Objavte hebký pôvab týchto nadýchaných ovocných knedličiek s tvarohom a šťavnatými jablkami.
Príprava: 45 minút
Varenie: 12 – 13 minút
Potrebujeme na 4 porcie:
- 4 jablká
- 250 g mäkkého tvarohu
- 60 g masla
- 2 vajíčka
- 300 g hrubej múky
- ½ lyžičky škorice
- 1 prášok do pečiva
- štipku soli
- škoricu, cukor, kyslú smotanu na podávanie
Vyskúšaj: RECEPT: Vynikajúci jablkový koláč s mandľami. Zamiluje si ho každý!
Postup
- Jablká ošúpeme, zbavíme ich jadrovníkov a nahrubo nastrúhame.
- 250 g mäkkého tvarohu vymiešame so 60 g masla, zapracujeme 2 vajíčka, asi 300 g hrubej múky, ½ lyžičky škorice, 1 prášok do pečiva a štipku soli, nakoniec jablká. Ak sa z cesta stále robia guľôčky nepohodlne, prisypeme ešte o trochu hrubej múky viac.
- Z cesta vytvoríme štvorcentimetrové guľôčky a 12 – 13 minút ich varíme v osolenej vode. Skvelo chutia so škoricou, s cukrom a kyslou smotanou.
Príprava receptu, foodstyling, dekorstyling, text a foto: Jana Štrbková, až 160 mojich ďalších najlepších receptov nájdete na mojej stránke www.medovemotuzy.sk.