Recept: Plnené morčacie prsia

 

Niekedy aj obyčajná klasika ako sú plnené morčacie prsia môže byť skvelým nápadom na nedeľný obed.

 

Šťavnaté mäso, kvalitná šunka a zelenina v podobe sušených rajčín a špenátu dokážu na tanieri vytvoriť nielen chutné, ale aj na pohľad lákavé jedlo. Inšpirujte sa našom receptom na Plnené morčacie prsia so šunkou.

 

Ingrediencie:

 

  • 100 g Karlovarskej šunky Mecom
  • 4 morčacie prsia
  • 100 g balkánskeho syra
  • 100 g čerstvého špenátu
  • 4 sušené paradajky v oleji
  • olej
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • sušená pažítka
  • zemiaky/ryža ako príloha

 

Odporúčame prečítať: Recept: Syrovo-šunkové guľky

 

Recept: Plnené morčacie prsia

Zdroj: Shutterstock®

Odporúčame prečítať: Recept: Šunkové slimáky

 

Recept: Plnené morčacie prsia

Zdroj: Shutterstock®

Príprava:

Morčacie prsia rozrežeme a zľahka naklepeme. Potom ich osolíme, okoreníme a začneme plniť. Na mäso položíme lístky čerstvého špenátu, kúsky balkánskeho syra, sušené paradajky, šunku a zavinieme do rolky. Tie previažeme niťou a rolky zľahka opražíme na panvici.

 

Potom ich vložíme do zapekacej misy, podlejeme trochou vody a necháme piecť pri teplote 180 stupňov približne 30 až 40 minút. Pred podávaním odstránime niť a posypeme sušenou pažítkou. Prílohu môžeme zvoliť opekané zemiaky alebo uvarenú ryžu.

 

Dobrú chuť!

 

Odporúčame prečítať: Recept: Vianočná hríbová polievka

 

Recept: Plnené morčacie prsia

Zdroj: Shutterstock®

Odporúčame prečítať: Recept: Cibuľový koláč so šunkou

 

Recept: Plnené morčacie prsia

Zdroj: Shutterstock®

Autorka foto: web www.luci.sk / facebook Fotografka Luci Hausknechtová

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

6 komentárov

Mária Chromíková

Mária Chromíková

26.02.2017 11:20

Dobrý recept vyskúšam.

Vaše meno:

tofica

tofica

26.02.2017 15:01

Sušené paradajky mi veľmi nechutia..Dala by som namiesto nich červenú papriku. A chýba mi tam nejaká omáčka, zdá sa to byť suché..

Vaše meno:

Soňa Krátka

Soňa Krátka

26.02.2017 20:05

tanier vyzerá veľmi dobre

Vaše meno:

Iveta Moravčíková

Iveta Moravčíková

27.02.2017 20:12

občas robievame aj morčacie tak vyskušam

Vaše meno:

Mária Frnová

Mária Frnová

07.03.2017 06:41

jeden z našich najobľúbenejších obedov, plnky striedam, napr.rôzne druhy syrov, prosciutto, vajíčko, huby atď.

Vaše meno:

Soňa Kelemenová

Soňa Kelemenová

18.04.2017 13:19

úžasné sušené paradajky, plné mäská máme veľmi radi....z rôznymi plnkami

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.