Dokonalý dezert: Pohár s horúcim jablkom, zmrzlinou a šľahačkou

pohár s horúcim jablkom a zmrzlinou

U nás v domácnosti sú akékoľvek maškrty vítané. Či už je to len nejaká drobná sladkosť, zákusok alebo čokoláda, mlsanie pri televízore jednoducho musí byť. Asi preto sa u nás robievajú rôzne koláče takmer každý týždeň.

Tentokrát sme dostali nápad pripraviť si niečo, čo si bežne nerobievame, aj keď je to jednoduché a pomerne rýchle. Pohár horúce jablko dokonalo pohladí vašu dušu a zaženie všetky chúťky na sladké. Kombinácia horúcich jabĺk s ľadovou zmrzlinou a chutnou šľahačkou je jednoducho na nezaplatenie. Spravili sme vám chúťky? Tak si tento pohár pripravte aj vy!

Recept na dezert s horúcim jablkom a zmrzlinou

Na 8 porcií budete potrebovať:

  • 3 jablká
  • hrsť hrozienok
  • 2 lyžice cukru
  • 60 g nasekaných vlašských orechov
  • škoricu
  • vanilkovú zmrzlinu
  • šľahačku

horúci zmrzlinový pohár
Redakcia KAMzaKRÁSOU.sk

Postup prípravy horúceho jablka so zmrzlinou

Ako prvé si umyjeme a ošúpeme jablká a rovnako ich zbavíme jadierok. Jablka si nakrájame na kocky, zmiešame s hrozienkami, cukrom, škoricou a orechmi. Takto pripravený základ presypeme do hrnca, podlejeme troškou vody a necháme dusiť dovtedy, kým jablká nebudú mäkké. Keďže naše jablká neboli veľmi sladké a my jednoducho sladké milujeme, tak sme pridali lyžicu javorového sirupu.

Následne horúcu jablkovú zmes rozdelíme do pohárov, pridáme kopček zmrzliny a vrch ozdobíme šľahačkou. Tú môžete posypať čímkoľvek. Keďže jablká sú skvelé v spojení s piškótami, my sme na vrch nasypali podrvené piškóty a poliali sme javorovým sirupom. Poprípade si môžete celé dozdobiť čerstvým ovocím, čokoládou, toppingom... Jednoducho čím chcete – fantázii, v tomto prípade, sa medze nekladú.

 Poháre podávame ihneď. Horúce jablká v kombinácii s roztápajúcou sa vanilkovou zmrzlinou potešia každú vašu chuťovú bunku! Tak príjemné mlsanie!

jablkový pohár so zmrzlinou
Redakcia KAMzaKRÁSOU.sk

Návrh na servírovanie dezertu s horúcim jablkom

Tento dezert môžete podávať v sklenených pohároch, aby vynikli vrstvy jablkovej zmesi, zmrzliny a šľahačky. Pre extra efekt môžete poháre pred podávaním schladiť v mrazničke.

Skvelým doplnkom sú chrumkavé sušienky, vafle alebo jemné maslové keksy, ktoré sa dajú namáčať do teplej jablkovej zmesi.

Na ozdobenie môžete použiť čokoládové hobliny, karamelovú polevu alebo čerstvé ovocie, napríklad maliny či jahody, ktoré osviežia sladkú chuť. Ak chcete elegantnejšiu verziu, skúste servírovať v martini pohároch alebo miske so sklenenou pokrievkou.

Možnosť uskladnenia dezertu

Horúcu jablkovú zmes si môžete pripraviť vopred a skladovať v chladničke 2 – 3 dni v uzavretej nádobe. Pri podávaní ju stačí len jemne zohriať na panvici alebo v mikrovlnnej rúre.

Zmrzlinu a šľahačku pridávajte vždy až tesne pred servírovaním, aby si zachovali svoju konzistenciu a neroztopili sa príliš rýchlo.

Tipy na vylepšenie receptu

  • Pridanie alkoholu – jablkovú zmes môžete dochutiť trochou rumu, jablkového likéru alebo vaječného likéru pre bohatšiu chuť.
  • Zdravšia verzia – namiesto klasického cukru použite med, datľový sirup alebo kokosový cukor.
  • Aromatické koreniny – skúste pridať muškátový oriešok, klinčeky alebo kardamón pre intenzívnejšiu vôňu.
  • Rôzne druhy orechov – vlašské orechy môžete nahradiť mandľami, lieskovcami alebo pekanovými orechmi. Opražením získajú výraznejšiu chuť.
  • Alternatívna zmrzlina – namiesto vanilkovej skúste karamelovú, škoricovú alebo mandľovú zmrzlinu na zvýraznenie jesennej atmosféry.
  • Chrumkavé doplnky – dezert ozdobte drvenými sušienkami, karamelizovanými orechmi alebo kúskami čokolády.

