Milujete krémové zákusky? Tak táto čokoládovo-kokosová roláda vám svojou chuťou vyrazí dych. Je to bomba, explózia chutí, je dokonalá. Však ochutnajte.
Príprava: 40 minút
Pečenie: 18 minút
Potrebujeme na 1 roládu:
- maslo na vymastenie plechu
- 150 g tmavej čokolády nalámanej na drobné kúsky
- 6 veľkých vajec, oddelených na žĺtka a bielka
- 170 g trstinového nerafinovaného cukru
- 25 g kakaového prášku
- 25 g mletých mandlí
- 250 g mascarpone
- 400 ml šľahačkovej smotany
- 50 ml Malibu
- 85 g práškového cukru
- 125 g nakrájaných mochýň
- 75 g kokosových vločiek opražených nasucho
Postup:
- Rúru vyhrejeme na 180 °C. Plech vystelieme papierom na pečenie, ktorý vymastíme maslom.
- Čokoládu vložíme do menšieho hrnca a postupne roztápame vo vodnom kúpeli, občas zamiešame. Zložíme z vodného kúpeľa a necháme trochu vychladnúť.
- Žĺtka vyšľaháme dopenista spolu s cukrom.
- V druhej miske vyšľaháme bielka na pevný sneh. Sneh zľahka veľkou metličkou primiešame k vyšľahaným žĺtkom.
- Do čokolády primiešame kakao a mandle, dobre vyšľaháme. Zmes pridáme k vyšľahaným žĺtkom zmiešanými so snehom a vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie.
- Vložíme do rúry a pečieme asi 15 – 18 minút. Upečenú roládu vyberieme z rúry a ešte teplú preložíme cestom na navlhčenú a pocukrovanú utierku a opatrne stiahneme papier na pečenie. Zrolujeme spolu s utierkou a necháme vychladnúť.
- Mascarpone, smotanu, Malibu a práškový cukor dáme do veľkej misy a šľaháme, kým sa nám nevytvorí pevný krém. Opatrne vystrieme roládu, ak niekde rozpukala, netrápte sa.
- Roládu naplníme tretinou krému, pridáme nasekané mochyne. Roládu jemne zrolujeme, preložíme na servírovací podnos alebo dosku a potrieme zvyšným krémom. Vrch dozdobíme kokosovými vločkami.
- Necháme v chladničke odpočívať niekoľko hodín a podávame. Zo stola zmizne ako gáfor .
Príprava receptu, foodstyling, dekorstyling, text a foto: Jana Štrbková, až 160 mojich ďalších najlepších receptov nájdete na mojej stránke www.medovemotuzy.sk.