Jedno z najznámejších jedál, ktoré si väčšina z nás dopraje na raňajky sú miešané vajíčka, inak povedané praženica. Aj keď obsahuje iba základné suroviny, dokáže zasýtiť na niekoľko hodín a dodať telu množstvo plnohodnotných bielkovín.
Ak vás omrzela jej tradičná verzia, pripravte si ju trochu inak. S chutnými párkami, čerstvými paradajkami a rukolou sa toto jedlo môže stať aj skvelým tipom na obed.
Ingrediencie (2 porcie):
- 6 ks Cisárskych párkov Mecom
- 5 stredne veľkých vajec
- 100 g cherry paradajok
- 1 jarná cibuľka
- čerstvá rukola
- 50 ml smotany na šľahanie
- olej
- čierne korenie
- soľ
Odporúčame prečítať: Vajíčka plnené avokádovým krémom
Odporúčame prečítať: Sladko-kyslá fazuľová polievka
Príprava:
Párky nakrájame na menšie, približne 2 cm kúsky. Na rozpálenom oleji ich opražíme z každej strany. Potom do panvice pridáme nadrobno nakrájanú cibuľku a rozpolené cherry paradajky. Všetko spolu opekáme niekoľko minút, pridáme lístky čerstvej rukoly a dobre premiešame.
Vajcia v miske rozšľaháme so štipkou soli, korením a smotanou na šľahanie, aby boli nadýchanejšie. Potom túto vaječnú hmotu vlejeme do panvice k ostatným surovinám. Niekoľko sekúnd necháme opekať a potom všetko premiešame. Praženica je hotová do niekoľkých minút. Dôležité je, aby nebola na ohni príliš dlho a mala vláčnu konzistenciu. Podávať ju môžeme s čerstvou bagetou.
Dobrú chuť!
Odporúčame prečítať: Zemiakové guľky pre návštevu
Autorka foto: web www.luci.sk / facebook Fotografka Luci Hausknechtová