Chcete zapôsobiť na návštevu? Recept na syrovú guľu s granátovým jablkom je ten pravý!

Recept na syrovú guľu s granátovým jablkom

Hľadáte predjedlo, ktoré zažiari pri každej návšteve, alebo chcete obmeniť klasické slovenské chlebíčky? Syrová guľôčka s bielym cheddarom je odpoveďou na všetky vaše dilemy, keď neviete, čo pripraviť. 

Niekedy sa môže zdať, že pripravujeme to isté jedlo stále dookola. No stačí sa iba pozrieť na spojenie ingrediencií z iného uhla a sami budete prekvapení. Tento recept je ideálny make-ahead predkrm, ktorý pripravíte vopred, uskladníte v chladničke a len vytiahnete, keď prídu hostia (alebo keď na vás doľahne hlad už pred večerou). 

Recept na syrovú guľu s granátový jablkom a bielym cheddarom

Je rýchly, je jednoduchý, je štýlový, je neodolateľný. Tento recept obsahuje kombináciu sladkých granátových jadierok, slaného syra a chrumkavých orechov. No a je iba málo vecí lepších než sladko-slané jedlá. Okrem toho, dá sa pripraviť dopredu, čiže ušetríte čas, nervy aj chaos v kuchyni. Poďme na to!

Ingrediencie:

  • 1 balenie smotanového syra
  • 1 balenie nastrúhaného bieleho čedaru (najlepšie je použiť dozretý)
  • Nasekané pekanové orechy (môžete ich jemne opražiť)
  • Nasekaná zelená cibuľka
  • Štipka soli 
  • 1 ks granátové jablko 
  • Slané krekry alebo čerstvé pečivo (na podávanie)

Postup:

  • V mise zmiešajte smotanový syr s nastrúhaným bielym čedarom a štipkou soli.
  • Pridajte nasekané pekanové orechy a zelenú cibuľku. Všetko opäť dobre premiešajte, kým nevznikne kompaktná hmota.
  • Zo syrovej zmesi vytvarujte guľu (alebo menšie guľôčky).
  • Guľu obaľte v granátových jadierkach tak, aby pokrývali celý povrch. Prilepia sa celkom jednoducho, len sa ich nebojte trošku zatlačiť.
  • Guľu nechajte v chladničke aspoň hodinu (ideálne cez noc), aby sa chute prepojili a vytvorila sa hustejšia konzistencia. 
  • Podávajte s krekrami, čerstvým chrumkavým chlebom alebo aj ako dip s mrkvou a stopkovým zelerom.

syrové predjedlá
Instagram / @kalefornia_kravings

Nebojte sa ingrediencie prispôsobiť podľa toho, čo máte práve v kuchyni. Ak nemáte pekanové orechy, vyskúšajte vlašské alebo lieskovce. Môžete pridať trochu cesnaku alebo byliniek (napr. tymian či rozmarín). 

Ak nemáte rádi granátové jablko, skúste sušené brusnice alebo nasekaný sušený ananás. Je to mňam! No a chcete iba sladkú verziu? Vytvorte ju s medom a figami. Také skoro francúzske …  Jednoduchosť a variabilitu tohto receptu si zamilujete. A vzhľad takisto!

Zdroj úvodnej fotky: Instagram / @kalefornia_kravings


0 komentárov

autor komentu

Vaše meno:

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.