Fantastické sviatočné pohostenie – plnený veniec so syrom Brie a brusnicovou omáčkou

Dokonalé pochúťky si niekedy nevyžadujú dlhé a náročné prípravy. Stačí dobrý nápad, tie správne suroviny a dobrotu môžeme razom podávať. Máte radi kombináciu sladkej a slanej chuti? Niektorí túto kombináciu úplne odmietajú a pokrmu, ktorý obsahuje mäso a zároveň napríklad niečo sladké ovocné, povedia jednoznačné nie. Iní si naopak takúto kombináciu radi vychutnajú. 

K ovocným tónom sa dokonale hodí napríklad aj syr. Trebárs zo syra a hrozna sa dajú pripraviť rôzne chutné jednohubky a drobné pochúťky pod zub. Syr však rozhodne ide dokopy aj s brusnicami, no nie? Ak máte radi túto kombináciu, vyskúšajte nasledujúci jednoduchý recept.

Tento plnený veniec z hotového cesta naplnený mäkkým syrom s plesňovou kôrkou Brie a brusnicovou omáčkou je perfektnou voľbou, ak máte v pláne nejaké sviatočné posedenie s priateľmi, alebo chcete pripraviť rovno slávnostnú večeru a hľadáte tip na predjedlo.

Verte, že táto dobrota kombináciou svojich chutí odrovná chuťové poháriky všetkých vašich hostí a vy ju budete zbožňovať tiež!

@sarahtreed This Brie, cranberry + hazelnut wreath appetizer is a show stopper and it will be perfect for both Thanksgiving and Christmas. The flavors are amazing and it comes together really quickly. Ingredients: 2 pkgs crescent roll dough, I used @Pillsbury. 1 8oz wheel of Brie cheese, I peeled off the excess rind then sliced it up. Cranberry sauce (about 1 cup) - I made mine from scratch, comment down below if you want the recipe. 1/2 cup toasted hazelnuts 1/2 cup dried cranberries 1 beaten egg for the egg wash A couple pinches of fresh chopped rosemary A pinch of pink Himalayan salt Honey Method: Line a baking sheet with parchment or silpat and preheat the oven to 375. Separate out two packages of crescent roll dough into individual triangles. Place a small bowl in the center of your lined baking sheet and start adding your crescent roll dough with the pointed ends out. Next add cranberry sauce and then place the sliced Brie on top. Sprinkle on toasted hazelnuts and dried cranberries. Now carefully remove the bowl from the center so that you can close up the wreath. One by one, go around and pull the pointed end of the crescent roll dough around your fillings and tuck it under the dough that’s on the bottom to seal it up as best you can. Once you’re happy with the wreath shape, brush it with egg wash and sprinkle on the chopped fresh rosemary and pink salt. Bake until golden brown, for about 20 mins. Once it’s done, allow it to cool enough to handle and transfer to a tray or board for serving. Drizzle on a little bit of honey and sprinkle a few more hazelnuts and dried cranberries for garnish. Serve while warm and enjoy! Christmas tea towel from @GEOMETRY - shop their sale now + save an additional 15% with SARAHR15. I wanted to make another wreath appetizer because you all loved the spinach dip and I saw @Ree Drummond - Pioneer Woman make one like this. I switched from pistachios to hazelnuts and used my own cranberry sauce instead of cranberry preserves, but this idea is originally hers and it’s amazing! #holidayappetizers #geometryhouse #thanksgiving Christmas Music - Memusic

Na plnený veniec s plesňovým syrom a brusnicami budeme potrebovať:

  • cesto na croissanty (dá sa použiť aj lístkové),
  • mäkký syr Brie,
  • brusnicová omáčka alebo džem (cca 1 pohár),
  • nasekané opražené lieskovce,
  • sušené brusnice,
  • 1 vajce na potretie,
  • čerstvý alebo sušený rozmarín,
  • soľ,
  • med.

Postup: Na plech s papierom na pečenie si položíme misku a okolo nej poukladáme trojuholníky cesta. Ak nezoženiete priamo naporciované croissantové cesto, použiť môžete pokojne aj lístkové cesto, stačí ho nakrájať. Následne na cesto po obvode misky navrstvíme brusnicovú omáčku, na ktorú poukladáme kúsky syra Brie.

Potom posypeme opraženými nasekanými lieskovcami, ako aj hrsťou sušených brusníc. Následne misku odstránime a špice cesta zatočíme smerom dovnútra, čím vytvoríme veniec. Ešte ho potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme rozmarínom a soľou.

Pečieme pri teplote 190 °C asi 20 minút do zlatista. Po upečení necháme trošku ochladnúť a pokvapkáme medom. Na ozdobu ešte môžeme posypať lieskovcami a brusnicami. Následne veniec nakrájame a lahodnú dobrotu môžeme ešte teplú podávať. Pre lepšiu predstavu pri príprave si pozrite video vyššie. Želáme dobrú chuť!

Zdroj foto z úvodnej koláže: instagram.com/sarahtreed

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

2 komentárov

Elena Švachová

Elena Švachová

01.12.2023 22:16

Pekný na pohľad, najprv sa najedia aj oči a určite je aj dobrý :-)

Vaše meno:

Marta Kendrová

Marta Kendrová

20.12.2023 22:31

Vyzerá skvelo

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.