Nezabudnuteľný Deň otcov: Prekvapte svojho hrdinu originálnym darčekom plným lásky

deň otcov ako vybrať správny darček

Najdôležitejšou vecou, ktorú môže otec urobiť pre svoje deti, je, že bude milovať ich matku.“ (Giovanni Battista Basile)

Deň otcov je špeciálnym dňom, ktorý slúži na oslavu a uznanie všetkých otcov na celom svete. Doposiaľ bol do popredia kladený predovšetkým Deň matiek, ktorý vyzdvihuje matky ako superhrdinky. A veru, nemôžeme nesúhlasiť. Avšak i otcovia majú v živote detí nemalú rolu. Sú rovnako dôležití a práve preto aj im patrí naša vďaka.

Odporúčame:  Mýty a fakty o formovaní brušných svalov – čomu si doteraz verila?

Máme im skutočne za čo ďakovať. Veď napokon, väčšinou to tak býva, že otcovia sú na zábavu. Vedia vždy vymýšľať tie najlepšie aktivity, ktoré všetky deti zbožňujú. Ako každý významný sviatok, aj Deň otcov si zaslúži špeciálnu pozornosť. Je to príležitosť vyjadriť vďaku a lásku k tým, ktorí nám poskytujú oporu a ochranu.

Existuje mnoho dôvodov, prečo oslavujeme Deň otcov. Otcovia sú totižto rovnako základom rodiny a zohrávajú dôležitú úlohu v našom emocionálnom a fyzickom vývoji. Sú tu pre nás, aby nás chránili, viedli a podporovali. Svojou láskou a starostlivosťou nám poskytujú bezpečie a stabilitu.

Tento deň nám tiež pripomína dôležitosť rodinných hodnôt a väzieb. Je to čas na to, aby sme spolu trávili kvalitný čas, vytvárali spomienky a posilňovali vzťahy. Otcovia majú významný vplyv na životy svojich detí a oslava Dňa otcov nám umožňuje vyjadriť im našu vďaku a ocenenie za ich neoceniteľný prínos.

Nájdite si aj vy v tento deň čas na to, aby ste sa zastavili, zamysleli a vyjadrili svoju hlbokú vďaku a lásku svojmu otcovi. A ako to urobiť?

Vyskúšajte:  Čerešňový kompót či džem – ako na zaváranie obľúbených pochúťok?

Ďen otcov
Depositphotos

Kde sa vzal sviatok – Deň otcov?

Mnohí sa domnievajú, že Deň otcov je komerčný sviatok. Avšak, za týmto sviatkom stoja mnohé príbehy. No v skutočnosti sa tento deň stal sviatkom vďaka odhodlaniu jednej ženy a desaťročia trvajúceho boja za uznanie otcov, ktoré si zaslúžia.

Niektorí pripisujú prvý sviatok otcov banskému nešťastiu v Monongahu v Západnej Virgínii v roku 1907, pri ktorom zahynulo 361 mužov – z toho 250 otcov. Grace Golden Claytonová, ktorej otec pri tejto tragédii zahynul, navrhla pastorovi miestnej metodistickej kaplnky zorganizovať spomienkovú slávnosť. Nikdy sa však neujala ako každoročná spomienka.

O dva roky neskôr, v máji 1909, si istá Sonora Louise Smart Doddová zo Spokane v štáte Washington vypočula kázeň reverenda na Deň matiek v kostole vo svojom rodnom meste a napadlo jej, že podobný deň by sa mal vyhradiť aj na uctenie si otcov. Jej vlastný otec William Jackson Smart, veterán občianskej vojny, vychoval šesť detí ako osamelý rodič.

Prvá neoficiálna oslava sa konala v deň narodenín Sonorinho otca 19. júna 1910. Popularita tohto sviatku postupne narastala, a tak v roku 1966 prezident Lyndon Johnson podpísal prezidentské vyhlásenie, v ktorom stanovil tretiu júnovú nedeľu ako oficiálny sviatok Dňa otcov.

Ako stráviť tento deň so svojim otcom?

Ako vyjadriť svoju lásku k otcovi? Ako mu povedať – „MÁM ŤA RÁD“, „ĎAKUJEM TI“, „SOM RÁD/RADA, ŽE ŤA MÁM“? Možností je skutočne veľa. Niekedy stačí aj jednoduché objatie, ktoré dokáže vyjadriť tú najvrúcnejšiu lásku dieťaťa k rodičovi. A vôbec nezáleží na tom, koľko máte rokov. Otec dokáže oceniť aj to najmenšie gesto, ktoré pre neho spravíte.

Premýšľate nad niečím materiálnym? Pri hľadaní darčekových „potešení“ pre svojho otca, sa oplatí zamyslieť sa nad jeho záujmami a preferenciami. Spoločnosť Albi ponúka široký výber produktov, ktoré sú ideálne pre rôzne typy otcov.

Patrí ten váš k milovníkom detektívok? A zároveň aj hier? Detektivka - Závet bez dediča ho zabaví na dlhé hodiny. A nielen jeho, ale aj vás. Veď nie je nič lepšie, ako keď tento deň strávite spolu a pri činnosti, ktorú miluje.

Závet bez dediča je detektívna hra, v ktorej popustite uzdu svojej fantázii. Zhromažďujte dôkazy, výpovede svedkov, dôležité dokumenty,...., a to len pre to, aby ste vyriešili záhadnú smrť Corneliusa Kloosa, majiteľa rovnomennej spoločnosti.

