RECEPT: Raffaello cheesecake, ktorému sa nedá odolať

Kedysi u nás frčala bublanina či babičkine pečené buchty plnené lekvárom. Potom sa k nám dostali muffiny sa cupcakes, do ktorých sme sa zamilovali. No kým my sme si pochutnávali na týchto dobrôtkach, v Amerike si prsty oblizovali od cheesecake. Je to zákusok, ktorý je jednoduchý na prípravu, pretože sa nemusí vôbec piecť a dokonca sa jeho chuť dá obmieňať, a to podľa sezónneho ovocia. Pochutnajte si tentokrát aj vy na tomto lahodnom zákusku s kokosom, do ktorého sa zamilujete. Samozrejme aj tentokrát ide o recept od portálu cvicte.sk, ktorý je pripravený na zdravší spôsob.

Neprehliadni: RECEPT: Tofu na mede so zeleninovým šalátom – rýchla a chutná večera

cheesecake s kokosom

Zdroj: cvicte.sk

Na korpus budete potrebovať:

  • 130 g ovsených vločiek
  • 1 lyžicu kávy
  • 50 g mletých vlašských orechov
  • 1 lyžicu medu
  • 2 lyžice mandľového mlieka
  • 120 g roztopeného masla

Na náplň si pripravte:

  • 750 g nízkotučného hladkého tvarohu
  • 250 g mascarpone alebo riccotty
  • 2 lyžice medu
  • 150 g kokosu
  • 100 g bielej čokolády
  • 50 g celých alebo drvených mandlí
  • 100 g džemu
kokosový cheesecake

Zdroj: cvicte.sk

Ovsené vložky si pomelieme v mixéri a následnej zmiešame s kávou a mletými orechmi. Do zmesi pridáme roztopené maslo, med, mandľové mlieko (môžete použiť aj klasické) a znovu premiešame. Hotovú zmes rovnomerne rozotrieme do tortovej formy a utlačíme pohárom, aby nám vznikol rovný základ a dáme stuhnúť do chladničky.

V miske si zmiešame tvaroh s mascarpone alebo riccottou. Pridáme med a vymiešame dohladka.

Vo vodnom kúpeli si roztopíme bielu čokoládu. Keď bude roztopená, tak k nej pridáme niekoľko lyžíc tvarohovej zmesi a vymiešame. Následne celú zmes vmiešame do zvyšku tvarohovej náplne a vymiešame. Pridáme strúhaný kokos a opäť všetko spolu premiešame.

Po stuhnutí korpus vytiahneme z chladničky a natrieme džemom podľa vlastného výberu. Následne na korpus natrieme plnku. Môžeme ju rozdeliť na 2 časti. Najprv natrieme prvú časť, posypeme mandľami alebo mandľovými lupeňmi a navrstvíme druhú časť tvarohovej náplne. Takto pripravený cheesecake dáme stuhnúť do chladničky. Potom už len ľubovoľne ozdobíme, napr. kokosom a podávame.

Výživové hodnoty (1 porcia): 99 kcal, 7 g tukov, 2 g bielkovín, 6 g sacharidov

Viac chutných receptov tiež nájdete v kuchárke – ZDRAVÉ RÝCHLOVKY 2. A navyše teraz s kódom „KZK10“ získate pri jej kúpe 10 % zľavu!

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

12 komentárov

Katarína Konečná

Katarína Konečná

23.05.2020 15:02

vyzerá výborne, určite aj tak chutí

Vaše meno:

Marianna Rajniaková

Marianna Rajniaková

23.05.2020 16:49

kokos a bielu čokoladu zbožňujem, vyzerá úžasne..

Vaše meno:

Mária Maxianová

Mária Maxianová

23.05.2020 18:49

veľmi lákavý, určite aj chutný a krásne ozdobený, ukladám

Vaše meno:

Marika Michálková

Marika Michálková

23.05.2020 20:37

Vyzerá úžasne

Vaše meno:

Elena Švachová

Elena Švachová

23.05.2020 20:50

Mňam, určite v najbližšej dobe "upečiem" ;)

Vaše meno:

Ľudka Uličná

Ľudka Uličná

23.05.2020 22:24

vyzerá zaujímavo dobre

Vaše meno:

Ľubica Šťastná

Ľubica Šťastná

24.05.2020 06:52

Neodolateľné už len na pohľad.

Vaše meno:

Soňa Krátka

Soňa Krátka

24.05.2020 11:25

Veľmi sa mi pozdáva, určité urobím.

Vaše meno:

Martina Zahoranová

Martina Zahoranová

25.05.2020 10:32

kokosové dezertíky mám rada a toto vyzerá božsky

Vaše meno:

Ľudka Uličná

Ľudka Uličná

29.07.2020 18:32

vyzerá dobre

Vaše meno:

Alica Marekova

Alica Marekova

30.07.2020 17:37

Raffaello mám rada.

Vaše meno:

Helena Kyjakova

Helena Kyjakova

15.04.2022 19:09

Určite koláč vyskúšam, vyzerá vynikajúco.

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.