Studené polievky by mali patriť do nášho jedálnička rovnako ako ich teplé varianty. Počas horúcich dní lepšie osviežia a pri RAW verzii si zachovajú aj všetky vzácne vitamíny a minerály.
Inšpirovať sa môžete receptom na korenistú paradajkovú polievku z kuchárskej knihy RAW pre začiatočníkov, ktorej chuť si rozhodne zamilujete.
Recept:
- 500 g paradajok
- 4 stonky koriandra
- 2 stonky tymianu
- 1 strúčik cesnaku
- 1 jarná cibuľka
- ½ čili papričky
- 1 pomaranč
- 3 sušené paradajky
- 1 polievková lyžica olivového oleja
- 5 polievkových lyžíc vody
- štipka muškátového orieška
- štipka rasce
- soľ
- čierne korenie
Recenziu na knihu si môžete prečítať tu: Kuchárska kniha Raw pre začiatočníkov (recenzia)
Odporúčame prečítať: Sladko-kyslá fazuľová polievka
Príprava:
Paradajky umyjeme, odstránime zelené konce, nakrájame. Koriander a tymian umyjeme, osušíme a obtrháme lístky. Cesnak olúpeme a rozkrojíme na polovicu. Jarnú cibuľku umyjeme, očistíme a pokrájame na hrubo. Čili papričku umyjeme, rozkrojíme, vyberieme z nej jadierka a pokrájame nadrobno.
Pomaranč umyjeme, prekrojíme a odšťavíme. Šupku z jednej polovice pomaranča najemno nastrúhame.
Všetky suroviny spracujeme s mixérom, kým nevznikne krémová tekutina. Polievku preložíme do menších misiek. Nakoniec môžeme polievku dozdobiť cherry paradajkami a lístkami koriandra alebo petržlenovej vňate.
Dobrú chuť!
Odporúčame prečítať: Pestrá šošovicová polievka po domácky
Odporúčame prečítať: Kakaovo-mandľová torta
Zdroj foto: www.luci.sk