Kedysi u nás frčala bublanina či babičkine pečené buchty plnené lekvárom. Potom sa k nám dostali muffiny sa cupcakes, do ktorých sme sa zamilovali. No kým my sme si pochutnávali na týchto dobrôtkach, v Amerike si prsty oblizovali od cheesecake. Je to zákusok, ktorý je jednoduchý na prípravu, pretože sa nemusí vôbec piecť a dokonca sa jeho chuť dá obmieňať, a to podľa sezónneho ovocia. Pochutnajte si tentokrát aj vy na tomto lahodnom zákusku s kokosom, do ktorého sa zamilujete. Samozrejme aj tentokrát ide o recept od portálu cvicte.sk, ktorý je pripravený na zdravší spôsob.
Neprehliadni: RECEPT: Tofu na mede so zeleninovým šalátom – rýchla a chutná večera
Na korpus budete potrebovať:
- 130 g ovsených vločiek
- 1 lyžicu kávy
- 50 g mletých vlašských orechov
- 1 lyžicu medu
- 2 lyžice mandľového mlieka
- 120 g roztopeného masla
Na náplň si pripravte:
- 750 g nízkotučného hladkého tvarohu
- 250 g mascarpone alebo riccotty
- 2 lyžice medu
- 150 g kokosu
- 100 g bielej čokolády
- 50 g celých alebo drvených mandlí
- 100 g džemu
Ovsené vložky si pomelieme v mixéri a následnej zmiešame s kávou a mletými orechmi. Do zmesi pridáme roztopené maslo, med, mandľové mlieko (môžete použiť aj klasické) a znovu premiešame. Hotovú zmes rovnomerne rozotrieme do tortovej formy a utlačíme pohárom, aby nám vznikol rovný základ a dáme stuhnúť do chladničky.
V miske si zmiešame tvaroh s mascarpone alebo riccottou. Pridáme med a vymiešame dohladka.
Vo vodnom kúpeli si roztopíme bielu čokoládu. Keď bude roztopená, tak k nej pridáme niekoľko lyžíc tvarohovej zmesi a vymiešame. Následne celú zmes vmiešame do zvyšku tvarohovej náplne a vymiešame. Pridáme strúhaný kokos a opäť všetko spolu premiešame.
Po stuhnutí korpus vytiahneme z chladničky a natrieme džemom podľa vlastného výberu. Následne na korpus natrieme plnku. Môžeme ju rozdeliť na 2 časti. Najprv natrieme prvú časť, posypeme mandľami alebo mandľovými lupeňmi a navrstvíme druhú časť tvarohovej náplne. Takto pripravený cheesecake dáme stuhnúť do chladničky. Potom už len ľubovoľne ozdobíme, napr. kokosom a podávame.
Výživové hodnoty (1 porcia): 99 kcal, 7 g tukov, 2 g bielkovín, 6 g sacharidov
Viac chutných receptov tiež nájdete v kuchárke – ZDRAVÉ RÝCHLOVKY 2. A navyše teraz s kódom „KZK10“ získate pri jej kúpe 10 % zľavu!
12 komentárov
Helena Kyjakova
15.04.2022 19:09Určite koláč vyskúšam, vyzerá vynikajúco.
Alica Marekova
30.07.2020 17:37Raffaello mám rada.
Ľudka Uličná
29.07.2020 18:32vyzerá dobre
Martina Zahoranová
25.05.2020 10:32kokosové dezertíky mám rada a toto vyzerá božsky
Soňa Krátka
24.05.2020 11:25Veľmi sa mi pozdáva, určité urobím.
Ľubica Šťastná
24.05.2020 06:52Neodolateľné už len na pohľad.
Ľudka Uličná
23.05.2020 22:24vyzerá zaujímavo dobre
Elena Švachová
23.05.2020 20:50Mňam, určite v najbližšej dobe "upečiem" ;)
Marika Michálková
23.05.2020 20:37Vyzerá úžasne
Mária Maxianová
23.05.2020 18:49veľmi lákavý, určite aj chutný a krásne ozdobený, ukladám
Marianna Rajniaková
23.05.2020 16:49kokos a bielu čokoladu zbožňujem, vyzerá úžasne..
Katarína Konečná
23.05.2020 15:02vyzerá výborne, určite aj tak chutí