Farby podľa znamenia zverokruhu – ktoré farebné odtiene sú pre teba tie pravé? (1. časť)

Farby podľa znamenia zverokruhu

Každá z nás už istotne vie, čo jej sluší a čo nie. Existujú však aj univerzálne pravidlá, ktoré nám odporúčajú, aké farby sa nám hodia a aké nie. Jedným z nich je aj astrologický pohľad - a teda výber farieb podľa nášho znamenia. Ohnivé, vodné, zemské, vzdušné.

Každé zo znamení zverokruhu má vo svojej charakteristike okrem osobnostných čŕt, šťastných čísel, aj obľúbené farby. Tak schválne. Aké šťastné farby vám odporúča nosiť vaše znamenie zverokruhu? Sedí to na vás? Objavte farby pre znamenia zverokruhu!

TOP farba podľa znamenia zverokruhu:

BARAN - vhodné farby červená a biela

Ako ohnivému znameniu je červená farba a všetky jej odtiene, úplne top. Červená totiž podčiarkuje váš temperament, dodáva vám ešte viac energie, zvýrazňuje vaše zapálenie pre vec a ak náhodou nemáte svoj deň, posilní i vaše sebavedomie a odvahu.

Bielu naopak môžete využiť, keď všetky svoje ohnivé vlastnosti potrebujete trochu stlmiť. Nebojte sa nebudete menej výrazne, budete pôsobiť len o čosi miernejšie než obvykle.

Pozri aj: Dovolenka podľa znamenia - Baran, Býk, Blíženec, Rak, Lev a Panna

Noste farby podľa svojho znamenia – časť I. Pinterest

BÝK - ružová a zelená

Aké farebné oblečenie by si mal zvoliť býk? Zelená farba je pre vaše zemské znamenie tou NAJ. Je to farba zeme, prírody. Dodáva vám šarm, kúzlo, i osobité čaro. Zelená vás okrem iného tiež upokojí a keď to bude treba, posilní vaše reakčné schopnosti. Mysli dodá tiež kreatívne nápady.

Ružová na vás zdôrazní všetku vašu ženskosť. Nech už akokoľvek odmerane, či tvrdo pôsobíte na svoje okolie, v ružovej vynikne vaša pravá romantická podstata.

Odporúčame: V akom lunárnom čase si naplánovať dovolenku?

výber zelených šiat Pinterest

BLÍŽENCI - šťastné farby žltá a sivá

Žltá farba Blížencom doslova rozjasní deň. Toto vzdušné znamenie je väčšinou plné skvelých nápadov, pozitívnych myšlienok a dobrej nálady. Ak ale na nich náhodou padne pochmúrny deň, žltá farba im ho ihneď zaženie. Pozor by si v nej mali dať len na partnerské hádky, pretože práve žltá v nich podporuje žiarlivosť.

 V sivej z vás rozhodne nebudú sivé myšky. Sivá farba vám naopak dodá vážnosť, ale aj akúsi tajuplnosť. Dupľom ak tú sivú zameníte za striebornú. V prípade, že chcete vzbudiť rešpekt, ale nepôsobiť zas priveľmi prísne, skombinujte sivú o veselý doplnok, hoc aj spomínanej žltej farby.  

 Pozri aj: Najkrajšie spoločenské šaty Haute Couture: Jeseň-zima 2017/2018

Noste farby podľa svojho znamenia – časť I. Pinterest

RAK - modrá a hnedá farba

Ako vodné znamenie sa najlepšie cítite v modrej farbe a vyberať teda možno rôzne odtiene modrej farby. Tá podporuje vašu emocionalitu, otvára vám myseľ a pomáha lepšie vidieť pravdu i vyznať sa v ľuďoch. Pozor ale na odtiene modrej. Čím tmavšia tým viac zasnene a niekedy až melancholicky na vás pôsobí. Bledá je upokojujúca modrá.

Hnedá naopak pomôže uzemniť vaše niekedy až príliš romantické predstavy. Zrazí vám z očí ružové okuliare a dovedie vás späť a hlavne bezpečne do reality. Zemité tóny sú skvelou voľbou. Neutrálne, zemité odtiene vám skrátka pristanú. 

Odporúčame prečítať: Doprajte svojej pečeni očistu a vaše vzťahy sa upravia

hnedé a modré šaty Pinterest

LEV - farba oblečenia žltá a oranžová

Aj vášmu ohnivému znameniu najlepšie prislúchajú ohnivé farby. Z nich je to práve oranžová a žltá, ktoré na vás najviac vyniknú. Oranžová vo vás podporuje pozitívne myslenie, dodáva vám odvahu, sebavedomie i úsmev na tvár. V práci podporí vašu fantáziu a v prípadne lenivých dní vás dokáže nakopnúť k aktivite.

Žltá je farbou Slnka, ktoré je vašou hlavnou planétou. V tejto farbe a jej odtieňoch sa podľa hviezd cítite ako doma. V tejto farby podporíte všetky svoje pozitívne vlastnosti a naopak tým negatívnym nedáte šancu. 

