Ako pripraviť tofu, aby chutilo aj mäsožravcom?

Tofu mnohí milujú, iní zatracujú. Zatiaľ, čo niektorí výživoví poradcovia a odborníci naň nedajú dopustiť ani pre jeho nutričný profil, niektorým až tak nevonia dokonca ani z tohto hľadiska. Pravdou však je, že sa v hojnom množstve využíva ako náhrada mäsa vo vegetariánskych a vegánskych receptoch. Ako pripraviť tofu tak, aby chutilo aj mäsožravcom?

Produkt zo sóje

Azda i milovníci mäsa vedia, čo tofu je. Vyrába sa zo sóje a veľmi populárne je v ázijskej gastronómii, kde ho pripravujú naozaj na mnoho spôsobov. Tofu obsahuje bohaté množstvo bielkovín a deväť dôležitých aminokyselín.

Okrem toho je dobrým rastlinným zdrojom minerálov ako železo, mangán či fosfor, obsahuje však aj dostatočné množstvo horčíka, zinku či vitamínu B1. Niektorí síce tvrdia, že nemá žiadnu chuť, našťastie sa však dá veľmi dobre a najmä jednoducho dochutiť, o čom vás presvedčia aj tri recepty z tofu v našej galérii.

Odporúčame: Slimáky zo zemiakového cesta s klobáskou: Nedá sa im odolať!

Galéria: RECEPT Z TOFU 3X INAK

TOFU AKO CHUTNÉ PREDJEDLO

Pripravte si tofu ako chutné predjedlo vhodné aj pre návštevy podľa The Curious Chickpea, tento raz v podobe chrumkavých tofu tyčiniek.

Ingrediencie:
Tofu:

  • 0,5 kila tofu
  • 6 lyžíc kukuričného škrobu
  • 60 ml rastlinného mlieka

Strúhanka:

  • 250 g panko strúhanky
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1/2 lyžičky mletej papriky
  • 1/2 lyžičky soli
  • mleté čierne korenie
  • 1 lyžica posekanej petržlenovej vňate

Buffalo omáčka:

  • 6 lyžíc štipľavej omáčky (ideálne čili omáčky alebo kajenskej)
  • 3 lyžice vegánskeho masla (alebo normálneho)
  • sušený cesnak a soľ (podľa chuti)

Na podávanie: ranch dresing alebo dresing z modrého syra

Postup prípravy:

  1. Rúru si predhrejeme na 220 stupňov, pripravíme si plech s papierom na pečenie.
  2. Z tofu vytlačte prebytočnú vodu, narežte si ho na pláty a obaľte papierovou utierkou. Zaťažte panvicou a nechajte ho „vypotiť" pol hodiny. Následne si z tofu narežte kvádriky (tyčinky).
  3. Do jednej misky si dáme kukuričný škrob, do druhej mlieko a do tretej si zmiešame všetky ingrediencie na strúhanku. Tofu postupne poobaľujeme a poukladáme na plech.
  4. Pečieme 25 minút, potom tyčinky obrátime a pečieme ešte 10 až 15 minút.
  5. Zatiaľ si pripravíme omáčku. Maslo roztopíme a vmiešame doň ostatné prísady.
  6. Po dopečení omáčkou polejeme tyčinky a podávame s dipom podľa vlastného výberu.
Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

5 komentárov

Katarína Konečná

Katarína Konečná

05.05.2021 14:45

tofu nie je moja šálka kávy a "moji stravníci" by mi určite dali košom

Vaše meno:

Ľubica Šťastná

Ľubica Šťastná

06.05.2021 06:25

Dezert rady s dcérkou pripravujeme, tyčinky sme ešte neskúšali, vďaka za inšpiráciu!

Vaše meno:

Zdenka Sabanošová

Zdenka Sabanošová

06.05.2021 12:49

Už som skúšala, nechutilo

Vaše meno:

Lucia Valková

Lucia Valková

06.05.2021 16:28

Super,ďakujem,tofu môže byť.

Vaše meno:

Marianna Rajniaková

Marianna Rajniaková

27.08.2021 18:33

tofu robievam na čínsky spôsob..je to vynikajúce

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.