DIY prírodný superolej proti celulitíde - stačia ti len 4 ingrediencie!

recept na olej proti celulitíde

Celulitída je bežný estetický problém, ktorý postihuje mnoho žien v rôznom veku a môže mať negatívny vplyv na ich sebavedomie. Ide o podkožné nahromadenie tukových buniek, ktoré spôsobuje nerovnosti a hrboly na pokožke, čo má za následok nepekný vzhľad.

Celulitída sa najčastejšie vyskytuje na stehnách, zadku, bokoch a bruchu a môže byť spôsobená rôznymi faktormi, ako je genetika, hormonálne zmeny, nevhodná strava, nedostatok cvičenia, nesprávna hydratácia a stres.

Na liečbu celulitídy existuje mnoho možností, ako napríklad masáže, cvičenie, používanie kozmetických prípravkov, ktoré stimulujú obeh krvi či laserové ošetrenia.

Dôležité je tiež dodržiavať zdravý životný štýl, ktorý zahŕňa zdravú stravu, dostatok vody a pravidelnú fyzickú aktivitu. Prevencia je kľúčom k zabráneniu vzniku celulitídy, ale niekedy sa jej jednoducho nedá vyhnúť.

Je dôležité si uvedomiť, že celulitída je normálna a bežná súčasť života a nemusí znamenať nič negatívne. Dôležité je mať mať sa rada a prijať svoje telo také, aké je.

Ako vzniká celulitída?

Celulitída vzniká zväčša kvôli nerovnomernému prekrveniu tkaniva, ktoré spôsobuje zadržiavanie tuku, vody a toxínov v tkanive. 

Tieto látky sa následne hromadia vo vnútri tkaniva a vytvárajú charakteristické hrčky a výčnelky na pokožke, ktoré nazývame celulitída. 

Ďalšie faktory, ktoré môžu prispieť k vzniku celulitídy, zahŕňajú:

  • genetické predispozície, 
  • hormonálne nerovnováhy, 
  • nezdravú stravu, 
  • nedostatok pohybu, 
  • ale aj stres a nedostatok spánku.

Prevencia celulitídy zahŕňa zdravý životný štýl, pravidelnú telesnú aktivitu, zdravú stravu a dostatočnú hydratáciu organizmu

Odporúčame: Maderoterapia ako súčasť životného štýlu: Prečo je taká populárna a aké sú jej účinky?

ako bojovať proti celulitíde Depositphotos

Ako bojovať proti celulitíde?

Existuje niekoľko spôsobov, ako bojovať proti celulitíde, ako napríklad:

  1. Zdravá strava: Konzumujte potraviny bohaté na vlákninu, bielkoviny a zdravé tuky. Obmedzte príjem soli, cukru a rafinovaných sacharidov.

  2. Hydratácia: Piť dosť vody denne pomáha odplavovať toxíny z tela a zlepšuje vzhľad pleti.

  3. Cvičenie: Pravidelné cvičenie, ako je beh, plávanie alebo cvičenie s činkami, pomáha posilniť svaly a zlepšiť prietok krvi.

  4. Masáže: Masáže môžu pomôcť zlepšiť obeh krvi a eliminovať prebytočné tekutiny z tkanív.

  5. Kozmetické prostriedky: Existujú kozmetické produkty, ako sú krémy a gély proti celulitíde, ktoré môžu pomôcť zlepšiť vzhľad pleti.

Je dôležité mať na pamäti, že celulitída je prírodný stav, ktorý postihuje väčšinu ľudí bez ohľadu na ich postavu alebo fitness úroveň. Je dôležité mať realistické očakávania a byť sebavedomý vo svojom vlastnom tele.

Aké prírodné zložky pomáhajú proti celulitíde?

Niektoré z prírodných zložiek, ktoré sa často používajú na boj proti celulitíde, sú:

  1. Káva - má odbúravajúce vlastnosti a stimuluje cirkuláciu krvi, čo môže pomôcť zlepšiť vzhľad pokožky.

  2. Zelený čaj - obsahuje tanín, ktorý pomáha znižovať zápaly a pomáha stimulovať spaľovanie tukov.

  3. Kokosový olej - má hydratačné vlastnosti a môže pomôcť zlepšiť elasticitu pokožky.

  4. Med - obsahuje enzýmy a antioxidanty, ktoré môžu pomôcť zlepšiť vzhľad celulitídy.

  5. Grapefruitový olej - má detoxikačné vlastnosti a môže pomôcť zlepšiť cirkuláciu krvi.

Tieto prírodné zložky môžu byť použité samostatne alebo v kombinácii s inými prípravkami na boj proti celulitíde. Je však dôležité si uvedomiť, že účinnosť prírodných liečebných metód môže byť individuálna a môže závisieť od mnohých faktorov vrátane typu kože a závažnosti celulitídy. 

