V horúcich dňoch najlepšie osvieži ľahké jedlo, ktoré nezaťaží žalúdok a nemusíme pri jeho príprave stráviť dlhé hodiny v kuchyni. Presne taký je aj recept na paradajkový jarný šalát z kuchárskej knihy Kuchárska kniha na víkend.
Domáce, šťavnaté pardajky a jarná cibuľka sú skvelou kombináciou nielen ako predjedlo, ale aj ako ľahký šalát na obed či príloha k mäsu.
Ingrediencie:
- 500 g malých paradajok
- 1 zväzok jarnej cibuľky
- soľ
- mleté čierne korenie
- cukor
- 1 citrón
- 1 lyžička olivového oleja
- petržlenová vňať aôebo vňať z cibuľky
Recenziu na knihu, z ktorej recept pochádza, si môžete prečitať tu: Kuchárska kniha na víkend (recenzia)
Odporúčame prečítať: Zdravý recept: Svieža cviklová šťava
Príprava:
Paradajky umyjeme, prekrojíme, tvrdé časti odstránime, pokrájame na kocky a dáme do misky. Cibuľky očistíme, pokrájame na polovice, potom na rezance a vmiešame do paradajok. Osolíme a necháme chvíľu postáť.
Šalát okoreníme mletým čiernym korením, psypeme cukrom, pokvapkáme šťavou z citróna a premiešame. Pred podávaním pokvapkáme olivovým olejom a ozdobíme petržlenovou alebo cibuľkovou vňaťou.
Dobrú chuť!
Odporúčame prečítať: Toskánske hranolčeky podľa Nigelly
Odporúčame prečítať: Vajíčka plnené avokádovým krémom
Autorka foto: web www.luci.sk / facebook Fotografka Luci Hausknechtová