Obed v práci najčastejšie riešime tak, že sa jednoducho vyberieme do najbližšej reštaurácie, ktorá denne pripravuje takzvané menučka. Obed tak máme za pár eur bez námahy, čo nám nesmierne vyhovuje. Pravidelné stravovanie v reštaurácii má svoje výhody, ale aj nevýhody, a preto je rozumné si z času na čas pripraviť obed do práce doma a priniesť si ho so sebou do kancelárie. Ideálnym obedom do práce je napríklad taký sendvič, ktorý milujú najmä Američania, no môže mať aj zdravú podobu. My vám prinášame recept na sendvič v troch rôznych prevedeniach!
Návod na dokonalý sendvič
Predtým, než sa vrhneme na sendvičové delikatesy, povedzme si, aké je tajomstvo dokonalého sendviča. Podľa šéfkuchárov je základom kvalitný chlieb. Áno, ak ste si mysleli, že sendvič musí byť pripravený z toastového chleba, ste na omyle. Použiť môžete aj domáci kváskový chlieb alebo iný, je to len na vás. Dobrý sendvič by mal ďalej mať kyslý prvok a pohrať by ste sa mali aj s omáčkami, ktoré ho nepochybne osviežia. Pamätajte, že v sendvičoch sú vítané kontrastné chute a vašou najlepšou priateľkou je pri ich tvorbe vaša špajza. Rôzne zaváraniny a potraviny v konzervách sa do sendvičov hodia naozaj dokonale!
Inšpiruj sa: Čím ochutiť ryby a morské plody? Pri príprave nesmú chýbať tieto bylinky!
Galéria: Recept na sendvič 3x inak
Caprese sendvič
Ak obľubujete ľahké recepty s mozzarellou, určite vám je veľmi dobre známy šalát Caprese. Ak ho premeníte na sendvič, dostanete sýtejšiu verziu, ktorá postačí ako dokonalý pracovný obed. Skúste Caprese sendvič podľa Oh, Sweet Basil.
Ingrediencie na panini:
- chlieb
- mozzarella
- kolieska paradajok
- bazalka
- rukola
- pesto
- maslo
Ingrediencie na balsamicovú polevu:
- 250 ml balsamicového octu
- 1 lyžičku medu
Postup prípravy:
- Balsamicový ocot a med dáme do hrnca a varíme na miernom ohni, kým sa tekutina nezredukuje na polovicu. Poleva nesmie vrieť, len ľahko bublať. Zredukovanú polevu odstavíme z ohňa a necháme ju vychladnúť.
- Na každú stranu chleba natrieme pesto. Na jednu stranu chleba navrstvíme niekoľko lístkov bazalky, trocha rukoly a mozarelly. Osolíme a okoreníme.
- Následne pokvapkáme polevou a prikryjeme druhým chlebíkom.
- Rozohrejeme si grilovaciu panvicu, chlebík z oboch strán potrieme maslom a grilujeme dozlatista, tiež z oboch strán. Podávame teplé.