Domáci olej na nechty: Najlepší spôsob, ako ich vyživiť a posilniť

domáci olej na výživu a posilnenie nechtov

Starostlivosť o nechty je dôležitá súčasť osobnej hygieny a starostlivosti o vzhľad. Dôležité je pravidelné strihanie nechtov, aby boli udržiavané na správnej dĺžke a neprerastali. Odporúča sa tiež vynechávať lak na nechty aspoň raz za čas, aby mali možnosť voľne dýchať. 

Dôležitá je aj správna životospráva, ktorá pomôže udržiavať nechty zdravé. To zahŕňa zdravú stravu bohatú na vitamíny a minerály, dostatočný príjem vody a vyhýbanie sa škodlivým návykom ako je fajčenie. 

Dôležité je tiež udržiavať nechty čisté a suché, aby nedochádzalo k vzniku plesní a infekcií. Pravidelne treba nechty ošetrovať hydratačnými krémami a olejmi, aby boli pevné a zdravé. 

V prípade problémov s nechtami, ako sú lámavé alebo žltnúce nechty, je dôležité konzultovať problém s dermatológom, aby sa zistila príčina a bola určená vhodná liečba. Celkovo je dôležité venovať nechtom dostatočnú starostlivosť a dbať na ich zdravie a vzhľad.

Ako sa účinne starať o nechty v domácom prostredí?

  1. Denná starostlivosť: Nechty je dôležité udržiavať čisté a suché. Po každej práci s vodou ich dôkladne osušte, aby sa predišlo lámaniu nechtov.

  2. Používanie ochranných rukavíc: Pri práci s agresívnymi látkami alebo pri čistení domácnosti je dôležité používať ochranné rukavice, aby sa nechty nepoškodili.

  3. Používanie hydratačného krému: Každý deň si nechty a kožičku okolo nechtov namasírujte hydratačným krémom, aby nechty zostali hydratované a pružné.

  4. Strava bohatá na živiny: Starostlivosť o nechty začína aj zvnútra. Zahrňte do svojej stravy potraviny bohaté na biotín, vitamíny A, C, D a E, zinok a železo, ktoré pomáhajú posilniť nechty a zlepšiť ich rast.

  5. Pravidelné ošetrenie: Raz za čas si doprajte ošetrenie nechtov u profesionálneho manikérky, kde sa postarajú nielen o nechty, ale aj o kožičku okolo nechtov a celkový stav vašich rúk.

  6. Opatrnosť pri používaní nechtov: Ak máte zvyk hrýzť nechty, snažte sa nájsť inú aktivitu, ktorá vás uvoľní, aby sa nechty nedostávali pod tlak a nerástli nerovnomerne.

S dodržiavaním týchto jednoduchých tipov sa vám podarí efektívne sa starať o nechty v domácom prostredí a udržať ich zdravé a pekné.

Odporúčame: Masáž tváre kockami ľadu – aké prináša benefity a kedy sa neodporúča?

starostlivosť o nechty Depositphotos

Ako pravidelne vyživovať nechty?

Pravidelné vyživovanie nechtov je veľmi dôležité pre ich zdravie a silu. 

Niektoré tipy na to, ako správne vyživovať nechty, sú:

  1. Konzumujte dostatočné množstvo vitamínov a minerálov - ako sú biotín, železo, zinok a vitamíny A, C a E. Tieto živiny posilnia nechty a zlepšia ich rast.

  2. Používajte hydratačné krémy a oleje na nechty a nechtovú kožičku - dobrá hydratácia pomôže udržať nechty silné a zdravé.

  3. Vyhnite sa používaniu agresívnych chemikálií - ako sú acetón a formaldehyd, ktoré môžu poškodiť nechty a spomaliť ich rast.

  4. Noste rukavice pri práci s agresívnymi chemikáliami alebo pri dlhodobom kontakte s vodou - to ochráni vaše nechty pred poškodením.

  5. Pravidelne si strihajte a pilníkujte nechty - aby ste im udržali správny tvar a zabránili ich lámaniu.

  6. Používajte ochranný lak na nechty - ktorý zvýši ich pevnosť a ochráni ich pred poškodením.

S dodržiavaním týchto jednoduchých tipov a starostlivosťou o svoje nechty dosiahnete silné a zdravé nechty.

Ako prírodný olej pomáha v starostlivosti o nechty?

Prírodné oleje ako kokosový olej, mandľový olej, arganový olej alebo ricínový olej majú mnoho prospešných vlastností pre starostlivosť o nechty. Tieto oleje pomáhajú hydratovať a posilňovať nechty, zabraňujú lámavosti a rozštiepeniu. Okrem toho môžu tiež pomôcť pri rôznych problémoch, ako je napríklad pomalý rast nechtov. 

Oleje sa ľahko aplikujú pomocou vatovej tyčinky alebo do kúpeľa na nechty a pokožku okolo nich. Pravidelné používanie prírodného oleja môže výrazne zlepšiť stav vašich nechtov a pokožky. 

Neprehliadnite: 11 tipov, ako mať zdravé a krásne vlasy i v letných horúčavách

olej na nechty použitie Depositphotos

Recept na domáci vyživujúci olej na nechty

Domáci olej na nechty sa dá veľmi jednoducho pripraviť z prírodných ingrediencií, ktoré pravdepodobne máte doma. Tu je jednoduchý recept:

Ingrediencie:

  • mandľový olej
  • ricínový olej
  • pár kvapiek esenciálneho oleja podľa výberu (napríklad levanduľa, mäta, citrusové oleje)

Postup prípravy:

  1. Zmiešajte mandľový a ricínový olej v pomere 1:1.
  2. Pridajte pár kvapiek esenciálneho oleja podľa vašich preferencií a dôkladne premiešajte.
  3. Nalejte do malej fľaštičky s aplikátormi a skladujte v suchu a tme.

Tento domáci olej môžete používať každý večer pred spaním alebo podľa potreby na posilnenie a hydratáciu nechtov. Olej sa rýchlo vstrebáva a zanechá nechty zdravé a lesklé.

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE