Nahradiť klasické zemiakové pyré zdravšou alternatívou môže byť ďalším krokom k vysnívanej postave alebo zdravému životnému štýlu. Denne skonzumujeme málo zeleniny, a preto je aj toto jedna z možností, ako dostať viac zeleniny do svojho jedálnička.
Tento recept aj s mnohými ďalšími nájdete v kuchárskej knihe Skvelé recepty na telo a dušu, ktorá je zameraná práve na zdravú stravu.
Recept:
- 1 väčšia buľva kalerábu (alebo zeleru, paštrnáku, petržlenu, dyne)
- 1 cibuľa
- voda
- instantný zeleninový vývar alebo zeleninová mrská soľ
- sójová alebo ovsená smotana
Recenziu na knihu si môžete prečitať tu: Kuchárska kniha Skvelé recepty pre telo aj dušu (recenzia)
Odporúčame prečítať: Sladko-kyslá fazuľová polievka
Príprava:
Kaleráb s cibuľou uvaríme v troške osolenej vody domäkka. Rozmixujeme alebo ho roztlačíme vidličkou, zjemníme smotanou. Môžeme posypať zelenými vňaťami (petržlen, pažítka, žerucha...).
Podávame k vyprážaným alebo šťavnatým jedlám namiesto zemiakového pyré. Môžeme ho zriediť viac a podávať ako krémovú polievku, či omáčku na cestoviny, zjemnenie rýb, ku knedliam, údenému tofu, tempehu a k mnohým ďalším.
Dobrú chuť!
Odporúčame prečítať: Lahodné tiramisu zo 4 ingrediencií
Odporúčame prečítať: Pečená šunka so špenátovým rizotom
Zdroj foto: www.luci.sk