Milujete krémové zákusky? Tak táto čokoládovo-kokosová roláda vám svojou chuťou vyrazí dych. Je to bomba, explózia chutí, je dokonalá. Však ochutnajte.
Príprava: 40 minút
Pečenie: 18 minút
Potrebujeme na 1 roládu:
- maslo na vymastenie plechu
 - 150 g tmavej čokolády nalámanej na drobné kúsky
 - 6 veľkých vajec, oddelených na žĺtka a bielka
 - 170 g trstinového nerafinovaného cukru
 - 25 g kakaového prášku
 - 25 g mletých mandlí
 - 250 g mascarpone
 - 400 ml šľahačkovej smotany
 - 50 ml Malibu
 - 85 g práškového cukru
 - 125 g nakrájaných mochýň
 - 75 g kokosových vločiek opražených nasucho
 
Postup:
- Rúru vyhrejeme na 180 °C. Plech vystelieme papierom na pečenie, ktorý vymastíme maslom.
 - Čokoládu vložíme do menšieho hrnca a postupne roztápame vo vodnom kúpeli, občas zamiešame. Zložíme z vodného kúpeľa a necháme trochu vychladnúť.
 - Žĺtka vyšľaháme dopenista spolu s cukrom.
 - V druhej miske vyšľaháme bielka na pevný sneh. Sneh zľahka veľkou metličkou primiešame k vyšľahaným žĺtkom.
 - Do čokolády primiešame kakao a mandle, dobre vyšľaháme. Zmes pridáme k vyšľahaným žĺtkom zmiešanými so snehom a vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie.
 - Vložíme do rúry a pečieme asi 15 – 18 minút. Upečenú roládu vyberieme z rúry a ešte teplú preložíme cestom na navlhčenú a pocukrovanú utierku a opatrne stiahneme papier na pečenie. Zrolujeme spolu s utierkou a necháme vychladnúť.
 - Mascarpone, smotanu, Malibu a práškový cukor dáme do veľkej misy a šľaháme, kým sa nám nevytvorí pevný krém. Opatrne vystrieme roládu, ak niekde rozpukala, netrápte sa.
 - Roládu naplníme tretinou krému, pridáme nasekané mochyne. Roládu jemne zrolujeme, preložíme na servírovací podnos alebo dosku a potrieme zvyšným krémom. Vrch dozdobíme kokosovými vločkami.
 - Necháme v chladničke odpočívať niekoľko hodín a podávame. Zo stola zmizne ako gáfor 
. 
Príprava receptu, foodstyling, dekorstyling, text a foto: Jana Štrbková, až 160 mojich ďalších najlepších receptov nájdete na mojej stránke www.medovemotuzy.sk.