Párky môžete využiť v kuchyni aj zaujímavejším spôsobom, než ako náplň do pečiva alebo príloha k omelete. Pripraviť si z nich môžete napríklad dobrý obed, ktorý bude nielen chutný, ale aj zdravý.
Pri tomto recepte môžete využiť všetku zeleninu, ktorú doma máte, a tým vyčarovať vždy trochu inú variáciu tohto jednoduchého obeda.
Ingrediencie (2 porcie):
- 300 g ružových zemiakov
- 220 g berlínskych párkov Mecom (1 balenie)
- 1 menšia cuketa
- 1 mrkva
- 1 pór
- 1 cibuľa
- olivový olej
- mleté čierne korenie
- soľ
- petržlenová vňať na dozdobenie
Odporúčame ochutnať: Sladko-pikantné kuracie jednohubky obalené v slanine
Príprava:
Tento recept je nenáročný a jeho príprava vám nezaberie viac ako 15 minút. Ako prvé zapneme rúru a predhrejeme ju na 200 stupňov. Kým sa rúra nahrieva očistíme všetku zeleninu a nakrájame ju na menšie kúsky. Berlínske párky značky Mecom pokrájame na štyri rovnako veľké časti a zmiešame s ostatnou zeleninou.
Premiešame spolu s olivovým olejom, mletým čiernym korením a soľou. Podlejeme trochou kuracieho vývaru (alebo vodou) a prikryjeme alobalom. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 40 minút. Medzitým párkrát zmes premiešame. Potom zložíme alobal a necháme ešte zapiecť 20 – 30 minút. Pred podávaním posypeme nakrájanou petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť!
Zdroj foto: www.luci.sk