Recept na neodolateľné Tvarohové pagáčiky

Prepadla vás neovládateľná chuť na nejakú maškrtku? Ak nemáte chuť na nič extra sladké ani čokoládové, a zároveň máte chuť si niečo ukuchtiť respektíve upiecť, tak vyskúšajte tieto tvarohové pagáčiky, ktoré vám zaručene zachutia a ulahodia.

 

Takéto pagáčiky sú známe hlavne s bryndzovou plnkou. No s tvarohovou tiež nie sú zlé. Uvidíte, že aj u vás pôjdu veľmi rýchlo na "odbyt", preto si ich pripravte v dostatočnom množstve aby sa ušlo každému.

 

 

Budete potrebovať:

  • 250 g jemného hrudkovitého tvarohu
  • 250 g hladkej múky (alebo špaldovej)
  • 1 lyžička soli
  • 1 lyžička kypriaceho prášku
  • 200 g masla
  • 1 vajíčko na potretie
  • čierna rasca alebo sezam na posypanie

 

Odporúčame prečítať: Recept na lahodný Jablkový tart

 

Recept na neodolateľné Tvarohové pagáčiky

Zdroj: Shutterstock®

Postup:

Do misy preosejeme múku, pridáme soľ, vidličkou rozpučený tvaroh a maslo a poriadne rukou spracujeme na pevné cesto. Rúru zapneme na 180°C. Hneď aj cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku prsta a vykrajujeme malé kolieska, ktoré ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Vrch pagáčikov potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme čiernou rascou alebo sezamom. Pečieme cca 23 minút. Z tejto dávky mi vyšlo 38 mini pagáčikov.

 

Odporúčame prečítať: Recept na škoricové rollo z lístkového cesta

Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!
9 komentárov
Veronika Marejková

Veronika Marejková

04.03.2017 21:20

Mňamka

Vaše meno:

Martina Zahoranová

Martina Zahoranová

04.03.2017 22:22

zajtra máme oslavu a toto je jednoduché a rýchle... vyskúšam ...

Vaše meno:

Iveta Moravčíková

Iveta Moravčíková

05.03.2017 13:50

ja moc pagáče nemusím, ale s tvarohom som ešte nemala

Vaše meno:

Soňa Kelemenová

Soňa Kelemenová

06.03.2017 07:55

upečené do chrumkava a zlatista.... mnam...milujeme tvaroh..... a odporúčam miesto tvarohu dať bryndzu..... odskúšaní skvelý recept...

Vaše meno:

Mária Chromíková

Mária Chromíková

06.03.2017 10:54

mám rada oškvarkové ,ale vyskúšam aj tieto tvarohové.

Vaše meno:

Soňa Horáčková

Soňa Horáčková

07.03.2017 13:28

pagáčiky vyzerajú lákavo :)

Vaše meno:

Monika Filípková

Monika Filípková

08.03.2017 20:05

Robievam takéto isté, máme ich radi všetci. Občas ich dám aj do mrazničky už keď sú upečené, a keď príde rýchla návšteva, mám hneď napečené. :)

Vaše meno:

Mária Frnová

Mária Frnová

13.03.2017 08:20

tvarohové, syrové či škvarkové pagáčiky sú vždy chutnou a jednoduchou rýchlovkou k vínku

Vaše meno:

JAN KOMADA

JAN KOMADA

09.06.2022 14:40

Vyzerajú lákavo

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE