Klasická fašírka s vajíčkom pečená v rúre

fašírka s vajíčkom pečená v rúre

Tých tradičných receptov našich starých mám je nespočetné množstvo. Aj taká fašírka s vajíčkom vám bude zaručene chutiť. Tak skúste tento recept! Tých tradičných klasických receptov našich starých mám je nespočetné množstvo. Stačí len zaloviť v pamäti, aké kulinárske špeciality nám naše staré mamy pripravovali vždy, keď sme u nich boli na prázdninách.

Jednou takou špecialitou je fašírka, ktorá sa dá pripraviť na množstvo rôznych spôsobov. V dnešnej dobe, kedy všetci sledujú čo jedia a akým spôsobom je dané jedlo pripravované, môžete voliť buď fašírky pečené v rúrekarfiolovo-mrkvové fašírky alebo aj hubové fašírky.

Nič sa však nevyrovná klasickému receptu. Skúste teda klasickú zapekanú fašírku pečenú v rúre, ale tentokrát v celku, pričom vnútro vyplnia aj natvrdo uvarené vajíčka. Príprava fašírky je takto oveľa menej náročnejšia. Pečenie v rúre vám ušetrí váš čas.

Odporúčame: Sladké domáce makovky ako od pekára, ktoré prevoňajú celú domácnosť

Výborná plnená fašírka s vajíčkom – náš overený recept

Na fašírku plnenú vajíčkom budeme potrebovať:

  • 1 kg mletého mäsa
  • 2 staršie rožky
  • 4 vajíčka
  • 1 cibuľu
  • 4 strúčiky cesnaku
  • trochu mlieka
  • soľ a čierne mleté korenie
  • strúhanku

Odporúčame vyskúšať tiež: Domáci recept na makový a orechový závin

tradičná domáca fašírka recept
Redakcia KAMzaKRASOU.sk - Alena Čabáková

Fašírka plnená vajíčkom sa pripravuje nasledovne:

  • Najskôr si dajte uvariť vajíčka na tvrdo. Po uvarení ich nechajte vychladnúť a následne ich ošúpte.
  • Medzitým si do väčšej misky presunieme bravčové mleté mäso. Mleté mäso ochutíme soľou a korením a do mletej masy pridáme aj na jemno nasekanú cibuľu a pretlačený cesnak.
  • Staršie rožky si buď narežeme na kocky a zalejeme troškou mlieka, alebo ich prelomíme na polovice a zalejeme mliekom, aby sa rozmočili.
  • Keď budú rožky mäkké, tak ich pridáme k mäsu a všetko rukou alebo varechou premiešame. Do tejto fašírky sa oplatí pridať aj trochu majoránky alebo oregana.
  • Odporúčame pečenie v alobale. Pripravíme si alobal a potrieme ho olejom a posypeme troškou strúhanky. Na alobal si rozprestrieme pripravenú mäsovú zmes (nie v úplne tenkej vrstve) a na ňu položíme vajíčka uvarené natvrdo (samozrejme, olúpané) a celé to zrolujeme. Poprípade môžete využiť aj formu na srnčí chrbát. Formu vymastíte olejom, vysypte strúhankou a naplňte.
  • Fašírka s vajcom sa v alobale pečie približne pri teplote 200 °C. A fašírka v rúre zostáva cca 60 minút. Pred pečením nezabudnite alobal mierne popichať vidličkou alebo špáradlom, aby z fašírky mohla vytiecť nepotrebná šťava i para. Fašírka v rúre chytí krásnu zlato-hnedú chrumkavú kôrku.
  • Fašírka upečená v rúre sa môže podávať s pečenými zemiakmi, ako sme si pripravili v našom recepte. Alebo ju môžete podávať so zemiakovou kašou či ryžou, podľa vašej chuti, tiež sú vhodné varené zemiaky.

Pozri aj: Najkrajšie ženy sveta – toto je TOP 10 najkrajších ženských tvárí za rok 2023

Fašírka plnená vajíčkom pečená v rúre recept
Redakcia KAMzaKRASOU.sk - Alena Čabáková

TIP na fantastickú prílohu: Chrumkavé pučené zemiaky s parmezánom

Ingrediencie:

  • 4 väčšie zemiaky

  • 4 PL strúhaného parmezánu
  • 1 PL olivového oleja
  • soľ a mleté čierne korenie
  • bylinky podľa chuti

Postup: Zemiaky v šupke uvaríme domäkka. Potom ich dáme medzi dva papiere na pečenie a popučíme ich, napríklad pomocou pohára. Preložíme ich na plech, pokvapkáme olivovým olejom. Pridáme soľ, korenie, prípadne bylinky. Následne upečieme do chrumkava pri teplote 200 °C. Pečieme asi 30 minút. Posledných 5 minút dáme zapiecť aj s parmezánom. 

Vyskúšajte ďalšie recepty na pečené fašírky, či už klasické vysmážané alebo aj zeleninové varianty:

FOTOGALÉRIA - RECEPT FAŚÍRKA:

8

1/8
Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

Aktualizovaný článok: 28.10.2024

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

7 komentárov

Ľubica Šťastná

Ľubica Šťastná

24.01.2021 07:01

Overená klasika.

Vaše meno:

Katarína Konečná

Katarína Konečná

25.01.2021 09:42

Spomienka na moju mamu, pravidelne robievala na Veľkú noc, chutilo nám teplé so zemiakmi a aj studené s chlebom.

Vaše meno:

Lenka Geršiová

Lenka Geršiová

13.01.2023 21:00

Zvykneme robievať, je to chutné.

Vaše meno:

Ľubo Gombár

Ľubo Gombár

15.01.2023 20:26

Akurát zajtra sa chystáme na fašírky je to vynikajúce jedlo

Vaše meno:

Zuzana Beránková

Zuzana Beránková

16.01.2023 13:45

už som aj zabudla na tento recept, ďakujem za pripomenutie :-)

Vaše meno:

Mária Maxianová

Mária Maxianová

16.01.2023 16:52

klasika je klasika, robievam

Vaše meno:

Marta Kendrová

Marta Kendrová

09.02.2023 08:29

Výborné aj na studeno

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.