Všetci si radi pochutnávame na zemiakových lupienkoch, či už pri sledovaní obľúbeného seriálu alebo celovečerného filmu. Sú chrumkavé, chutné, s rôznou príchuťou, ale na druhej strane sú aj nezdravé, nakoľko sú vyprážané v oleji. Nič to však nemení na tom, že sú chutné a občasné zhrešenie veru nezaškodí. Zo psychologického hľadiska je dokonca chrumkanie lupienkov celkom upokojujúce – chrumkanie má totižto príjemný upokojujúci zvuk.
No vedeli ste, že chipsy si nemusíte vôbec kupovať, ale že si ich môžete vyrobiť sami doma? V tomto prípade máte viacero možností, ako si domáce chipsy vyrobiť. Buď vsadíte na klasickú verziu, a teda vyprážanie tenkých zemiakových plátkov v oleji alebo na masle, alebo ich môžete vložiť do trúby jemne pokvapkané olejom, poprípade si ich môžete spraviť aj v mikrovlnke. V tomto prípade to má však nevýhodu – na tanier vám vojde malé množstvo zemiakových plátkov, preto pri mikrovlnke strávite kopec času, kým si pripravíte aspoň misku chipsov.
Skúšali ste si vyrobiť domáce chipsy alebo vsádzate vždy na svoju pohodlnosť a radšej si ich kupujete?
Pozri aj: Nevieš, ako udržať chlieb dlhšie čerstvý? Tak vyskúšaj tento trik!
Zmäknuté chipsy hodné vyhodenia nemusíte vyhadzovať!
Áno, otvoríme si celý balík k filmu, no nie vždy ho dokážeme skonzumovať. Čo však so zemiakovými lupienkami, ktoré stratili svoju chrumkavosť? Vyhodiť „rozmočené“ chipsy do koša? Možno to robievate aj vy, veď čo už s nimi. No oddnes ich vyhadzovať nebudete! Jednoducho ich vložte do mikrovlnky a chipsy opäť získajú stratenú chrumkavosť.
Chipsy nasypte do misky a prikryte papierovou utierkou. Vložte ich na 15 sekúnd na najvyšší výkon do mikrovlnky a opäť si na nich pochrumkajte. Poprípade druhou alternatívou je zabaliť chipsy do bavlnenej utierky a takto ich vložiť do mikrovlnky na 15 sekúnd. V oboch prípadoch však zmäknuté chipsy budú opäť chrumkavé a vy si na nich budete môcť pochutnať aj nasledujúci deň. Už žiadne plytvanie a vyhadzovanie chipsov do koša!
7 komentárov
Anton Marek
18.04.2019 08:59Šikovný trik, ale u mňa nemajú šancu zmäknúť.
Jana Čipková
08.03.2019 22:51Super nápad.
Elena Švachová
01.03.2019 22:08Zemiakové lupienky vždy dojeme.Už som robila aj domáce a boli ešte lepšie ako kupované.Tento trik si zapamätám.keby mi náhodou zostali.
Mária Maxianová
01.03.2019 18:40u nás sa stačia lupienky skonzumovať, ale túto metódu používam pri iných surovinách
Jana Komadová
01.03.2019 15:53Určite vyskúšam vždy som ich vyhadzovala
Ľubica Šťastná
01.03.2019 07:41Tento trik sme ešte neskúšali, vďaka za tip!
Alena Ďurechová
01.03.2019 00:26mikrovlnku nepoužívame už roky... brrr. Ničí živiny v jedle. Teda okrem iného...
dám do trúby na pečenie, 250´C + funkcia ventilátora v rúre a je to o pár minút hotové.