Letné obdobie sa spája s množstvom sezónneho ovocia, medzi ktoré patria aj maliny. Tak ich využite pri pečení. Táto malinová roláda zachutí každému!
Letné obdobie sa spája s množstvom sezónneho ovocia, ktorého je viac než dosť. Ako prvé nám na chuť príde vodný melón, ktorý je osviežujúci a hlavne šťavnatý. Potom sú to čučoriedky, na ktorých si veľmi radi pochutnáme. Nehovoriac o marhuliach, broskyniach či malinách, ktoré sú súčasťou nášho letného ovocného jedálnička. A práve na malinách si spolu pochutnáme aj dnes, a to v tejto chutnej kakaovej roláde s malinami.
Najlepšia malinová roláda, ktorá sa vám vždy podarí!
Ak sa vám urodilo viac ako len dosť malín, boli ste na samozber alebo ste na ne natrafili v obchode za skvelú cenu, tak to využite a spravte si zákusok ku kávičke. Malinová roláda poteší aj vašich hostí, ktorí k vám prišli na kus reči alebo na záhradnú party. Tak sa nenechajte presviedčať a vrhnite sa do pečenia.
Pozri aj: Recept na domáce salko, ktoré je lepšie ako to z obchodu
Letná malinová roláda ako dokonalé letné potešenie - ingrediencie:
- 6 vajec
- 190 g trstinového cukru
- 60 g kakaa
Roláda s malinami - na plnku potrebujete:
- 250 g tvarohu
- 100 ml smotany na šľahanie (šľahačková smotana)
- 2 lyžice trstinového cukru
- 125 g malín (čerstvé ovocie)
- malinový džem na potretie
Recept na malinovú roládu
Začnite tým, že si oddelíte žĺtka od bielkov. Bielka vyšľahajte so 120 g cukru na tuhý sneh. Žĺtka vymiešajte so zvyšným cukrom a preosiatym kakaom. Následne do žĺtkovej zmesi pridajte vyšľahané bielka a poriadne premiešajte. Vytvorené cesto vylejte na papierom na pečenie vystlaný plech, ktorý sa oplatí potrieť troškou masla. Korpus pečte pri 220 °C približne 7 minút. Po upečení cesto oddeľte od papiera a nechajte vychladnúť. Vhodné je zabaliť ho do mokrej utierky a zrolovať, avšak nie je to potrebné.
Kým vám cesto vychladne, tak si pripravte krém. Vyšľahajte smotanu s cukrom a potom už len varechou vmiešajte tvaroh. Po vychladnutí natrite cesto malinovým džemom a vytvorenou plnkou. Pred zrolovaním na plnku nasypte maliny. Ak máte hotovo, tak cesto stočte do rolády a dajte odležať do chladničky. Pred podávaním posypte práškovým cukrom. Slávnostná malinová roláda dozdobená čerstvými malinami je pripravená.
Dobrú chuť!
Zaujme ťa: Rýchle letné recepty bez varenia: Na stole budú raz, dva, tri!
Aktualizované na 09.06.2024
Aktualizovaný článok: 09.06.2024