Čučoriedkové tiramisu so škoricou: Jednoduchý dezert v pohári pre maškrtníkov!

Čučoriedkové tiramisu

Najjednoduchší dezert, aký si môžete pripraviť, a to kedykoľvek naň dostanete chuť. Čučoriedkové tiramisu je skutočnou pochúťkou. Skúste ho!

Smotanový dezert - nepečený dezert tiramisu s efektnými pohárikmi

Najjednoduchší dezert, hneď po obyčajnom pudingu, ktorý poteší každého milovníka maškŕt. Klasické tiramisu je lahodné, no čo to s ovocím? Ovocie posúva jeho chuť ešte o úroveň vyššie, vďaka čomu je to skutočne delikatesný dezert – ten si môžete pripraviť kedykoľvek, keď naň dostanete chuť. Stačí si ho pripraviť večer a na druhý deň si pochutnáte na skvelom dezerte. Navyše si ho môžete spraviť aj do pohára, vďaka čomu ho môžete upraviť podľa chutí vašich hostí alebo členov vašej rodiny.

Svieže dezerty ako tento si zamilujete! Čučoriedkové tiramisu so škoricou

Receptov na tiramisu je skutočne veľa, stačí si vybrať ten najjednoduchší alebo ten, ktorý si vyrobíte z bežných surovín. Nalákali sme vás na dezert s lahodnou chuťou, ktorý si počas leta môžete spraviť s čučoriedkami a škoricou? Tak nech sa páči, pustite sa do jeho prípravy!

Zaujme ťa: TOP RECEPT: Šťavnatá plnená cuketa, na ktorej si pochutí každý!

tiramisu s čučoriedkami
Shutterstock®

Na tiramisu budete potrebovať:

  • piškóty
  • 200 ml kávy
  • 50 ml amaretta
  • 250 g mascarpone
  • 1 smotanu na šľahanie
  • cukor podľa chuti
  • čučoriedky, kakao a škoricu podľa chuti

Tiramisu bez pečenia - postup prípravy

Mascarpone vymiešame so smotanou a podľa chuti pridáme cukor. Ak sa rozhodnete pre prípravu tiramisu do pohárov, tak si pripravte okrúhle piškóty. Ak zvolíte prípravu tiramisu do väčšej nádoby, tak siahnite po dlhých piškótach. Uvarenú a vychladenú kávu zmiešajte s amarettom. Do pripravenej kávy namáčajte piškóty a ukladajte na dno nádoby. Následne dajte vrstvu plnky a zopár čučoriedok. Ak chcete, môžete posypať aj troškou kakaa alebo škorice. Vrstvite dovtedy, kým nedôjdete až k vrchu nádoby.

Vrch posypte kakaom, škoricou alebo grankom a dozdobte čučoriedkami. Ak chcete svoje servírovanie posunúť o úroveň vyššie, tak na dozdobenie môžete použiť aj celú škoricu a lístky mäty. Pripravené tiramisu nechajte odležať v chladničke – cca 12 hodín a potom podávajte. Prajeme dobrú chuť!

Odporúčame: RECEPT: Škoricové slimáky z lístkového cesta – len jedna dávka stačiť nebude

Aktualizované na 23.06.2024

Aktualizovaný článok: 23.06.2024

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

7 komentárov

Mária Chromíková

Mária Chromíková

20.08.2020 12:34

Jednoduché a dobré.

Vaše meno:

Ľubica Šťastná

Ľubica Šťastná

21.08.2020 05:46

Lákavé tiramisu!

Vaše meno:

Katarína Konečná

Katarína Konečná

21.08.2020 10:07

vyzerá to výborne

Vaše meno:

Daniela Bieliková

Daniela Bieliková

22.08.2020 06:47

Vyzerá to veľmi dobre a chutne

Vaše meno:

Ľudka Uličná

Ľudka Uličná

22.08.2020 18:36

vyzerá to dobre

Vaše meno:

Elena Švachová

Elena Švachová

22.08.2020 22:28

Mňam,hned by som si dala :-)

Vaše meno:

Mária Reibergerová

Mária Reibergerová

11.09.2020 14:03

čučoriedky máme, ide sa na to

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.