Slováci sú veľmi pohostinní, no ak sa k vám „dovalí" neohlásená návšteva a vaša chladnička nepraská vo švíkoch, je ťažké ich niečím pohostiť. Ale keďže je čas grilovačiek, tak pevne veríme, že nejaká tá klobáska sa nájde aj vo vašej chladničke. Okrem klobásky v nej určite nájdete aj slaninku a iné maškrty, ktoré sa hodia na gril.
Ak k vám príde neohlásená návšteva, tak nepanikárte! Prinášame vám tip na grilovanú pochúťku, ktorá rozhodne patrí na stôl plný grilovaných pochutín. Ak sa u vás nájdu aj broskyne, tak si pripravte úžasnú grilovanú bagetku s klobáskou a týmto ovocím. Hotová maškrta, po ktorej sa budú oblizovať všetci vaši hostia.
Odporúčame: RECEPT: Netradičné francúzske zemiaky s klobásou a kukuricou
Ingrediencie
- klobása vhodná na grilovanie
- cuketa
- baklažán
- paprika
- broskyne
- celozrnná bageta
Nečakané pohostenia bývajú tie najlepšie. V tomto prípade si na gril môžete poukladať zeleninu, ako napríklad cuketu nakrájanú na plátky, baklažán a papriku. Broskyne si umyjeme a nakrájame na mesiačiky (ak nemáte čerstvé broskyne, tak vyskúšajte tento recept aj so zavaranými).
Vedľa zeleniny poukladáme na plátky nakrájanú klobásu a všetko pomaly ugrilujeme. Keď máme zeleninu aj klobásku hotové, jemne si z každej strany opečieme bagetu a na vrch poukladáme zeleninu, klobásu a dozdobíme grilovanou broskyňou. Z toľkých chutí a sviežosti sa vašim hosťom budú jednoznačne zbiehať slinky.
Ak chcete, aby bageta nebola suchá, ale viac vláčna, tak ju môžete potrieť domácim dresingom, ktorý si pripravte podľa vašich chutí. Môžete ho spraviť z jogurtu, citrónovej šťavy a byliniek. Pridať doň môžete aj cesnak či rôzne koreniny.