Proteínové cestoviny s krémovou paprikovou omáčkou a tofu

Proteínové cestoviny s paprikovou omáčkou

Povedzme si to rovno - nie každý večer máme čas variť dokonalé jedlo. Obzvlášť, keď prídete z práce a ste maximálne unavení. Niekedy máte za sebou skrátka taký deň, kedy vám aj otvorenie chladničky pripadá zložité. A čo teraz? Objednať pizzu? Hm, lákavé … Ale čo tak niečo rovnako rýchle, 100x výživnejšie a (úprimne) ešte aj chutnejšie?

Predstavujeme vám: krémové, božsky dochutené, vysokoproteínové paprikovo-paradajkové cestoviny s tajnou zložkou, ktorá vás možno prekvapí - hodvábne tofu! No práve vďaka nemu budú cestoviny tak krémové. Verte či nie, tento recept je rýchly, jednoduchý (rozmixovať, variť, miešať, hotovo), výživný a hlavne … chutí ako večera v talianskej reštaurácií. 

Recept na proteínové cestoviny s paprikovou omáčkou 

Tento recept je skrátka jedna skvelá proteínová bomba. Tofu je plné rastlinných bielkovín a dokáže nahradiť smotanu, syr aj polku Pinterestu s receptami. A ešte podporí regeneráciu svalov po dlhom dni. Pečená paprika je nielen chutná, ale aj plná vitamínu C a antioxidantov, takže dobrá pre pokožku aj imunitu. No a postačí vám 20 minút, jeden mixér, jedna panvica a hotovo. Menej riadu = viac radosti. 

Ingrediencie (na 2-3 porcie):

  • 300 g jemného (silken) tofu 
  • 200 g pečenej červenej papriky
  • 50 g sušených paradajok
  • 1 pl paradajkového pretlaku
  • 10 g parmezánu (môžete použiť aj vegan parmezán)
  • ½ čl údenej papriky, sušeného cesnaku, sušenej cibule, oregana
  • 1 čl balzamikového octu 
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 100 ml vody (alebo viac podľa potreby)
  • 200 g cestovín podľa výberu (ideálne špaldové, celozrnné alebo bezlepkové)

Postup:

  • Do veľkého hrnca dajte osolenú vodu, priveďte k varu a hoďte tam svoje obľúbené cestoviny. Varte ich podľa návodu - najlepšie „al dente
  • Medzitým dajte do mixéra tofu, pečené papriky, sušené paradajky, paradajkový pretlak, koreniny, balzamikový ocot, parmezán, soľ, korenie a cca 100 ml vody.
  • Mixujte, kým nevznikne hladká a krémová omáčka. Ak je príliš hustá, pridajte trošku viac vody.
  • Hotovú omáčku prelejte do panvice a pomaly ju zohrejte na miernom ohni. Ak máte vodu z cestovín, môžete pridať jednu naberačku priamo do omáčky.
  • Cestoviny zlejte a rovno ich dajte do panvice s omáčkou. Cestoviny ale neoplachujte, pretože škrob z vody pomôže spojiť všetko dokopy. Dôkladne ich premiešajte.
  • Na záver môžete pridať trochu parmezánu alebo čerstvé bylinky (petržlen, bazalka). 

Ako si recept prispôsobiť?

  • Použite bezlepkové cestoviny (napr. z cíceru alebo šošovice) pre extra proteín.
  • Na záver vmiešajte špenát alebo rukolu.
  • Pridajte opečené kuracie kúsky alebo tofu kocky pre ešte viac proteínu.
  • Zamiešajte do omáčky trošku kokosového mlieka.
  • Ak vám ostanú zvyšky omáčky, dá použiť aj ako dip.

chutné cestoviny
Instagram / @emmapetersen

Tento recept je dôkazom, že večere nemusia byť zložité, aby boli chutné, zdravé a výživné. Stačí pár šikovných surovín, chuť skúsiť niečo nové a … mixér. Takže toto je vaše znamenie naliať si pohár vína (alebo kombuchy, keď už sme pri zdravých receptoch) a dopriať si tieto skvelé tofu cestoviny, ktorá vás pohladia na jazyku aj na duši.

Zdroj úvodnej fotky: Instagram / @emmapetersen

0 komentárov

autor komentu

Vaše meno:

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.