Ako ste na tom s polievkami? Zbožňujete ich alebo sa im skôr vyhýbate, pretože ich vôbec nemusíte? Je zaujímavé, že v mnohých domácnostiach sa robieva maximálne tak vývar v nedeľu, a potom cez týždeň len hlavné jedlá bez polievok. Pritom polievky dokážu organizmus zahriať, no ak sú pripravené na studený spôsob, tak aj osviežiť.
Dnes stačí dať uvariť správne suroviny a polievku môžete mať pripravenú na rôzny spôsob. Objavte s portálom cvicte.sk cuketovo-feniklovú polievku, ktorá vás dostane svojou výraznou arómou a úžasnou chuťou. Navyše, fenikel je považovaný za taký zázrak, ktorí zmierňuje kŕče, bojuje proti plynatosti i bolesti brucha.
Zaujme ťa: RECEPT: Rýchle kuracie rizoto plné výživných ingrediencií
Na polievku budete potrebovať (2 porcie):
- 1 malý pór
- 2 mrkvy
- 2 – 3 cukety
- 1 fenikel
- 1 lyžicu masla ghee
- 1 liter vody
- kurkumu
- strúčik cesnaku
- sladkú mletú papriku
- morskú soľ
Na masle ghee si orestujeme na kolieska nakrájaný pór. Pridáme k nemu na plátky nakrájaný fenikel a potom aj cesnak. Necháme restovať, pridáme 2 nakrájané mrkvy a restujeme ďalej. Nakoniec pridáme dve očistené a nakrájané cukety, štipku kurkumy a sladkej mletej papriky. Zalejeme vodou a necháme variť do mäkka. Až bude všetka zelenina uvarená, tak polievku rozmixujeme a podľa chuti doladíme korením.
Výživové hodnoty (1 porcia): 197 kcal, 6 g tukov, 5 g bielkovín, 31 g sacharidov
Viac chutných receptov tiež nájdete v kuchárke – ZDRAVÉ RÝCHLOVKY 2. A navyše teraz s kódom „KZK10“ získate pri jej kúpe 10 % zľavu!