Aktualizovaný článok: 06.03.2025

25 komentárov

autor komentu

Vaše meno:

Marta Kendrová

Marta Kendrová

04.05.2020 23:12

vyzerá výborne!!!

Vaše meno:

Ivana Šurániová

Ivana Šurániová

17.12.2019 21:06

to vyzera super

Vaše meno:

Soňa Krátka

Soňa Krátka

06.12.2018 09:53

rada vyskúšam, ale teraz namiesto zmrzky dám asi vymiešaný tvaroh s cukrom

Vaše meno:

Ján Komada

Ján Komada

09.10.2018 10:17

hned by som si dal

Vaše meno:

Jana Džavanová

Jana Džavanová

23.09.2018 16:44

kedze je obdobie jablcok, mozem vyskusat, sladke mozem a otvorila som tento receptik uz kvoli obrazku, lebo to vyzera lakavo a chutne, mnam, tesim sa

Vaše meno:

Anna Bútorová

Anna Bútorová

27.06.2018 11:08

jednoduché a určite veľmi chutné

Vaše meno:

Blažena Sádovská

Blažena Sádovská

19.06.2018 13:49

Pohár vyzerá vynikajúco a určite tak aj chutí, mňam, hneď by som si dala:))

Vaše meno:

Jana Komadová

Jana Komadová

27.04.2018 22:50

Robila som ho presne podľa tohto receptu chutné a raz dva hotové

Vaše meno:

Jana Komadová

Jana Komadová

05.04.2018 21:28

Jednoduché mňamkýýý určite vyskúšam

Vaše meno:

Jana Komadová

Jana Komadová

05.04.2018 21:28

Jednoduché mňamkýýý určite vyskúšam

Vaše meno:

Monika Červinková

Monika Červinková

31.03.2018 23:13

až na tie hrozienka vyzerá supeeer

Vaše meno:

Ingrid Šimoniková

Ingrid Šimoniková

22.03.2018 17:20

paráda rýchle ,jednoduché.. vyskúšam

Vaše meno:

Žofia Mažáriová

Žofia Mažáriová

21.03.2018 15:01

Tak to by mi chutilo

Vaše meno:

monika potheova

monika potheova

14.03.2018 14:01

vyzerá chutne

Vaše meno:

Jarka Kontrová

Jarka Kontrová

12.03.2018 22:22

wauuuuuuu

Vaše meno:

Patrícia Paškanová

Patrícia Paškanová

12.03.2018 21:27

Vyzera uuuzasne, hned by som si dala :)

Vaše meno:

Anna Bútorová

Anna Bútorová

09.03.2018 14:33

jednoduché, chutné a oku lahodiace

Vaše meno:

Helena Zobková

Helena Zobková

09.03.2018 13:08

Idem vysúšať, produkty nato mám :)

Vaše meno:

Ľubica Šťastná

Ľubica Šťastná

06.03.2018 19:55

Veľmi lákavé, už len tá kombinácia.

Vaše meno:

Katarína Konečná

Katarína Konečná

06.03.2018 18:14

jablká mám najradšej surové, šťavnaté sladkokyslé a slovenské

Vaše meno:

Pavlína Vaksmundská

Pavlína Vaksmundská

06.03.2018 17:12

Jeeeeeminenku , to je mňamka.. Len chute robíte.. ja si tento recept spravím cez víkend ,ale hrozienka moc nemusím ,takže viac orechov pridám .. :)

Vaše meno:

Milka Damašková

Milka Damašková

06.03.2018 15:25

Toto vyzerá megachutne, v lete bude chutiť ešte viac..

Vaše meno:

Mária Maxianová

Mária Maxianová

06.03.2018 13:04

tak toto je veľmi lákavé, zbiehajú sa mi slinky

Vaše meno:

Mária Chromíková

Mária Chromíková

06.03.2018 12:38

dobrá mňamka...

Vaše meno:

Lucia Valková

Lucia Valková

06.03.2018 08:28

Vyzerá naozaj super..

Vaše meno:

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.