Recept: Muffiny s broskyňami bez lepku a laktózy

Muffiny s broskyňami

Muffinky sú veľmi praktické koláčiky – či už cestujete, alebo chystáte cyklotúru, aj ako drobnosť k čaju alebo kávičke. Rada ich pečiem so špaldovou múkou, ale aj z prirodzene bezlepkových múk mi veľmi chutia. Do cesta stačí nastrúhať mrkvičku, cuketu, alebo pridať len šťavnaté ovocie a malé tortičky sú rýchlo hotové. Pre väčšiu vláčnosť rada pridám rozmixovaný zrelý banán a nepotrebujem dávať veľa cukru. Muffiny s broskyňami bez lepku a laktózy - skúste ich pripraviť podľa nášho receptu!

Bezlepkové recepty nielen na hrnčekové muffiny!

Bezlepková strava je stále populárnejšia a čoraz viac ľudí sa snaží eliminovať lepok zo svojej stravy. Pre ľudí trpiacich celiakiou alebo ľudí s intoleranciou na lepok je dôležité mať k dispozícii recepty, ktoré sú nielen chutné, ale aj bezlepkové.

Muffiny sú obľúbeným pečivom a pre mnohých sú ideálnou voľbou na rýchlu a jednoduchú raňajky alebo dezert. Avšak väčšina receptov na muffiny s ovocím obsahuje lepok. Preto som pre vás pripravila TENTO bezlepkový recept na bezlepkové muffiny bez laktózy, ktoré si iste obľúbite! Bezlepkové muffiny s broskyňami sa tak v tomto období zaručene stanú vašou TOPkou.

Broskyňové muffiny - ingrediencie na 12 ks:

  • 1 zrelý banán
  • kôru a šťavu z jedného bio citróna
  • 2 väčšie vajcia
  • 80 g trstinového cukru
  • 150 g dobrého oleja (použila som kvalitný slnečnicový v bio kvalite)
  • 150 g pohánkovej múky (môžete miešať s ryžovou)
  • 50 g mletých mandlí (alebo orechov)
  • 1/2 ČL sódy bikarbóny
  • 2 ČL bezfosfátového prášku do pečiva (bezlepkového)
  • 120 g jemne strúhanej mrkvy
  • 3 väčšie broskyne

Odporúčame tiež: Recept: Višňovo - mandľové tartaletky bez lepku

Muffiny s broskyňami www.jarkapecie.sk

Najjemnejšie muffiny s broskyňami bez lepku a laktózy - postup receptu

Broskyne nakrojte jemne do kríža a vložte ich na tri minúty do vriacej vody. Vyberte ich a ošúpte. Pokrájajte ich na drobné kocky. Mrkvu očistite a nastrúhajte na jemno. V mixéri mixujte banán, vajcia, cukor. Do tejto zmesi vmiešajte olej. Múku, mleté mandle, prášok do pečiva, sódu bikarbónu a štipku soli premiešajte, pridajte strúhanú citrónovú kôru a tekutú zmes. Dobre premiešajte, pridajte strúhanú mrkvu a nakrájané broskyne. Celú zmes krátko premiešajte a naplňte muffinové košíčky. Pečte 20 minút pri teplote 180° C. Do zmesi môžete pridať aj nasekanú čokoládu.

Odporúčame: Recept: Marhuľovo-višňový obrátený koláč bez lepku a laktózy

Aktualizované na 07.07.2024

9 komentárov
Soňa Kelemenová

Soňa Kelemenová

18.07.2017 07:51

laktózová intolerancia je moja dlhoročná kamarátka..... receptík mi poslúži

Vaše meno:

Daniela Bieliková

Daniela Bieliková

18.07.2017 08:49

jeej tie sa mi páčia, vyskúšam :-)

Vaše meno:

Mária Frnová

Mária Frnová

18.07.2017 11:28

muffinky pečiem pravidelne

Vaše meno:

Soňa Krátka

Soňa Krátka

18.07.2017 12:21

takže ešte dokúpim banány...

Vaše meno:

Libuše Šumná

Libuše Šumná

18.07.2017 12:39

recepty od Vás se mi vždy podařily, tento také vyzkouším

Vaše meno:

Daniela Revayová

Daniela Revayová

18.07.2017 14:02

Muffinky su u nas velmi oblubene, vyskusame :-)

Vaše meno:

Lucia Valková

Lucia Valková

18.07.2017 20:16

Vyskúšame,recept vyzerá super.

Vaše meno:

Ivana Goliašová

Ivana Goliašová

18.07.2017 21:35

Tieto vyskúšam, ale bez orieškov :)

Vaše meno:

Soňa Horáčková

Soňa Horáčková

19.07.2017 10:45

mňam, to by som si dala, vyzerajú úžasne

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE