RECEPT: Najlepšie slaninové muffiny s jarnou cibuľkou

Dobrých a overených receptov na chutné muffiny nie je nikdy dosť. Každý milovník sladkého si dozaista pochutí na muffinoch najrozličnejších chutí. Skvelé sú banánové muffiny, kokosové muffiny, taktiež čokoládové, ovocné či plnené orieškami. Avšak, toto drobné pečivo ani zďaleka nemusí byť len sladké. Ak ste neskúsili ešte slanú verziu muffinov, teraz je ten správny čas. Kým sladké muffiny pohladia maškrtný jazýček po nedeľnom obede, tie slané predstavujú skvelé občerstvenie pri rôznych príležitostiach.

Takéto slané koláčiky sú skvelé na domácu oslavu či párty, taktiež ako pohostenie pre návštevu. Výborne sa hodia k poháru kvalitného vína či vychladeného piva. A aké také slané muffiny môžu byť? Skvelé sú aj čisto syrové, no ak do nich nakrájate slaninku a cibuľku, nik im neodolá. Dnes vám prinášame recept na dokonalé slaninové muffiny s jarnou cibuľkou, ktoré skrátka musíte vyskúšať čo najskôr!

Skús aj: RECEPT: Batatová krémová polievka - exotika na tanieri

recept na muffiny

Zdroj: Shutterstock®

Budeme potrebovať:

  • 2 hrnčeky hladkej múky
  • 200 g oravskej slaninky
  • 3 až 4 jarné cibuľky
  • 2 vajcia
  • 1 hrnček kyslej pochúťkovej smotany
  • 1/3 hrnčeka mlieka
  • 1 hrnček tvrdého nastrúhaného syra (napr. Eidamu)
  • 1 kypriaci prášok do pečiva
  • soľ
slané muffiny

Zdroj: Shutterstock®

Postup prípravy:

  • Ako prvé si slaninku nakrájame na menšie kocky a hodíme ju na panvicu.
  • Počkáme, kým pustí tuk a prihodíme na drobno nakrájanú jarnú cibuľku. Chvíľu smažíme a odstavíme z ohňa.
  • V menšej miske si zmiešame hladkú múku s kypriacim práškom do pečiva.
  • V druhej miske zase vyšľaháme vajcia a premiešame s mliekom aj smotanou. Do tejto mokrej zmesi postupne zamiešame suchú a pripravíme si hustejšie cesto.
  • Do cesta nezabudneme pridať aj osmaženú slaninu s cibuľkou. Podľa chuti pridáme trochu soli, prípadne korenia.
  • Premiešame a cestom naplníme silikónové formičky na muffiny. Použiť môžeme tiež plech na muffiny s papierovými košíčkami.
  • Vrch ešte posypeme strúhaným syrom a dáme piecť na 20 až 25 minút pri teplote 180 °C.
  • Keď sú muffiny zlatisté, vyberieme ich a necháme mierne ochladnúť. Najlepšie je ich podávať ešte teplé, pokojne aj s nejakou omáčkou či dresingom. Dobrú chuť!

Skús aj: TOP 3 chutné a zdravé jednohubky: Pochutnaj si bez výčitiek!

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

6 komentárov

Ľubica Šťastná

Ľubica Šťastná

15.05.2020 07:00

Chuť, ktorú určite ocenia mnohí.

Vaše meno:

Mária Chromíková

Mária Chromíková

15.05.2020 08:57

Vypadajú lákavo.

Vaše meno:

Elena Švachová

Elena Švachová

19.05.2020 22:26

Vyskúšam a pre syna vegetariána bez slaninky.Pridám niečo iné.

Vaše meno:

Marta Kendrová

Marta Kendrová

25.05.2020 23:16

zajtra na obed:)

Vaše meno:

Eva Zajačková

Eva Zajačková

27.05.2020 22:58

Ešte som nerobila slané muffiny, super nápad

Vaše meno:

Alica Marekova

Alica Marekova

30.07.2020 18:54

toto by u nás zmizlo za chvíľu

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.