Avokádo sa stalo tak veľkou súčasťou modernej potravinárskej kultúry, že existujú reštaurácie, ktoré sa venujú len tomuto zelenému zázraku. Existuje však spôsob, ako túto superpotravinu zdokonaliť? Zrejme áno.
Diétne avokádo už uzrelo svetlo sveta, a to nás núti zamyslieť sa. Prišli pestovatelia s niečím prevratným alebo je to len ďalší reklamný výmysel obchodníkov?
Táto nízkokalorická verzia obľúbenej pochúťky má údajne až o 30% menej tuku ako klasické avokádo. Je však naozaj zdravšie, ako tvrdia v španielskej ovocinárskej spoločnosti?
Odporúčame: Kôstka z avokáda nie je odpad! Ako ju môžeš využiť aj ty?
Menej tuku = viac výhod?
Diétne avokádo? To znie až príliš dokonalo. Kde je však pravda? Ak naozaj platí, že tento nový druh má rovnaké nutričné vlastnosti ako jeho "nediétny súrodenec", a to bez akýchkoľvek podozrivých prídavných látok potrebných na zníženie obsahu tuku, možno to bude naozaj nový obľúbenec. Pri chudnutí však nepotrebujeme jesť nízkotučné potraviny. Jedenie tuku nám môže niekedy pomôcť schudnúť, pretože zdravé tuky v niektorých potravinách ako v avokáde alebo v orechoch udržia náš žalúdok dlhšie sýty a my tak nebudeme mať potrebu siahať po maškrtách.
Niektorí odborníci tvrdia, že nové avokádo im pripomína trend "zdravého" arašidového masla s nízkym obsahom tuku, o ktorom môžeme tvrdiť, že je pre zdravie tak dobré, ako konzumácia zeleniny bez vitamínov. Nie vždy treba veriť tomu, čo si pre nás vymyslia médiá a obchodníci.
Bude sa ti páčiť: Ako naštartovať metabolizmus? Zaraď do jedálnička tieto superpotraviny!