RECEPT: Pikantné slaninové tyčinky z lístkového cesta – vhodné na každú príležitosť

Z lístkového cesta sa dá pripraviť čokoľvek, stačí pri pečení zapojiť trochu fantázie. Čo tak upiecť pre najbližších šunkové rolky z lístkové cesta? Nedávno sme vám tiež priniesli recept, ako si z neho pripraviť mini hotdogy, na ktorých si pochutí skutočne každý. Alebo máte radšej sladké recepty z lístkového cesta? Nuž, možnosti sú prakticky obmedzené len tým, čo nájdete doma v špajze či chladničke. Ak máte v mrazničke vždy lístkové cesto, máte takmer vyhraté. 

Dnes vám aj my prinášame tip na recept z lístkového cesta, ktorý ak nepoznáte, určite ho čo najskôr vyskúšajte. Kto by predsa odmietol chrumkavé slaninové paličky z lístkového cesta? Áno povedia malí aj veľkí! Perfektne sa hodia ako občerstvenie pre návštevu, niečo pod zub pri pozeraní obľúbeného filmu alebo pri posedení s priateľmi v kombinácii s pohárom dobrého vína. Tak sa neváhajte pozrieť na to, ako ich rýchlo a ľahko pripraviť.

Ochutnaj aj: Kokosové karí s batatmi a cícerom – toto si okamžite zamiluješ!

slané recepty z lístkového cesta

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

Budeme potrebovať:

  • lístkové cesto
  • kečup alebo rajčinový pretlak
  • plátky anglickej slaniny
  • chilli korenie
  • vajíčko na potretie
  • sezam na posypanie

Zamiluješ si: Nepečený vegan čerešňový dezert s kešu orieškami

tyčinky so slaninou

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

Postup prípravy:

  • Zmäknuté lístkové cesto rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika. Natrieme naň v tenkej vrstve kečup alebo pretlak a posypeme chilli korením. Ak neobľubujete pikantnú chuť, tento krok môžete vynechať. 
  • Následne si cesto horizontálne prekrojíme na dve polovice. Každú z nich rozkrájame na približne 3 centimetre široké pásy a na každý položíme tenký pásik anglickej slaninky.
  • Pásik cesta so slaninou si zoberieme do ruky a opatrne ho stočíme do špirály tak, že oba konce naraz otáčame do opačnej strany.
  • Hotové tyčinky ukladáme na papierom vystlaný plech na pečenie. Pred vložením do rúry ich ešte potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme sezamom, prípadne podľa chuti rascou, ľanovými semienkami či nastrúhaným syrom.
  • Tyčinky pečieme pri teplote 180 °C asi 15 minút. Keď sú krásne zlatisté, vyberieme ich z rúry a môžeme podávať. Dobrú chuť!
Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

10 komentárov

Ľubica Šťastná

Ľubica Šťastná

09.08.2019 06:02

Rýchla pochúťka, ktorú určite ocenia milovníci pikantnej chuti.

Vaše meno:

Adriena Krzeminská

Adriena Krzeminská

09.08.2019 06:33

Vyzerá to úžasne, určite to vyskúšam :)

Vaše meno:

Katarína Konečná

Katarína Konečná

09.08.2019 16:20

robievam dva druhy so slaninou a s nivou, vždy sa po nich zapráši

Vaše meno:

Mária Chromíková

Mária Chromíková

10.08.2019 11:55

Známy dobrý recept.

Vaše meno:

Alexandra Semanová

Alexandra Semanová

10.08.2019 19:00

Výborné pikantné slaninové tyčinky z lístkového cesta.

Vaše meno:

Žofia Mažáriová

Žofia Mažáriová

11.08.2019 19:31

slanina a lístkové cesto - mňam!

Vaše meno:

Alena Hocková

Alena Hocková

13.08.2019 13:11

Slaninku milujem a tento jednoduchý recept sa mi pozdáva, určite vyskúšam pri najbližšej príležitosti.

Vaše meno:

Ľudka Uličná

Ľudka Uličná

26.08.2019 19:21

vyzerajú dobre

Vaše meno:

Daniela Bieliková

Daniela Bieliková

26.09.2019 12:18

toto sa mi páči...

Vaše meno:

JAN KOMADA

JAN KOMADA

24.10.2020 15:11

Priateľka ich robieva jednoduché a chutné

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.