V novej knihe Z fitka do kuchyne 3 sa 27 inštruktoriek a fitness tréneriek pustilo do pečenia a upiekli naozaj chutnú a navyše zdravú kuchárku. Lahodné dobroty, ktoré si môžete dopriať každý deň.
Je ich tam 82, k tomu rady a tipy ohľadom chudnutia i cvičenia, komplexné nutričné hodnoty a glykemický index ku každému receptu + fotocviky, s ktorými sa dostanete do formy.
Myslíte si, že sladké a pekná postava nejdú spolu dokopy?
Omyl! Idú a kniha Z fitka do kuchyne 3 to dokazuje.
Odporúčame aj: Z fitka do kuchyne 2 (recenzia)
Nájdete v nej recepty na zdravé sladké raňajky, či desiaty (palacinky, lievance, ovocné chlebíky...). Na zdravé sladké olovranty (rôzne predtréningové nápoje, tyčinky, či iné vychytávky), ale aj na dobroty vhodné na výnimočné príležitosti ako sú narodeniny, Vianoce, či ako dezert po nedeľňajšom obede.
Všetky pripravené od slovenských a českých inštruktoriek.
Dokonca mnohé recepty sú hotové vitamínové bomby. Skvelé pre naše vlasy, pleť, mozog, zdravie.
Napríklad recepty na raňajky. Ideálna voľba pre všetkých „sladkoholikov“, ako uspokojiť svoje chute na sladké hneď ráno. Alebo malé zdravé snacky, ktoré si môžeme dopriať na olovrant, mnohé z nich aj zabaliť na cesty a vziať so sebou.
Recept z novej knihy Z fitka do kuchyne 3:
Fit čokoba torta - na prípravu potrebujete:
Na čokoládový korpus:
- 1 a ½ hrnčeka rozmixovaných vlašských orechov,
- 3/4 hrnčeka kakaa,
- ½ hrnčeka trstinového/kokosového cukru,
- ½ hrnčeka mlieka (napr. kokosového, smotany 33 % a i.),
- 2 lyžice roztopeného kokosového oleja,
- 2 vajcia,
- lyžičku mletej škorice,
- štipku soli.
Na banánovo – kokosovú plnku:
- 2 banány nakrájané na kolieska,
- 2 hrnčeky mletého sušeného kokosu,
- 3/4 hrnčeka kokosovej múky (príp. jemne namletého kokosu),
- 2 – 3 lyžice medu,
- 4 – 5 lyžíc mlieka (napr. kokosového alebo smotany 33 %),
- ½ lyžičky mletého muškátového orieška.
Na čokoládovú polevu:
- 100 g polámanej horkej čokolády,
- plátok pravého masla (dodá poleve lesk),
- 5 lyžíc mlieka (napr. kokosového alebo smotany 33 %).
Odporúčame vyskúšať: PortDeBras - rýchle a efektívne cvičenie pre krásne tvarovanú postavu
Ako na to?
1. Najprv si rozohrejeme rúru na 180 °C.
2. Formu na pečenie s priemerom 26 cm vymažeme kokosovým olejom alebo maslom.
3. Na prípravu čokoládového korpusu si nachystáme 2 misky. Do prvej misky nasypeme rozmixované orechy, kakao, cukor, škoricu a štipku soli. Všetko spolu premiešame. V druhej miske mixérom vyšľaháme vajíčka, mlieko, olej a k nim postupne po malých dávkach pridávame a všľahávame ingrediencie z prvej misky. Hladkú zmes prelejeme do tortovej formy a pečieme približne 35 minút. Upečený čokoládový korpus necháme dobre vychladnúť.
4. Príprava kokosovej plnky je veľmi jednoduchá. Všetky suroviny zmiešame v miske. Plnka by mala lepiť, ak nelepí pridáme viac medu alebo mlieka a pritláčame prstami na upečený čokoládový korpus. Na kokosovú vrstvu naukladáme pokrájané banánové kolieska. Kým urobíme polevu, dáme formu na 15 minút do chladničky.
5. Vo vodnom kúpeli si pripravíme čokoládovú polevu. Roztopenú čokoládu spolu s mliekom alebo smotanou a kúskom masla premiešame do hladkej konzistencie a vylejeme na banánovo – kokosovú vrstvu. Dáme do chladničky a necháme stuhnúť aspoň na 4 hodiny. Najlepšia je však na druhý deň.
Odporúčame vyskúšať: Fitshaker - Zmeň svoju obývačku na fitko
Pár slov o recepte:
Ak by sme chceli nahradiť kokosovú múku, rozmixujeme mandle v mixéri a urobíme si tak mandľovú múku.
Ochutnajte aj ďalšie lahôdky z novej knihy Z fitka do kuchyne 3.