Marekova

30.07.2020 17:16

Milujem lososa.

Vaše meno:

Kristína Sekeráková

Kristína Sekeráková

08.11.2021 17:17

Musím vyskúšať, keďže lososa u nás pripravujeme kedykoľvek a nie iba na Vianoce :-)

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.