Prepadla vás neovládateľná chuť na nejakú maškrtku? Ak nemáte chuť na nič extra sladké ani čokoládové, a zároveň máte chuť si niečo ukuchtiť respektíve upiecť, tak vyskúšajte tieto tvarohové pagáčiky, ktoré vám zaručene zachutia a ulahodia.
Takéto pagáčiky sú známe hlavne s bryndzovou plnkou. No s tvarohovou tiež nie sú zlé. Uvidíte, že aj u vás pôjdu veľmi rýchlo na "odbyt", preto si ich pripravte v dostatočnom množstve aby sa ušlo každému.
Budete potrebovať:
- 250 g jemného hrudkovitého tvarohu
- 250 g hladkej múky (alebo špaldovej)
- 1 lyžička soli
- 1 lyžička kypriaceho prášku
- 200 g masla
- 1 vajíčko na potretie
- čierna rasca alebo sezam na posypanie
Odporúčame prečítať: Recept na lahodný Jablkový tart
Postup:
Do misy preosejeme múku, pridáme soľ, vidličkou rozpučený tvaroh a maslo a poriadne rukou spracujeme na pevné cesto. Rúru zapneme na 180°C. Hneď aj cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku prsta a vykrajujeme malé kolieska, ktoré ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Vrch pagáčikov potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme čiernou rascou alebo sezamom. Pečieme cca 23 minút. Z tejto dávky mi vyšlo 38 mini pagáčikov.
Odporúčame prečítať: Recept na škoricové rollo z lístkového cesta