Tento rok sa v našich kníhkupectvách objavila nová kuchárska kniha zameraná na dve svetoznáme jedlá, a to francúzske creme brulée a taliansku panna cottu.
Autorka knihy Creme brulée & panna cotta Jette Sanderová láka čitateľov na desiatky sladkých a slaných variácií týchto jedál, ktoré si môžete jednoducho pripraviť u vás doma.
Všetko o creme brulée a panna cotte
Ak si myslíte, že viete o príprave creme brulée a panna cotty všetko, táto kniha vás presvedčí o opaku. V úvode sa autorka zamerala na históriu týchto dvoch delikates a ich základnú prípravu. Dozviete sa zaujímavé informácie o ich vzniku, použitých ingredienciách a trikoch, ktoré sa vám pri príprave dezertov určite zídu.
Odporúčame prečítať: Z fitka do kuchyne 2 (recenzia)
„Jemné krémové, ale aj chrumkavé, korenisté a pikantné, s paradajkami a bylinkami, krevetami a kuracím mäsom, studené alebo teplé. Nové recepty na creme brulée a panna cottu vás nadchnú novými chuťami a neuveriteľnými kombináciami. Zažite aj vy chuťovú revolúciu!
Vyše 50 kreatívnych receptov.
Od sladkých až po lahodne pikantné.
Nové variácie klasických dezertov.
Teraz aj ako niečo malé na zahryznutie a ako predjedlo.
Neuveriteľne jednoduchá príprava.
Pozor, návykové!“
Odporúčame prečítať: 10-dňový detox (recenzia)
Desiatky variácií dvoch jedál
Veľkým plusom tejto kuchárskej knihy sú slané variácie jedál. Hoci väčšina z nás pozná creme brulée a panna cottu ako sladké dezerty, v knihe nájdete aj ich slané verzie. A nie je ich málo. Aj z toho dôvodu je kniha rozdelená na štyri kapitoly – Creme brulée naslano, Creme brulée nasladko a Panna cotta naslano, Panna cotta nasladko.
V kuchárskej knihe nájdete vyše 50 receptov so sladkou, slanou až pikantnou chuťou. Tie sa už hodia nielen ako dezerty a predjedlá, ale aj ako hlavné chody. Inšpirovať sa môžete receptami na creme brulée s paradajkami, lososom, vaječným likérom alebo panna cottu s teľacou pečeňou alebo čokoládou.
Odporúčame prečítať: Nebe v hubě 2 aneb Čertův švagr (recenzia)
V jednoduchosti je krása
Takmer každému receptu v knihe je venovaná dvojstrana, pričom na jednej strane je fotografia jedla. Keďže je kuchárka ladená do minimalistického štýlu, zodpovedajú tomu aj fotografie s jednoduchým bielym pozadím. To im však neuberá na lákavosti.
Nechýba ani postup prípravy, zoznam surovín a množstvo porcií z daného receptu. Medzi receptami nájdete jednoduchšie aj náročnejšie jedlá na prípravu, problémom však môže byť dostupnosť niektorých ingrediencií v našich obchodoch.
Odporúčame prečítať: Kniha Zelené smoothie (recenzia)
Experimentovanie v kuchyni
Kuchárska kniha Creme brulée & panna cotta nepatrí medzi naše tradičné kuchárky, no ponúka čitateľom nové recepty, chute a vône. Pri návšteve kníhkupectva by ste ju rozhodne nemali obísť.
Odporúčame prečítať: Dukanova diéta 2014 s novými receptami (recenzia)
Kuchársku knihu Creme brulée a panna cotta si môžete zakúpiť na BUX.sk - bežná cena 12,17€ - tu v zľave za 10,22€.
Autorka foto: web www.luci.sk / facebook Fotografka Luci Hausknechtová