Najjednoduchší dezert, aký si môžete pripraviť, a to kedykoľvek naň dostanete chuť. Čučoriedkové tiramisu je skutočnou pochúťkou. Skúste ho!
Smotanový dezert - nepečený dezert tiramisu s efektnými pohárikmi
Najjednoduchší dezert, hneď po obyčajnom pudingu, ktorý poteší každého milovníka maškŕt. Klasické tiramisu je lahodné, no čo to s ovocím? Ovocie posúva jeho chuť ešte o úroveň vyššie, vďaka čomu je to skutočne delikatesný dezert – ten si môžete pripraviť kedykoľvek, keď naň dostanete chuť. Stačí si ho pripraviť večer a na druhý deň si pochutnáte na skvelom dezerte. Navyše si ho môžete spraviť aj do pohára, vďaka čomu ho môžete upraviť podľa chutí vašich hostí alebo členov vašej rodiny.
Svieže dezerty ako tento si zamilujete! Čučoriedkové tiramisu so škoricou
Receptov na tiramisu je skutočne veľa, stačí si vybrať ten najjednoduchší alebo ten, ktorý si vyrobíte z bežných surovín. Nalákali sme vás na dezert s lahodnou chuťou, ktorý si počas leta môžete spraviť s čučoriedkami a škoricou? Tak nech sa páči, pustite sa do jeho prípravy!
Zaujme ťa: TOP RECEPT: Šťavnatá plnená cuketa, na ktorej si pochutí každý!
Na tiramisu budete potrebovať:
- piškóty
- 200 ml kávy
- 50 ml amaretta
- 250 g mascarpone
- 1 smotanu na šľahanie
- cukor podľa chuti
- čučoriedky, kakao a škoricu podľa chuti
Tiramisu bez pečenia - postup prípravy
Mascarpone vymiešame so smotanou a podľa chuti pridáme cukor. Ak sa rozhodnete pre prípravu tiramisu do pohárov, tak si pripravte okrúhle piškóty. Ak zvolíte prípravu tiramisu do väčšej nádoby, tak siahnite po dlhých piškótach. Uvarenú a vychladenú kávu zmiešajte s amarettom. Do pripravenej kávy namáčajte piškóty a ukladajte na dno nádoby. Následne dajte vrstvu plnky a zopár čučoriedok. Ak chcete, môžete posypať aj troškou kakaa alebo škorice. Vrstvite dovtedy, kým nedôjdete až k vrchu nádoby.
Vrch posypte kakaom, škoricou alebo grankom a dozdobte čučoriedkami. Ak chcete svoje servírovanie posunúť o úroveň vyššie, tak na dozdobenie môžete použiť aj celú škoricu a lístky mäty. Pripravené tiramisu nechajte odležať v chladničke – cca 12 hodín a potom podávajte. Prajeme dobrú chuť!
Odporúčame: RECEPT: Škoricové slimáky z lístkového cesta – len jedna dávka stačiť nebude
Aktualizované na 23.06.2024
Aktualizovaný článok: 23.06.2024