Aké prípravky možno použiť proti celulitíde?

Existuje mnoho prípravkov, ktoré sa používajú na liečbu celulitídy. 

Niektoré z nich zahŕňajú:

  • Krémy a gély obsahujúce kofeín, retinol, vitamín C alebo výťažky z bylín ako napríklad zelenej kávy, guarany alebo morských rias. Tieto prípravky sa aplikujú priamo na postihnutú oblasť a majú za úlohu zlepšiť cirkuláciu, odvodňovať tkanivá a zlepšiť vzhľad pokožky.

  • Masážne prístroje alebo kefy na telo, ktoré pomáhajú zlepšiť cirkuláciu krvi a lymfy a rozptýliť nahromadené tukové bunky.

  • Anticelulitídne oblečenie ako napríklad kompresné legíny alebo pančuchy, ktoré pomáhajú zlepšiť mikrocirkuláciu a zvýšiť lymfatický odtok.

  • Procedúry v kozmetickom salóne ako napríklad liposukcia či rádiofrekvencia, ktoré majú za úlohu redukovať množstvo tuku pod kožou a zlepšiť vzhľad celulitídy.

Je dôležité mať na pamäti, že žiadny prípravok alebo procedúra nezaručuje úplné zbavenie sa celulitídy. Je dôležité pravidelne cvičiť, dodržiavať zdravú stravu a udržiavať primeranú hladinu hydratácie, aby sa predišlo opätovnému vzniku celulitídy. 

Neprehliadnite: Krásna opálená pokožka ešte pred letom! Ako na to?

domáci olej proti celulitíde Depositphotos

Ako bojovať proti celulitíde v domácom prostredí?

Boj proti celulitíde je dôležitý, keďže môže mať negatívny vplyv na vašu pokožku a sebavedomie. 

Existuje niekoľko spôsobov, ako bojovať proti celulitíde v domácom prostredí:

  1. Zdravá strava: Konzumujte vyváženú stravu bohatú na ovocie a zeleninu, aby ste zvýšili prísun dôležitých živín a znížili hromadenie tuku v tele.

  2. Cvičenie: Pravidelné cvičenie môže pomôcť zlepšiť krvný obeh a spaľovať nadbytočný tuk, čo môže viesť k redukcii celulitídy.

  3. Masáže: Masáž pomocou špeciálnych masážnych kefiek alebo valčekov môže pomôcť rozložiť tukové bunky a zlepšiť obeh krvi.

  4. Aplikácia krémov: Použitie krémov a gélov určených na redukciu celulitídy môže tiež pomôcť zlepšiť stav vašej pokožky.

  5. Pitie vody: Dôvod, prečo je dôležité piť veľa vody, je ten, že hydratovaná pokožka je menej náchylná k vzniku celulitídy.

  6. Využitie kávy: Káva obsahuje kofeín, ktorý môže pomôcť zlepšiť obeh krvi a redukovať viditeľnosť celulitídy.

Pamätajte si, že na úspešný boj proti celulitíde je potrebné byť trpezlivý a dodržiavať svoj zvolený režim pravidelne. Svojmu telu dajte čas na to, aby sa zbavilo nadbytočného tuku a zlepšilo stav vašej pokožky.

Recept na domáci olej proti celulitíde

Domáci olej proti celulitíde môžete pripraviť z rôznych prírodných olejov a esenciálnych olejov s protizápalovými a detoxikačnými vlastnosťami.

Ingrediencie:

  • 1 šálka kokosového oleja
  • 1/2 šálky mandľového oleja
  • 1/4 šálky avokádového oleja
  • 20 kvapiek esenciálneho oleja grepového oleja, mätového alebo citrusového oleja

Postup prípravy:

  1. Zohrejte vodný kúpeľ a roztopte v ňom kokosový olej.
  2. Pridajte mandľový a avokádový olej a dobre premiešajte.
  3. Odstavte z tepla a nechajte zmes vychladnúť asi 15 minút.
  4. Pridajte esenciálny olej podľa preferencie a opäť premiešajte.
  5. Nalejte zmes do sterilizovaného pohára alebo fľaše s viečkom.

Olej môžete aplikovať priamo na postihnuté miesta a masírovať do pokožky, kým sa úplne nevstrebe. Používať ho môžete pravidelne aspoň raz denne - pre tie najlepšie výsledky. Olej môžete aj skladovať na mieste, kde je tmavšie a chladno.

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE