Domáce gnocchi s červenou paprikou

Ak si chcete doma pripraviť obľúbenú taliansku pochúťku, okrem pizzy či lazaní môžete vyskúšať tradičné vidiecke jedlo s názvom gnocchi. Táto zemiaková špecialita má veľmi blízko k našim slovenským haluškám, rozdiel je v príprave zemiakov. Gnocchi sa pripravujú z varených zemiakov, halušky zo surových. Toto talianske jedlo sa zväčša podáva so smotanovými a syrovými omáčkami, ktoré mu dodajú ten správny šmrnc

 

 Ingrediencie (2 porcie):

 

Smotanová omáčka

  • 1 balenie Moravskej morčacej šunky Mecom (80g)
  • olej
  • 1 cibuľa
  • 1 menšia červená paprika
  • štipka soli
  • ½ čajovej lyžičky mletej červenej papriky
  • 250 ml smotany na varenie
  • 1 polievková lyžica masla
  • čerstvá petržlenová vňať

 

Cesto na gnocchi

  • 500 g zemiakov
  • 120 g hladkej múky
  • 1 stredne veľké vajce 
  • ½ čajovej lyžičky soli 

 

Odporúčame prečítať: Vajíčka plnené avokádovým krémom

Domáce gnocchi s červenou paprikou

Zdroj: Shutterstock®

Odporúčame prečítať: Sladko-kyslá fazuľová polievka

Domáce gnocchi s červenou paprikou

Zdroj: Shutterstock®

Príprava:

Na panvici rozohrejeme olej, opražíme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu, červenú papriku a Moravskú morčaciu šunku. Potom pridáme soľ, mletú červenú papriku a všetko dôkladne premiešame. Nakoniec vlejeme smotanu na varenie. Keď začne vrieť, odstavíme panvicu zo sporáka. Pridáme jednu polievkovú lyžicu masla, pokrájanú petržlenovú vňať a premiešame.

 

Zemiaky uvaríme, ošúpeme a nastrúhame na jemnom strúhadle. Pridáme k nim múku, vajce, soľ a vymiesime na jemné cesto. Z neho urobíme niekoľko menších valcov, ktoré pokrájame na 3 cm valčeky. Do nakrájaných kúskov pritlačíme jemne vidličku, aby sme vytvorili zárezy, ktoré sú typické pre gnocchi. Vložíme ich do vriacej vody na približne 2 minúty, pokiaľ nevyplávajú na povrch. Nakoniec ich polejeme vopred pripravenou omáčkou. 

 

Dobrú chuť!

Domáce gnocchi s červenou paprikou

Zdroj: Shutterstock®

Odporúčame prečítať: Zemiakové guľky pre návštevu

Domáce gnocchi s červenou paprikou

Zdroj: Shutterstock®

Autorka foto: web www.luci.sk / facebook Fotografka Luci Hausknechtová

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

5 komentárov

Soňa Krátka

Soňa Krátka

03.08.2016 21:38

doma máme veľmi radi jedlá zo zemiakového cesta

Vaše meno:

Martina Styková

Martina Styková

11.08.2016 14:36

vyskúšam,vyzerá to fantasticky

Vaše meno:

Libuše Šumná

Libuše Šumná

24.08.2016 14:43

už několikrát jsem zkoušela Vaše recepty, tento budu zkoušet taky

Vaše meno:

Adriána Jakubová

Adriána Jakubová

31.08.2016 09:04

vyzera to chutne určite vyskúšam

Vaše meno:

Mia Lock

Mia Lock

21.12.2016 11:24

Vyzerá to byť šikovné na prípravu a chutné, takže vyskúšame :)

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.