Známi autori kuchárskych kníh Zdenka a Vladimír Horeckí pripravili tento krát pre čitateľov zmes sladkých a osvedčených receptov. Kniha Hrnčeková kuchárka sa v kníhkupectvách pravdepodobne dlho neohreje. Stovky receptov, ktoré pripravíte z dostupných surovín je pre slovenské gazdinky zaručený recept na úspech.
Kniha Hrnčeková kuchárka už v názve napovedá, že odmerky a váhy môžete nechať bokom. Vaším meradlom bude hrnček. V popísaných ingredienciách pri receptoch nenájdete mierku v gramoch, ale pojmy ako kocka, téglik či hrsť. Nemusíte sa však báť, všetky tieto meradlá sú vysvetlené v úvode, kde nájdete aj presnú gramáž jedného hrnčeka či "kocky" masla. Keď pečiete z tejto knihy, tak to robíte intuitívne. Ak je cesto riedke, pridáte múku a naopak.
Redakcia - Lucia Hausknechtová"Máte radi vlastnoručne pripravené múčniky, ale dokáže vás odradiť zdĺhavá príprava a komplikované váženie surovín? Hrnčeková kuchárka, v ktorej nájdete až 300 praktických receptov na prípravu osvedčených sladkých múčnikov na každú príležitosť. Zabudnite na kuchyňu plnú hrncov, misiek, odmeriek a váh. Svoje obľúbené múčniky teraz pripravíte rýchlo a ľahko, pretože všetky potrebné suroviny si dokážete odmerať jediným obľúbeným hrnčekom."
Redakcia - Lucia HausknechtováV knihe nájdete 300 receptov zameraných na sladké múčniky, no v závere je kapitola venovaná aj slaným koláčom. Okrem nej je kniha rozdelená do 10 kapitol: koláče z kysnutého, treného, piškótového a lístkového cesta, nepečené múčniky, bábovky a chlebíčky, slané koláčiky k vínu, rezy, zákusky, rolády, múčniky na sviatočné dni, torty, vyprážané múčniky a múčniky z panvice, drobné pečivo a spomínané slané koláče a chlieb.
Na prvých stranách knihy sa pred receptami nachádzajú aj základné postupy na prípravu piškótového, lístkového, odpaľovaného, kysnutého a maslového cesta. To poslúži ako dobrý základ pri pečení akéhokoľvek dezertu, takže je to skvelá pomôcka.
Hrnčeková kuchárka ponúka rôzne druhy receptov medzi ktorými môžete nájsť martinské rezy, pomarančovú roládu, medové kolieska, parížske rožky či makovú tortu. Pri každom recepte nájdete množstvo ingrediencií a zrozumiteľne spracovaný postup. Chýbajú však veľkosti plechov na koláče a popis ako "stredne veľký hlbší plech" nemusí byť každému dostačujúci. Najlepšie je teda riadiť sa vlastným odhadom a vybrať podľa seba.
Fotografie koláčov a dezertov sa nachádzajú pri väčšine receptoch. Fotky patria na dnešnú dobu medzi menej kvalitné, ale na dotvorenie predstavy o dezerte sú postačujúce. Pri niektorých receptoch nájdete aj fotopostup, čo je opäť plus najmä pri náročnejších dezertoch.
Redakcia - Lucia HausknechtováKniha Hrnčeková kuchárka vám uľahčí pečenie bez váženia a ponúkne množstvo sladkých receptov, ktorými nič nepokazíte. Je to klasická sladká kuchárka, ktorá používa cukor, maslo, múku, mlieko a iné bežné ingrediencie. Aj keď v súčasných módnych diétach podliehajú kritike, dezerty z nich sú stále tie najchutnejšie.
Redakcia - Lucia HausknechtováHrnčekovú kuchárku si môžete zakúť na BUX.sk - bežná cena 13,99€ - tu v zľave za 13,01€.