Antimanikúra: nový trend, ktorý narúša tradičné štandardy krásy

Antimanikúra ako trend pre rok 2024

V oblasti módy sme zvyknutí na neustále sa meniace trendy, ktoré nás inšpirujú experimentovať a vystúpiť mimo komfortnú zónu. Koniec koncov zistíme, že to nemusí byť vôbec chyba. Dnes sa poďme na chvíľu ponoriť do sveta beauty, konkrétne nechtových trendov. Okrem iného, tento rok svet kozmetiky zažil revolúciu v podobe „antimanikúry“. Nový trend si získal popularitu vďaka svojej originalite a odvahe narúšať tradičné normy krásy.

Odporúčame:  Náladové znamenia: Tieto 3 znamenia zverokruhu sú známe častými zmenami nálad

Čo je antimanikúra?

Antimanikúra predstavuje opak tradičnej manikúry, ktorá sa sústreďuje na dokonalo upravené nechty, na ktorých si my, ženy, dávame tak často záležať a minieme stovky eur na ich úpravu. Antimanikúra zdôrazňuje prirodzenosť a nedokonalosti. Jej hlavným cieľom je tak trochu oslobodiť sa od tlaku neustáleho udržiavania nechtov v perfektnom stave a červeného laku, ktorý ľahko zvádza.

Nejde len o to, že na nechty neaplikujete lak či gél lak, ale aj o prijatie nedokonalostí, ako sú praskliny, zádery (áno, nekonečný boj), suché oblasti či nevyrovnané dĺžky nechtov. Antimanikúra vo svojej podstate podporuje myšlienku, že každá žena má právo vyjadriť sa tak, ako to považuje za vhodné, bez ohľadu na spoločenské očakávania. To je veľmi podobné princípu, ktorý sa uplatňuje aj v móde a tom, čo bežne nosíme.

Určite neprehliadni:  Biele škvrny na nechtoch – prečo vznikajú a čo znamenajú?

čo je antimanikúra
Pinterest/glamourmagazine.co.uk

Prečo sa antimanikúra stala trendom?

V posledných rokoch počúvame stále viac a viac o dôležitosti mentálneho zdravia. Jedným z hlavných dôvodov popularity antimanikúry je práve aj toto vzrastajúce povedomie. Sociálne siete majú stále čo robiť v oblasti promovania “autentickosti”, no dá sa povedať, že sme na dobrej ceste. Antimanikúra sa stala symbolom zmeny, ktorou, ako ženy, prechádzame docela často a pripomienkou toho, že nie je potrebné dodržiavať prísne normy krásy, aby sme sa cítili vo svojej koži dobre a “my”!

Celebrity, ktoré s týmto trendom nemajú problém!

Antimanikúra si získala srdcia aj niekoľkých známych osobností a celebrít. Napríklad taká Bella Hadid, modelka známa svojím minimalistickým prístupom k móde, bola jednou z tých, ktorá začala na sociálnych sieťach zdieľať fotografie svojich nechtov v prirodzenom stave. To je spojené predovšetkým s jej novou značkou Orebella, kde, podobne, otvára tému prirodzenosti a odmieta tlak, ktorý spoločnosť kladie na ženy, aby boli vždy “dokonalé”.

Ďalšími osobnosťami, ktoré podporujú antimanikúru, sú napríklad Daisy Edgar Jones či Emelie Lindmark, ktorá sa stala nedávno mamičkou. Ich prístup denne oslovuje mnoho ľudí, ktorí práve vďaka ním častokrát nájdu odvahu prijať svoje nedokonalosti.

Toto potrebuješ vedieť: Ako sa správne starať o nohy? Tajomstvo krásnych nôh odhalené!

Antimanikúra ako nový trend 2024 Bella Hadid
INSTAGRAM / @orebella

Antimanikúra ako nový trend 2024 Daisy Edgar Jones
INSTAGRAM / @daisyedgarjones

Antimanikúra ako nový trend 2024 Emelie Lindmark
INSTAGRAM / @emitaz

Ako na antimanikúru?

Tak čo? Ste za to tento trend skúsiť? Ak vás zaujal, je to jednoduchšie, než by sa mohlo zdať. Stačí nechať nechty prirodzene rásť, bez zásahu pilníka či laku. Jedna vec, na ktorú by ste ale zabúdať nemali, je ich ošetrovanie. Výživné oleje budú teraz vašimi novými kamarátmi. Je to tak. Aby nechty zostali zdravé, vyhnite sa akémukoľvek farbeniu, umelým úpravám, trblietkam, kamienkom … to všetko ide bokom. No dbajte na prirodzenú starostlivosť a výživu, čo umožní nechtom dýchať!

Dobre, dobre, povedzme, že predsa chceme nechtom dodať máličko prirodzenej farby. Vtedy nastupujú na rad všetky možné nude a telové odtiene. Priesvitný lak má tiež zelenú. Nezabúdajte ale na to, že antimanikúra kladie dôraz na čistotu! A to neznamená, že nechty budú okusané, otrhané či špinavé. Je to maximálne anti-sexi, ženy! V tomto smere je, ako sme už viackrát načrtli, dôležitá starostlivosť!

Bude vás zaujímať:  Domáci olej na nechty: Najlepší spôsob, ako ich vyživiť a posilniť

Základné princípy, ktoré by ste mali dodržať 

Pýtate sa, čoho sa teda pri úprave držať a ako na to? Dbajte na jednotnú dĺžku a tvar, ktorý je vašim nechtom prirodzený. Veľmi obľúbeným a vždy trendy je mandľový tvar či oblúk.

Pravidelné odstraňovanie kožičky je takisto dôležité. Najlepšie funguje klasické drievko, ktorým ju bezpečne zatlačíte. K pevnosti a zdraviu nechtov skvele prispieva olejček, ktorý zároveň vyživuje nechtové okolie. Najlepšie sú tie s obsahom vitamínu B, C a E1-2x do týždňa si doprajte kvalitný peeling a krém na ruky ani nevyťahujte z kabelky.

Z týchto slov je teda zrejmé, že antimanikúra je viac než len beauty trend. Vyzýva nás k tomu, aby sme prestali nasledovať diktát krásy, ktorý je často určovaný spoločnosťou, a začali prijímať seba samých, aj s našimi nedokonalosťami. Oslobodzuje nás a umožňuje nám byť autentickými bez ohľadu na to, čo si myslia ostatní.

Antimanikúra inšpirácie

5

1/5
Zdroj: Instagram/Julieta

Anketa: Ako sa vám páči tento trend?

Odpovedali 2 ľudia

100%
0%
0%

Zdroj úvodnej fotky: Depositphotos

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE