Najžiarlivejšie znamenia zverokruhu - TIETO tri to teda poriadne preháňajú!

najžiarlivejšie znamenia

Každé znamenie zverokruhu má svoje špecifické črty a vlastnosti, ktoré ovplyvňujú jeho správanie a reakcie v rôznych situáciách. Jednou z emocionálnych reakcií, ktorá sa môže u niektorých znamení prejavovať výraznejšie, je žiarlivosť. Žiarlivosť môže byť podnietená rôznymi faktormi, ako sú neistota, obava zo straty či silná potreba kontroly.

Žiarlivosť môže byť silná emócia, ktorej intenzita sa medzi rôznymi znameniami zverokruhu líši. Niektoré znamenia sú náchylnejšie na pocity žiarlivosti kvôli svojim prirodzeným vlastnostiam a emocionálnym sklonom. 

Viete, ktoré tri znamenia zverokruhu sú najžiarlivejšie? Čítajte ďalej a dozviete sa.

Neprehliadni: 4 najočarujúcejšie znamenia zverokruhu, ktorým je nemožné odolať!

Škorpión

Škorpión, ktorému vládne Pluto, je známy svojou intenzívnou a vášnivou povahou. Škorpióni sú hlboko emocionálni a prudko lojálni, čo sa niekedy môže premietnuť do žiarlivosti. Ich potreba hlbokého spojenia a strach zo zrady ich môžu urobiť veľmi podozrievavými a majetníckymi.

Škorpióni sa neboja prejaviť svoju žiarlivosť a ich intenzívne emócie môžu viesť k dramatickým reakciám. Majú silnú túžbu mať svoje vzťahy pod kontrolou a každé vnímané ohrozenie ich zväzku môže vyvolať silné pocity žiarlivosti.

Lev

Lev, ktorému vládne Slnko, prekvitá pozornosťou a obdivom. Osoby narodené v tomto znamení majú silnú potrebu byť milovaní a oceňovaní a môžu byť veľmi žiarliví, ak sa cítia zatienení alebo ignorovaní. Ich hrdosť a túžba byť stredobodom pozornosti ich robí citlivými na každú situáciu, keď vnímajú súpera.

Ich žiarlivosť často pramení z ich strachu, že stratia svoje špeciálne postavenie v partnerskom živote. Keď žiarlia, môžu byť dramatickí a nároční, hľadajúc uistenie a potvrdenie od svojich blízkych.

Zaujme Ťa: 4 najštýlovejšie znamenia zverokruhu, ktoré určujú trendy - TOTO sú oni

Najžiarlivejšie znamenia
Depositphotos

Býk

Býk, ktorému vládne Venuša, si vo vzťahoch cení stabilitu a istotu. Býci sú známi svojou majetníckou povahou a silnou túžbou po vernosti. Môžu byť veľmi žiarliví, ak cítia akúkoľvek hrozbu pre stabilitu ich vzťahu. Jednotlivci v znamení Býka nie sú dôverčiví, a keď niekomu uveria, očakávajú na oplátku neochvejnú lojalitu.

Ich žiarlivosť často pramení z ich potreby uistenia a strachu zo straty istoty, ktorú si u partnera vybudovali. Keď Býci žiarlia, môžu sa stať tvrdohlavými a majetníckymi a pevne sa držať svojich vzťahov.

Prečo ľudia žiarlia?

O žiarlivosti sa často uvažuje v súvislosti s romantickými vzťahmi. Tento pocit sa však môže vyskytnúť takmer v každom type ľudského vzťahu – od súrodencov súperiacich o rodičovskú pozornosť až po spolupracovníkov, ktorí sa snažia zapôsobiť na rešpektovaného šéfa.

Aj keď je žiarlivosť bolestivým emocionálnym zážitkom, evoluční psychológovia ju nepovažujú za emóciu, ktorú treba potlačiť, ale za emóciu, ktorej treba venovať pozornosť – ako signál alebo prebudenie, že vzťah je v nebezpečenstve a že je potrebné podniknúť kroky na opätovné získanie dôvery.

Výskum identifikoval mnoho základných príčin extrémnej žiarlivosti, vrátane nízkeho sebavedomia, vysokého neurotizmu a pocitu majetníctva voči iným, najmä partnerom. Strach z opustenia je tiež kľúčovým motivátorom.

Sú muži žiarlivejší ako ženy?

Muži aj ženy cítia žiarlivosť. Niektoré dôkazy naznačujú, že v kontexte romantických vzťahov muži pociťujú väčšiu žiarlivosť na sexuálnu neveru (skutočnú alebo domnelú), zatiaľ čo ženy majú tendenciu viac žiarliť na emocionálnu neveru.

Je žiarlivosť pre vzťahy dobrá alebo im škodí?

Neopodstatnená žiarlivosť často spôsobuje vzťahový nepokoj alebo nespokojnosť a žiarliví ľudia sa môžu správať nerozumne alebo dokonca nebezpečne. Ale žiarlivosť je prirodzený, adaptívny pocit určený na zachovanie dôležitých vzťahov. Pocit žiarlivosti môže signalizovať hodnotu vzťahu alebo to, že dvaja ľudia sa od seba vzďaľujú.

Odporúčame: Patríš medzi najkreatívnejšie znamenia horoskopu? Pozri sa na to

Žiarlivosť vo vzťahu
Depositphotos

Existuje „liek“ na žiarlivosť?

Neexistuje žiadny okamžitý liek na žiarlivosť. Ale akceptovanie toho, že žiarlivosť je normálna, spochybňovanie negatívnych myšlienok a praktizovanie všímavosti, to všetko môže pomôcť znížiť jej príťažlivosť. Keď je žiarlivosť neznesiteľná, rozhovor s terapeutom môže nesmierne pomôcť.


Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!
0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE