Pár dní pred Silvestrom a vy už teraz rozmýšľate, čo budete podávať na silvestrovský večer? Môžete sa inšpirovať domácim vaječným likérom z knihy Babičkina vianočná kuchárka. Popri pojedaní obložených chlebíčkov a vianočného pečiva bude tento likér chutným nápojom, ktorý môžete popíjať celý večer a zároveň sa nebáť rannej bolesti hlavy.
Recept:
- 8 žĺtkov
- 2 celé vajcia
- 200 g medu
- 300 ml sladkej smotany
- 2 balíčky vanilkového cukru
- rum
Recenziu na knihu si môžete prečítať tu: Babičkina vianočná kuchárka (recenzia)
Reklama
Reklama
Všetky suroviny okrem rumu vyšľahaj nad parou až do zhustnutia. Žĺtkový krém potom preceď cez husté cedidlo a nechaj vychladnúť. Odmeraj množstvo vychladnutého krému, pridaj rovnaké množstvo rumu a dobre premiešaj.
Dobrú chuť!
Reklama
6 komentárov
Soňa Krátka
15.05.2016 14:53vajecny liker s medom som este nerobila, najblizsie vyskusam
Nikola Pelechová
15.01.2015 20:32vyzera uzasne ..musim vyskusat :)
Veronika Jakubičková
02.01.2015 19:58vaječný likér s medom som ešte nepila, pri najbližšej príležitosti ho určite vyskúšam
Marika Michálková
29.12.2014 22:52vyskúšam
Vierka Petrovičová
29.12.2014 22:19Výborný je ajz karameloveho salka
Mária Sedláková
28.12.2014 09:02minulý rok som na vianoce nachystala domáci vaječný likér ale tento rok som na to akosi pozabudla, tento recept s medom sa mi páči a tak ho vyskúšam teraz veď oslava Silvestra sa ešte len blíži a dobrý likér sa určite nestratí