Orechy už padajú zo stromov a takáto 3-oriešková torta by potešila aj Popolušku.
Naviac, táto torta nie je pečená. Zvládnete ju pripraviť len s pomocou kuchynského robota, mixéra a chladničky. V tejto raw verzii si každý milovník orieškov vychutná ich prirodzenú chuť. Bez lepku, cukru a živočíšnych produktov - vegan friendly!
Na korpus torty potrebujeme:
- šálka (200g) vlašských orechov (namočených, presušených)
- šálka strúhaného kokosu
- šálka datlí
- čajová lyžička škorice
Všetky ingrediencie pracujeme na cesto vo food porcesore a vystelieme ním dno formy.
Prvou vrstvou je mandľový krém, na ktorý potrebujeme:
- šálka namočených mandlí
- šálka datlí
- 3PL kokosového oleja
- 1PL agáve
- jeden vanilkový lusk
- troška vody podľa potreby
Všetko spracujeme mixérom na hladký krém, ktorý nalejeme na korpus.
Na poslednú vrstvu potrebujeme:
- šálka namočených kešu
- 3PL agáve
- 2PL kokosovej múky
- 3PL kokosového oleja
- 1 vanilka
- asi štvrť šálky vody alebo kokosovej vody
Opäť všetko spracujeme mixérom na hladký krém a navrstvíme ho na mandľovú vrstvu. Celú tortu necháme cez noc stuhnúť v chladničke. Našu sme ozdobili cukrom s kokosových kvetov, malinami a kvetmi.