Najlepšia malinová roláda: Letné potešenie, ktoré sa vždy podarí

Najlepšia malinová roláda

Letné obdobie sa spája s množstvom sezónneho ovocia, medzi ktoré patria aj maliny. Tak ich využite pri pečení. Táto malinová roláda zachutí každému!

Letné obdobie sa spája s množstvom sezónneho ovocia, ktorého je viac než dosť. Ako prvé nám na chuť príde vodný melón, ktorý je osviežujúci a hlavne šťavnatý. Potom sú to čučoriedky, na ktorých si veľmi radi pochutnáme. Nehovoriac o marhuliach, broskyniach či malinách, ktoré sú súčasťou nášho letného ovocného jedálnička. A práve na malinách si spolu pochutnáme aj dnes, a to v tejto chutnej kakaovej roláde s malinami.

Najlepšia malinová roláda, ktorá sa vám vždy podarí!

Ak sa vám urodilo viac ako len dosť malín, boli ste na samozber alebo ste na ne natrafili v obchode za skvelú cenu, tak to využite a spravte si zákusok ku kávičke. Malinová roláda poteší aj vašich hostí, ktorí k vám prišli na kus reči alebo na záhradnú party. Tak sa nenechajte presviedčať a vrhnite sa do pečenia.

Pozri aj: Recept na domáce salko, ktoré je lepšie ako to z obchodu

najlepšia malinová roláda
Shutterstock®

Letná malinová roláda ako dokonalé letné potešenie - ingrediencie:

  • 6 vajec
  • 190 g trstinového cukru
  • 60 g kakaa

Roláda s malinami - na plnku potrebujete:

  • 250 g tvarohu
  • 100 ml smotany na šľahanie (šľahačková smotana)
  • 2 lyžice trstinového cukru
  • 125 g malín (čerstvé ovocie)
  • malinový džem na potretie

Recept na malinovú roládu

Začnite tým, že si oddelíte žĺtka od bielkov. Bielka vyšľahajte so 120 g cukru na tuhý sneh. Žĺtka vymiešajte so zvyšným cukrom a preosiatym kakaom. Následne do žĺtkovej zmesi pridajte vyšľahané bielka a poriadne premiešajte. Vytvorené cesto vylejte na papierom na pečenie vystlaný plech, ktorý sa oplatí potrieť troškou masla. Korpus pečte pri 220 °C približne 7 minút. Po upečení cesto oddeľte od papiera a nechajte vychladnúť. Vhodné je zabaliť ho do mokrej utierky a zrolovať, avšak nie je to potrebné.

Kým vám cesto vychladne, tak si pripravte krém. Vyšľahajte smotanu s cukrom a potom už len varechou vmiešajte tvaroh. Po vychladnutí natrite cesto malinovým džemom a vytvorenou plnkou. Pred zrolovaním na plnku nasypte maliny. Ak máte hotovo, tak cesto stočte do rolády a dajte odležať do chladničky. Pred podávaním posypte práškovým cukrom. Slávnostná malinová roláda dozdobená čerstvými malinami je pripravená.

Dobrú chuť!

Zaujme ťa: Rýchle letné recepty bez varenia: Na stole budú raz, dva, tri!

Aktualizované na 09.06.2024

Aktualizovaný článok: 09.06.2024

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

6 komentárov

Katarína Konečná

Katarína Konečná

19.08.2020 09:07

práve som rozmýšlala čo cez víkend upečiem

Vaše meno:

Ľubica Šťastná

Ľubica Šťastná

20.08.2020 06:12

Ďakujem za recept, rada vyskúšam!

Vaše meno:

Ľudka Uličná

Ľudka Uličná

22.08.2020 18:37

vyzerá to dobre

Vaše meno:

Mária Maxianová

Mária Maxianová

23.08.2020 19:15

maliny už začali rodiť, inšpirácia prišla vhod

Vaše meno:

Ľubica Križanová

Ľubica Križanová

28.08.2020 19:05

Už dávno som nemala dobrú roládu a táto vyzerá naozaj dobre :-)

Vaše meno:

Mária Reibergerová

Mária Reibergerová

11.09.2020 14:02

vyzerá chutne

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.