Niekedy aj obyčajná klasika ako sú plnené morčacie prsia môže byť skvelým nápadom na nedeľný obed.
Šťavnaté mäso, kvalitná šunka a zelenina v podobe sušených rajčín a špenátu dokážu na tanieri vytvoriť nielen chutné, ale aj na pohľad lákavé jedlo. Inšpirujte sa našom receptom na Plnené morčacie prsia so šunkou.
Ingrediencie:
- 100 g Karlovarskej šunky Mecom
- 4 morčacie prsia
- 100 g balkánskeho syra
- 100 g čerstvého špenátu
- 4 sušené paradajky v oleji
- olej
- soľ
- mleté čierne korenie
- sušená pažítka
- zemiaky/ryža ako príloha
Odporúčame prečítať: Recept: Syrovo-šunkové guľky
Odporúčame prečítať: Recept: Šunkové slimáky
Príprava:
Morčacie prsia rozrežeme a zľahka naklepeme. Potom ich osolíme, okoreníme a začneme plniť. Na mäso položíme lístky čerstvého špenátu, kúsky balkánskeho syra, sušené paradajky, šunku a zavinieme do rolky. Tie previažeme niťou a rolky zľahka opražíme na panvici.
Potom ich vložíme do zapekacej misy, podlejeme trochou vody a necháme piecť pri teplote 180 stupňov približne 30 až 40 minút. Pred podávaním odstránime niť a posypeme sušenou pažítkou. Prílohu môžeme zvoliť opekané zemiaky alebo uvarenú ryžu.
Dobrú chuť!
Odporúčame prečítať: Recept: Vianočná hríbová polievka
Odporúčame prečítať: Recept: Cibuľový koláč so šunkou
Autorka foto: web www.luci.sk / facebook Fotografka Luci Hausknechtová