Z lístkového cesta sa dá pripraviť čokoľvek, stačí pri pečení zapojiť trochu fantázie. Čo tak upiecť pre najbližších šunkové rolky z lístkové cesta? Nedávno sme vám tiež priniesli recept, ako si z neho pripraviť mini hotdogy, na ktorých si pochutí skutočne každý. Alebo máte radšej sladké recepty z lístkového cesta? Nuž, možnosti sú prakticky obmedzené len tým, čo nájdete doma v špajze či chladničke. Ak máte v mrazničke vždy lístkové cesto, máte takmer vyhraté.
Dnes vám aj my prinášame tip na recept z lístkového cesta, ktorý ak nepoznáte, určite ho čo najskôr vyskúšajte. Kto by predsa odmietol chrumkavé slaninové paličky z lístkového cesta? Áno povedia malí aj veľkí! Perfektne sa hodia ako občerstvenie pre návštevu, niečo pod zub pri pozeraní obľúbeného filmu alebo pri posedení s priateľmi v kombinácii s pohárom dobrého vína. Tak sa neváhajte pozrieť na to, ako ich rýchlo a ľahko pripraviť.
Ochutnaj aj: Kokosové karí s batatmi a cícerom – toto si okamžite zamiluješ!
Budeme potrebovať:
- lístkové cesto
- kečup alebo rajčinový pretlak
- plátky anglickej slaniny
- chilli korenie
- vajíčko na potretie
- sezam na posypanie
Zamiluješ si: Nepečený vegan čerešňový dezert s kešu orieškami
Postup prípravy:
- Zmäknuté lístkové cesto rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika. Natrieme naň v tenkej vrstve kečup alebo pretlak a posypeme chilli korením. Ak neobľubujete pikantnú chuť, tento krok môžete vynechať.
- Následne si cesto horizontálne prekrojíme na dve polovice. Každú z nich rozkrájame na približne 3 centimetre široké pásy a na každý položíme tenký pásik anglickej slaninky.
- Pásik cesta so slaninou si zoberieme do ruky a opatrne ho stočíme do špirály tak, že oba konce naraz otáčame do opačnej strany.
- Hotové tyčinky ukladáme na papierom vystlaný plech na pečenie. Pred vložením do rúry ich ešte potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme sezamom, prípadne podľa chuti rascou, ľanovými semienkami či nastrúhaným syrom.
- Tyčinky pečieme pri teplote 180 °C asi 15 minút. Keď sú krásne zlatisté, vyberieme ich z rúry a môžeme podávať. Dobrú chuť!