Sladkosti od ktorých sa nepriberá: Jednoduchý tekvicový cheesecake

 

Tekvicová sezóna ma tak nadchla, že som musela upiecť tekvicový cheescake.

 

Susedky aj rodina testovali a hodnotili.

 

Výsledok?

 

Koláč prešiel na jednotku a recept môžem posunúť ďalej. 

 

 

 

Suroviny na jednu okrúhlu tortovú formu

 

Na cesto:

 

  • 200g maslových celozrných sušienok
  • 120g rozpusteného masla

 

Na tvarohový krém:

 

  • 750g tvarohu bez tuku
  • 200g syru lučina
  • 250 ml kyslej smotany alebo bieleho jogurtu
  • 5 vajec veľkosti L
  • 80g hnedého cukru
  • štipka soli
  • 1 balíček vanilkového cukru

 

Na tekvicovú plnku:

 

  • 300 g tekvice – najlepšie hokkaido alebo oranžovej maslovej tekvice na pečenie
  • 3 polievkové lyžice hnedého trstinového cukru
  • mletá škorica a čerstvo mletý muškátový oriešok na ochutenie
  • 85 g žervé, natierkového masla alebo Lučiny
  • 1 vajíčko

 

Odporúčame vyskúšať: Sladkosti od ktorých sa nepriberá: Biskupský chlebíče

tekvicovy-cheesecake

Zdroj: Shutterstock®

Postup prípravy:

 

1. V malom kastróliku roztopím maslo. Sušienky dám do mikroténového vrecúška, obalím ho utierkou a na tvrdej podložke pomocou tĺčika na mäso na drobno rozdrvím. Vysypem ich do misky a zalejem roztopeným maslom. Formu na pečenie vymastím olejom alebo maslom a vysypem múkou. Rovnomerne do nej vložím sušienkovo maslový mix a utlačím ho. Zvyknem to robiť pohárikom. Dám upiecť na 10 minút pri teplote 160 stupňov.

 

2. Zatiaľ umyjem tekvicu, ak je treba ošúpem (pri hokkaide šupku nechám), vydlabem semiačka a nakrájam na kocky.

 

3. Tekvicu podusím v hrnci pod pokrievkou s cukrom, koreninami a troškou vody, aby sa nepripálila. Keď je úplne mäkká, tak ju rozmixujem ponorným mixérom do hladka. Keď trošku vychladne zamiešam do pyré žervé a vajíčko.

 

4. Na tvarohovú plnku vymiešam dokopy všetky ingrediencie. Hladký krém vylejem na predpečený korpus, lyžicou navrch poukladám tekvicové pyré a vidličkou ho špirálovitým pohybom zapracujem do tvarohovej plnky.

 

5. Koláč dám piecť na hodinu pri 160 stupňov. Do rúry zvyknem vložiť nádobu s vodou, tak aby sa zachovala v rúre vlhkosť a koláč zostal šťavnatý. Cheescake nesmie byť prepečený, pretože by bol suchý, musí zostať zľahka trasľavý.

 

Odporúčame vyskúšať: Sladkosti od ktorých sa nepriberá: Mrkvové guličky

 

Knihu - Sladkosti, od ktorých sa nepriberá si môžete zakúpiť za 12,99 eur na www.sladkaema.com

sladkosti-od-ktorych-sa-nepribera

Zdroj: Shutterstock®

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

4 komentárov

Martina Zahoranová

Martina Zahoranová

01.12.2015 17:22

určite sa oplatí vyskúšať... tekvicu mám ide sa na to :-)

Vaše meno:

Tomas Agocs

Tomas Agocs

06.12.2015 16:41

mnaaam

Vaše meno:

Júlia

Júlia

11.12.2015 15:04

Vyzerá to super! :)

Vaše meno:

Erika Špacírová

Erika Špacírová

21.12.2015 08:33

výborný :)

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.