Poprípade môžete ísť spolu do kina na detektívku, sci-fi film alebo film iného žánru. Nie je to aktivita, ktorá by vášho otca potešila? Tak voľte to, čo robí najradšej. Choďte na turistiku, rybačku, cyklistiku,...

Odporúčame:  Exotické klenoty pre tých, ktorí nevedia, kam sa toto leto vybrať na dovolenku

Detektivka Závet bez dediča
ALBI.sk

Niečo pre milovníkov áut a neskrotnej rýchlosti

Vytrvalostné automobilové preteky Le Mans sú snom každého muža. Ale nebudeme si klamať, dostať sa na Le Mans nie je jednoduché a určite ani lacnou záležitosťou. Lacnejšou voľbou sú darčeky pre motoristov od Albi.

Plechové pokladničky či plechové hrnčeky, keramické hrnčeky, plechové cedule alebo plechové dózy pre motoristov mu budú každý deň pripomínať to, čo miluje najviac (teda hneď po svojich deťoch).  

Darčeky pre motoristov
ALBI.sk

Mužská záležitosť postavená na praktickosti

Muži vždy vsádzajú na jednoduchosť a praktickosť. Žiaden muž v sebe nezaprie kúsok dieťaťa, no pokiaľ ide o dospelé rozhodnutia, vždy vám dokážu byť na blízku a poradiť.

Preto, ak svojho otca potešíte praktickým darčekom, ktorý využije v reálnom živote, bude skutočne vďačný. A nie, nemáme na mysli sprchový gél ani dezodorant, ktorý dostáva pod stromček na každé Vianoce.

Voľte praktický darček, no zamyslíte sa aj nad jeho využitím. Ak je to kutil, tak dozaista ocení darček, akým je Súprava mini skrutkovač, ktorá obsahuje veľký krížový skrutkovač, malý krížový skrutkovač, malý plochý skrutkovač, veľký plochý skrutkovač.

Cyklista ocení Multináradie na bicykel. V tejto sade od Albi nájdete:

  • 8 imbusových kľúčov     (1,5 mm, 2 mm, 2,5 mm, 3 mm, 4 mm, 5 mm, 6 mm, 8 mm),        

  • skrutkovač pre     kotúče diskových bŕzd,         

  • krížový     skrutkovač,    

  • plochý skrutkovač.         

Proste, všetko praktické náradie, ktoré sa pri cyklistike oplatí mať v kapsičke prvej pomoci.

A čo taká Sada kladivko 12v1? Tú ocenia všetci muži, bez ohľadu na to, akému koníčku sa venujú. Sada totižto obsahuj kladivko, páčidlo, kliešte, štiepačky, krížový skrutkovač, šikmý skrutkovač, plochý skrutkovač, pílu, odstraňovač náteru, nôž, pilník, otvárač na fľaše a zvlášť kompas s karabínou.

Pozri aj:  Finančný horoskop na jún 2024: Ktoré znamenia zverokruhu zbohatnú a ktoré by mali radšej začať šetriť?

Mužská záležitosť Albi
ALBI.sk

Ďalšie praktické tipy na darčeky pre mužov:

  • Súprava pohárov -     Mužská záležitosť 

  • Veľké journal     bloky - Mužská záležitosť

  • Vrecková vývrtka 

  • Skladací nôž

  • Súprava poslednej     záchrany - Na cesty

  • Kozmetické tašky -     Mužská záležitosť

Supertatko na pohľadanie

Pri príležitosti Dňa otcov je neodmysliteľné priniesť na scénu aj štipku humoru. A práve preto spoločnosť Albi ponúka skvelú kolekciu vtipných tričiek, ktoré sú perfektným darčekom pre otcov. Tieto originálne tričká okamžite pritiahnu pozornosť a vyvolajú úsmev na tvári vášho otca.

V rámci kolekcie tričiek nájdete rôzne vtipné slogany a obrázky, ktoré vystihujú otcovský humor a osobnosť. Pri výbere sa zamerajte na jeho osobnosť, záujmy alebo humor. Nech už preferuje vtipné odkazy na otcovstvo, šport, hudbu alebo iné tematické oblasti, určite nájdete tričko, ktoré mu vyrazí dych a pobaví ho.

Či už ho bude nosiť len ako domáce oblečenie alebo sa odváži v ňom vyjsť aj von, je len na ňom. Každopádne, aj on bude môcť vtipným tričkom vyjadriť, akým je „supertatkom“. Tričko - Najlepší otec, Tričko – Supertatko, Tričko - Limitovaná edícia 1963 bude najlepšie vystihovať to, kým váš otec skutočne je.

Vtipné tričko
ALBI.sk

Pocit tepla domova...

V rámci oslavy Dňa otcov je dôležité vytvoriť príjemnú atmosféru, ktorá doplní celkovú náladu a vytvorí pocit tepla a pohody. Jedným z doplnkov, ktoré môžete zaradiť do oslavy Dňa otcov, je sviečka Heart & Home – V Bavlnke.

Jej jemná a osviežujúca vôňa prinesie do priestoru príjemnú atmosféru a vytvorí pohodovú náladu. Vôňa bavlnky je čistá a upokojujúca, čo ju robí ideálnou pre relaxáciu a oddych.

Pri príprave oslavy Dňa otcov môžete umiestniť sviečku Heart & Home na stôl ako centrálny prvok, čo pridá elegantný a sofistikovaný dotyk. Okrem toho je sviečka aj skvelým darčekom pre otcov. Je to dar, ktorý prináša nielen krásu, ale aj vôňu do domova. Vždy, keď ju zapáli, bude spomínať na túto špeciálnu príležitosť a na lásku, ktorú mu vyjadrujete.


0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE