Nie vždy má každá gazdinka zásoby, ktoré by sa dali využiť pri nečakanej návšteve. Niekedy je preto ťažké niekoho pohostiť, keď sa neozve dopredu. Veď úprimne, kto má stále v chladničke aspoň 300 g šunky, salámu, nejaké tie paradajky a papriku, aby mohol narýchlo pripraviť chlebíčky. Alebo ingrediencie na krabí šalát, či pochúťku akou je slonie žrádlo.
To platí aj pri zákuskoch. V prípade nečakanej návštevy v panike vyťahujeme zo skriniek všetky možné keksíky, ktoré sme odkladali na horšie časy. No nabudúce, ak sa u vás zastaví nečakaná návšteva, tak ju pohostite (ne)pravou jablkovou štrúdľou. Poprípade, ak len máte chuť maškrtiť, tak tento recept vyskúšajte.
Táto „falošná“ štrúdľa, ako sme ju nazvali, je hotová do 5 minút a chutí rovnako ako pravá z ťahaného štrúdľového cesta. Ak máte jablká v zásobe a v potravinovej skrinke sa vám povaľujú tortily, tak nepanikárte a pustite sa do tvorenia jablkovej štrúdle.
Odporúčame aj: Domáca panna cotta v pohári či na tanieri – stále chutí dokonalo
Na „falošnú“ jablkovú štrúdľu potrebujete:
- tortilu
- jablko
- škoricu
- trstinový cukor
- vanilkový jogurt alebo mascarpone, poprípade ricottu
- práškový cukor na posypanie
Príprava tejto jablkovej štrúdle je úplne jednoduchá. Veď napokon, hotová je v priebehu niekoľkých minút – konkrétne do piatich, no pokojne aj skôr. Stačí len jablko nastrúhať na širšom strúhadle (pokojne aj so šupkou, no nezabudnite ho poriadne vyumývať).
Vezmite si tortilu, natrite ju vanilkovým jogurtom alebo mascarpone a položte navrch nastrúhané jablká – ideálne trochu „vyžmýkané“, aby nebola tortila premočená. Posypte škoricou a trstinovým cukrom. Nebojte sa namiesto cukru voliť med alebo aj orechové maslo.
Tortilu zabaľte a dajte do vyhriatého grilu na 2 minútky (pokojne aj menej v závislosti od výkonu grilu). Po ugrilovaní vyberte, posypte práškovým cukrom a vychutnávajte. Táto „falošná“ štrúdľa chutí úplne rovnako ako klasická. Prajeme chutné maškrtenie!