Odporúčame: Patríš medzi najkreatívnejšie znamenia horoskopu? Pozri sa na to

Noste farby podľa svojho znamenia – časť I. Pinterest

PANNA - modrá a fialová farba

Zo všetkých modrých odtieňov je pre vás tým najprijateľnejším tmavomodrá. I keď sa niekomu môže zdať smutná a chladná, vás táto farba vedie racionalitou a drží na uzde vaše sklony ku kritike.

Fialová vás zas trošku prenesie do sveta snov a fantázie. Keďže obvykle sa samé od seba držíte nohami pevne na zemi, a sem tam naozaj nezaškodí trochu iný, než čisto rozumný pohľad na vec, nech už to znie akokoľvek nerozumne. 

Pozri aj: Ako vyčistiť matrac rýchlo a jednoducho?

modré a fialové šaty Pinterest

Inšpirácie na trendy kombinácie farieb oblečenia:

  • Námornícka modrá a biela: Klasická a elegantná kombinácia, ktorá nikdy nevyjde z módy. Ideálna pre letné outfity alebo profesionálny vzhľad.
  • Čierna a zlatá farba: Luxusná kombinácia, ktorá dodáva outfitu sofistikovaný a elegantný vzhľad. Skvelé na večerné udalosti a formálne príležitosti.
  • Oliva a oranžová: Táto netradičná kombinácia je svieža a štýlová. Olivová farba poskytuje jemný základ, zatiaľ čo oranžová pridáva živý akcent.
  • Pastelové farby: Kombinácie pastelových farieb ako svetloružová, mätová zelená a levanduľová sú jemné a romantické. Perfektné pre jarné a letné outfity.
  • Šedá a ružová: Elegantná a jemná kombinácia, ktorá je vhodná pre pracovné aj neformálne outfity. Šedá poskytuje neutrálny základ, zatiaľ čo ružová pridáva jemnosť a ženskosť.
  • Burgundy a šedá: Teplá burgundy farba v kombinácii so šedou vytvára sofistikovaný a štýlový vzhľad. Skvelé pre jesenné a zimné outfity.
  • Hnedá a modrá: Kombinácia teplej hnedej a chladnej modrej farby vytvára vyvážený a príjemný vzhľad. Ideálna pre každodenné outfity.
  • Čierna a červená: Silná a dramatická kombinácia, ktorá je ideálna na večerné udalosti a špeciálne príležitosti. Červená farba dodáva energiu a vášeň čiernemu základu.
  • Béžová a biela: Táto kombinácia je čistá a sofistikovaná, ideálna pre minimalistický vzhľad. Béžová farba pridáva teplo a hĺbku bielym kúskom.

 Článok aktualizovaný 21.7.2024

14 komentárov
Soňa Krátka

Soňa Krátka

15.07.2017 08:11

...a červenú a bielu mám aj rada

Vaše meno:

benynka

benynka

15.07.2017 10:37

moja obľúbená farba tam už je len moje znamenie bude až o týždeň :-)

Vaše meno:

Zuzana Úradníková

Zuzana Úradníková

15.07.2017 15:44

Presne to sedí u mna :)

Vaše meno:

Libuše Šumná

Libuše Šumná

15.07.2017 19:05

krása, to je výběr

Vaše meno:

Soňa Kelemenová

Soňa Kelemenová

17.07.2017 07:57

mám ich viac oblúbených.... ale podľa znamenia to na mna sedí....

Vaše meno:

Mária Frnová

Mária Frnová

17.07.2017 08:17

presne to na mňa sedí :-)

Vaše meno:

Daniela Bieliková

Daniela Bieliková

22.07.2017 09:08

u mňa to nejako nesedí :-)

Vaše meno:

Peter Maňák

Peter Maňák

04.09.2017 00:24

Ani žltú ani oranžovú nemusím, asi nie som LEV :)

Vaše meno:

Marcel Maňák

Marcel Maňák

13.09.2017 11:04

Som baran a milujem červenú, občas aj bielu a to som chalan :)

Vaše meno:

Jana Komadová

Jana Komadová

24.10.2017 22:14

Som lev a milujem oranžovú a aj žltú farbu

Vaše meno:

Martina Begalova

Martina Begalova

13.11.2017 14:36

... rak - modra a hneda- tak modru mozem a hnedu velmi nie... :) aj tak je cierny vzdy nadcasova a viem sa do nej "skryt" :)

Vaše meno:

Marta Bujdošová

Marta Bujdošová

05.12.2017 09:59

Milujem modru a fialovu, vlastne celý satnik mam zalozeny na modrej a jej roznych odtienoch

Vaše meno:

Martina Varhaníková

Martina Varhaníková

19.06.2018 07:08

Modrá a fialová mi sedí..trafili sa podľa znamenia. Farby by sme mali nosiť aj podľa oslabenia čakier, alebo porozmýšlať, prečo niektoré farby odmietame a v čom máme blok, ktorý nás k tomu vedie.

Vaše meno:

Jana Komadová

Jana Komadová

09.01.2019 07:46

Som lev a milujem oranžovú ak žltú farbu

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE