Kuchárska kniha Creme brulée & panna cotta (recenzia)

Tento rok sa v našich kníhkupectvách objavila nová kuchárska kniha zameraná na dve svetoznáme jedlá, a to francúzske creme brulée a taliansku panna cottu.

 

Autorka knihy Creme brulée & panna cotta Jette Sanderová láka čitateľov na desiatky sladkých a slaných variácií týchto jedál, ktoré si môžete jednoducho pripraviť u vás doma. 

 

 Všetko o creme brulée a panna cotte

 

Ak si myslíte, že viete o príprave creme brulée a panna cotty všetko, táto kniha vás presvedčí o opaku. V úvode sa autorka zamerala na históriu týchto dvoch delikates a ich základnú prípravu. Dozviete sa zaujímavé informácie o ich vzniku, použitých ingredienciách a trikoch, ktoré sa vám pri príprave dezertov určite zídu. 

 

Odporúčame prečítať:  Z fitka do kuchyne 2 (recenzia)

Kuchárska kniha Creme brulée & panna cotta (recenzia)

Zdroj: Shutterstock®

„Jemné krémové, ale aj chrumkavé, korenisté a pikantné, s paradajkami a bylinkami, krevetami a kuracím mäsom, studené alebo teplé. Nové recepty na creme brulée a panna cottu vás nadchnú novými chuťami a neuveriteľnými kombináciami. Zažite aj vy chuťovú revolúciu!

 

Vyše 50 kreatívnych receptov.
Od sladkých až po lahodne pikantné.
Nové variácie klasických dezertov.
Teraz aj ako niečo malé na zahryznutie a ako predjedlo.
Neuveriteľne jednoduchá príprava.
Pozor, návykové!“

 

 

Odporúčame prečítať:  10-dňový detox (recenzia)

Kuchárska kniha Creme brulée & panna cotta (recenzia)

Zdroj: Shutterstock®

Desiatky variácií dvoch jedál

Veľkým plusom tejto kuchárskej knihy sú slané variácie jedál. Hoci väčšina z nás pozná creme brulée a panna cottu ako sladké dezerty, v knihe nájdete aj ich slané verzie. A nie je ich málo. Aj z toho dôvodu je kniha rozdelená na štyri kapitoly – Creme brulée naslano, Creme brulée nasladko a Panna cotta naslano, Panna cotta nasladko.

 

V kuchárskej knihe nájdete vyše 50 receptov so sladkou, slanou až pikantnou chuťou. Tie sa už hodia nielen ako dezerty a predjedlá, ale aj ako hlavné chody. Inšpirovať sa môžete receptami na creme brulée s paradajkami, lososom, vaječným likérom alebo panna cottu s teľacou pečeňou alebo čokoládou

 

 

Odporúčame prečítať: Nebe v hubě 2 aneb Čertův švagr (recenzia)

Kuchárska kniha Creme brulée & panna cotta (recenzia)

Zdroj: Shutterstock®

 V jednoduchosti je krása

 

Takmer každému receptu v knihe je venovaná dvojstrana, pričom na jednej strane je fotografia jedla. Keďže je kuchárka ladená do minimalistického štýlu, zodpovedajú tomu aj fotografie s jednoduchým bielym pozadím. To im však neuberá na lákavosti.

 

Nechýba ani postup prípravy, zoznam surovín a množstvo porcií z daného receptu. Medzi receptami nájdete jednoduchšie aj náročnejšie jedlá na prípravu, problémom však môže byť dostupnosť niektorých ingrediencií v našich obchodoch

 

 

Odporúčame prečítať: Kniha Zelené smoothie (recenzia)

Kuchárska kniha Creme brulée & panna cotta (recenzia)

Zdroj: Shutterstock®

 Experimentovanie v kuchyni

 

Kuchárska kniha Creme brulée & panna cotta nepatrí medzi naše tradičné kuchárky, no ponúka čitateľom nové recepty, chute a vône. Pri návšteve kníhkupectva by ste ju rozhodne nemali obísť.

 

Odporúčame prečítať: Dukanova diéta 2014 s novými receptami (recenzia)

Kuchárska kniha Creme brulée & panna cotta (recenzia)

Zdroj: Shutterstock®

Kuchársku knihu Creme brulée a panna cotta si môžete zakúpiť na BUX.sk - bežná cena 12,17€ - tu v zľave za 10,22€.

 

Autorka foto: web www.luci.sk / facebook Fotografka Luci Hausknechtová

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

9 komentárov

Marcela Šagátová

Marcela Šagátová

16.10.2016 11:44

vyzerá to úžasne :)

Vaše meno:

Marianna Rajniaková

Marianna Rajniaková

18.10.2016 17:01

určite inšpirácia ale keďže by som niektoré suroviny nezohnala..tak neviem či by som ich vedela nahradiť..

Vaše meno:

Ľubica Križanová

Ľubica Križanová

19.10.2016 13:41

Vyzerá zaujímavo, ani som nevedela, že je možné vytvoriť tak veľa variácií :-)

Vaše meno:

Erika Špacírová

Erika Špacírová

13.11.2016 20:58

vôbec som nevedela,že tieto dezerty majú toľko variácií, najmä tie slané ma prekvapili

Vaše meno:

Mia Lock

Mia Lock

21.12.2016 13:04

Potešil by takýto darček :)

Vaše meno:

Ján

Ján

23.12.2016 00:40

chcel by som doma

Vaše meno:

Ján

Ján

23.12.2016 00:40

potešila by má táto kniha

Vaše meno:

Ján

Ján

23.12.2016 00:40

vhodná ako darček

Vaše meno:

Kristína Sekeráková

Kristína Sekeráková

14.11.2021 15:03

To už je teda vyšší level pečenia :-)

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.