Jedna z kulinárskych noviniek, ktorú ste od 10. septembra mohli nájsť vo vašich kníhkupectvách je aj kuchárska kniha Dvaja Talianski gurmáni ochutnávajú Taliansko. Ako už názov napovedá, jedná sa o recepty z talianskej kuchyne, ktoré sú doplnené zaujímavými poznatkami o rôznych oblastiach tejto slnkom zaliatej krajiny.
Kniha je pokračovaním kuchárskej knihy Dvaja talianski gurmáni, ktorá zožala úspech. Spojenie dvoch talianskych šéfkuchárov s láskou k jedlu predznamenalo vznik kvalitnej kuchárskej knihy. Autori Antonio Carluccio a Gennaro Contaldo odišli pred vyše tridsiatimi rokmi z rodného Talianska do Veľkej Británie. Tam sa stretli, istý čas spolupracovali, a stali sa uznávanými odborníkmi na taliansku kuchyňu. Aj v tejto knižnej novinke preto nájdete množstvo pravých talianskych receptov od skutočných šéfkuchárov z Talianska.
Odporúčame prečítať: Recept proti prechladnutiu – med so zázvorom
"Kniha Dvaja talianski gurmáni ochutnávajú Taliansko ponúka vyše 80 chutných receptov a úchvatných fotografií ako prehliadku vedomostí, ale aj oddanosti týchto dvoch mužov rodnej krajine, jej ľuďom a produktom. Je priam nevyhnutnou príručkou pre každého, koho zaujíma táto fascinujúca krajina a jej gastronómia."
Odporúčame prečítať: Braňo Deák - Chute a vône života (recenzia)
Pevná väzba tejto takmer 200 stranovej knihy je správnym krokom. Na jej obálke upútajú pozornosť samotní autori, dvaja talianski gurmáni, ktorí sú nielen srdcom ale aj výzorom praví Taliani. Kniha sa zameriava na jedlá z rôznych regiónov Talianska, je rozdelená na 3 časti a to Chutné jedlá z hôr, Svieže chute z pobrežia a Zásobárne – o riekach a nížinách.
Pred každou kapitolou si môžete prečítať zaujímavé informácie o danej oblasti, čím vás autori vtiahnu do atmosféry pôvodu receptov. Každá z týchto kapitol obsahuje jedlá typické pre túto oblasť, čo je veľké pozitívum. Kniha tým aj vzdeláva, často v našich končinách nepoznáme nič iné okrem najznámejšej prímorskej kuchyne.
Odporúčame prečítať: Ako si vypestovať zázvor?
Kniha ponúka vyše 80 talianskych receptov. Pri každom z nich dopĺňa slovenský názov aj jeho talianska verzia a niekoľko riadkov zaujímavých informácií, napríklad o jeho histórii. Autori nevytvorili len nejaký register za sebou nasledujúcich receptov, týmto ich aj predstavujú verejnosti. Poteší aj informácia o množstve porcií, ktoré uľahčí rozmýšľanie nad množstvom jedla a občas sú po okrajoch strán malé informačné stĺpčeky, kde je podrobnejšie opísaná vybraná ingrediencia z receptu.
Odporúčame prečítať: Tekvica - malý zázrak jesene
Okrem chutných jedál sa tu nachádzajú aj krásne fotky Talianska, ktoré dotvárajú atmosféru celej knihy. Je však trochu škoda, že ukážky jedál nie sú pri každom recepte a preto niekedy netušíte, ako má výsledné dielo na tanieri vyzerať. Recepty sú typické pre taliansku kuchyňu, nájdete tu množstvo druhov syrov, rýb, húb a samozrejme vína. Nemožno vyčítať ťažkú dostupnosť chobotničiek, kalmárov či sušenej tresky, pretože to sú jedlá, ktoré do tejto oblasti patria.
Morský vlk s citrusovým ovocím, cestoviny s údeným pstruhom či sladký dezert pannacotta, aj to sú jedlá, ktoré tu nájdete. Táto kuchárska kniha je o tom, čo Taliani milujú. Dobré jedlo, príjemnú atmosféru a radosť zo života. A to tu naozaj nájdete. Buon appetito!
Odporúčame prečítať: Fascinujúci príbeh MÓDY - sprievodca módou
Zakúpite ju na bux.sk - TU za cenu 14,90€ (zlacnenú z 19,90€).
Zdroj foto: www.luci.sk