Legendárne capri nohavice sú späť! Tento letný hit by nemal chýbať ani v tvojom šatníku

capri nohavice

Nohavice do polovice lýtok, všadeprítomné v 90-tych a 2000-tych rokoch, sú dominantným letným trendom tohto roku. Všetky módne domy od Coperni a Moschino, Supriya Lele, Chanel, Tory Burch až po Salvatore Ferragamo predviedli vo svojich kolekciách tento letný módny hit. 

Či sa vám to páči alebo nie, capri nohavice sú späť. Tento módny trend, ktorý si v minulých rokoch obľúbili i Jennifer Lopez a Rihanna, sa (opäť raz) ukázal ako jeden z najväčších štýlov letnej sezóny.

I celebrity ako Bella a Gigi Hadid či Kendall Jenner sa objavili v módnych capri nohaviciach a ako zvyčajne spôsobili módny ošial u všetkých svojich sledovateľov. A to je ďalší dôvod, prečo by capri nemali chýbať ani vo vašom šatníku.

Ako capri nohavice nosiť? S čím ich určite nekombinovať?

Neprehliadni: Najhorúcejšie plavkové trendy tohto leta: V TÝCHTO budeš neprehliadnuteľná!

Čo sú to capri nohavice?

Capri nohavice sú nohavice, ktoré sú dlhšie ako šortky, ale nie sú také dlhé ako nohavice. Tento druh nohavíc zvyčajne končí okolo polovice lýtok. Capri môžu byť úzke, široké, zúžené, rovné alebo rozšírené, vyrobené z rôznych materiálov.

Kde sa vzali capri nohavice?

Pravdepodobne poznáte tieto letné nohavice vďaka ikone Audrey Hepburn a Marilyn Monroe. Neskôr, keď ich Carrie Bradshaw zo Sexu v meste znova oprášila a objavila sa v nich v jednej scéne, bolo nevyhnutné, aby módne značky tento trend znovu prehodnotili. 

Pred 75 rokmi ženské šatníky neobsahovali nohavice. Vždy neúctivá Coco Chanel dokázala zaviesť určité zmeny integráciou nohavíc do svojho oblečenia ako symbol emancipácie a posilnenia. Funkčný odev bol však vyhradený pre mužov. Keď ich mala na sebe žena, považovalo sa to v závislosti od krajiny za provokáciu alebo dokonca za zločin.

V polovici minulého storočia sa vtedy neznáma nemecká odevná návrhárka menom Sonja de Lennart zapísala do histórie vytvorením nohavíc pre ženy, ktoré sa odvtedy stali základom každého letného šatníka. Uvedené boli na trh v roku 1948 pod názvom Capri pants a boli veľmi odlišné od pánskych nohavíc. Po prvé, dizajn odevu zdôrazňoval ženské tvary na rozdiel od dobových pánskych nohavíc. Pás stúpal nad boky a opticky ho zoštíhloval, no ich najunikátnejším aspektom bol lem, ktorý sa nachádzal nad členkami a mal malý bočný rozparok.

Prečo boli nohavice nemeckej dizajnérky pomenované po talianskom ostrove Capri? Príbeh hovorí, že samotná De Lennart dala tento odev ako poctu spojenia svojej rodiny s Capri, kde trávili dovolenky.

Uvoľnenej elegancii capri nohavíc podľahla i Doris Day. Francúzska herečka Brigitte Bardot či obľúbená Elizabeth Taylor s radosťou zaradili do svojho šatníka tento revolučný módny kúsok.

Pozri aj: Puzdrová sukňa – ako ju kombinovať? Máme skvelé tipy a inšpirácie!

Široké capri nohavice
INSTAGRAM/e1isabethng

Ako nosiť capri nohavice?

Najjednoduchší spôsob je stylovať úzke čierne legínové capri ako Emily Ratajkowski, ktorá ich spárovala s oversized sakom a sandálmi, zatiaľ čo Bella Hadid si ich obliekla k saku a podpätkom.

Ku capri nohaviciam si môžete obliecť klasické biele tričko. Takúto kombináciu okoreňte vestou a výraznými topánkami a šperkami.

Širšie capri, tiež známe ako culottes alebo gauchos, vyzerajú skvele s vyhrnutými svetrami, priliehavými tričkami alebo tričkami s ozdobnými aplikáciami.

Na rande alebo večernú prechádzku po meste či pre formálnejší vzhľad capri nohavice spárujte s vestou a doveďte svoj vzhľad do dokonalosti vhodnými doplnkami, ako je clutch kabelka, sandále a mašľa do vlasov.

Ku capri letným nohaviciam sa ako obuv hodia balerínky, sandálky na nízkom podpätku alebo Mary Janes topánky. V žiadnom prípade k nim nenoste tenisky. Ak hľadáte uzavretú obuv, vsaďte na mokasíny alebo jemné členkové čižmy.

INŠPIRUJTE SA: Trendy capri nohavice

Letné capri nohavice
INSTAGRAM/pasionforfashionbyrita

Capri nohavice
INSTAGRAM/marieclairemag 

Capri
INSTAGRAM/marieclairemag 

Ako nosiť capri nohavice
INSTAGRAM/marieclairemag 

Letné nohavice 2024
INSTAGRAM/marieclairemag 

Kde sa vzali capri
INSTAGRAM/ritavelha 

Capri na leto
INSTAGRAM/INSTAGRAM/marieclairemag 

Ako nosiť capri?
INSTAGRAM/ritavelha 

Capri nohavice
INSTAGRAM/valentina_perse 

Capri letné nohavice
INSTAGRAM/highcutmag 

Moderné capri nohavice
INSTAGRAM/highcutmag 

Módne capri
INSTAGRAM/highcutmag 

Zdroj foto - úvodná koláž: PINTEREST/eonline.com, PINTEREST/vogue.mx, PINTEREST/Milagros Maité



Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!
0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE