Zdravá polievka v troch zaujímavých podobách: Vyskúšaj všetky!

Zdravá polievka by sa mala nachádzať v jedálničku každého z nás, pokojne aj každý jeden deň. Zväčša je takmer celá zo zeleniny, čo zaručuje, že bude aj plná živín, vitamínov a minerálov. A tie nevyhnutne potrebujeme pre poriadne fungovanie organizmu a najmä pevnú imunitu.

Príprava zdravej polievky môže byť dokonca aj expresne rýchla, čo znamená, že žiadne dlhé hodiny pri hrncoch vám nehrozia. A tá chuť a vôňa, tieto atribúty presvedčia každého člena vašej domácnosti.

Príprava zdravej polievky

Pri príprave každej zdravej polievky sú ingrediencie takpovediac všetkým. Musia byť ako inak než zdravé a pokiaľ možno úplne čerstvé. Alternatívou je aj mrazená, zavarená či konzervovaná zelenina

Dôležité je aj to, ako a čím polievku dochutíte. Koreniny sú samozrejmosť a výborné sú aj čerstvé bylinky. Tie sú doslova nenahraditeľné a polievke dodávajú znamenitú chuť, a to i v prípade, že ich používate len ako ozdobu pri podávaní. Dosť bolo teórie, poďme sa pozrieť ako si pripraviť tie najzdravšie a najchutnejšie polievky.

Odporúčame: Banánovo čokoládové muffiny – jemné ako pavučinka

Galéria: ZDRAVÁ POLIEVKA 3X INAK

VEGÁNSKY BORŠČ

Vitamínová bomba v podobe vegánskeho boršču. Zamilujú si ho dokonca i mäsožravci a tento je z blogu Plant Baked.

Ingrediencie:

  • 1 cibuľa nakrájaná nadrobno
  • 2 stredné postrúhané mrkvy
  • 200 g nastrúhanej kapusty
  • 6 stredných kúskov repy – olúpaných a nakrájaných na kocky
  • 1,5 l zeleninového vývaru (alebo vody + 3 kocky bujónu)
  • 125 g šošovice beluga (čierna šošovica)
  • 1 bobkový list
  • 2 lyžice jablčného octu
  • soľ a korenie podľa chuti
  • rastlinný jogurt alebo smotanu
  • na podávanie: petržlenová vňať

Postup prípravy:

  1. Do veľkého hrnca si dáme trocha oleja a cibuľku na ňom restujeme do sklovita. Pridáme mrkvu, kapustu aj repu, premiešame a restujeme pár minút.
  2. Do hrnca pridáme vývar, šošovicu, bobkový list a necháme zovrieť. Následne plameň stiahneme na nízky až stredný a polievku necháme variť 20 až 30 minút. Zelenina by mala byť mäkká.
  3. Je čas polievku dochutiť. Pridáme ocot, soľ a korenie. Podávame ozdobené jogurtom alebo smotanou a petržlenovou vňaťou.
Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

7 komentárov

Mária Reibergerová

Mária Reibergerová

09.03.2021 20:37

boršč mám veľmi rada no takýto som ešte neochutnala, určite stojí za vyskúšanie

Vaše meno:

Katarína Konečná

Katarína Konečná

09.03.2021 21:05

boršč som ešte nejedla

Vaše meno:

Peter Maňák

Peter Maňák

09.03.2021 23:56

Zaujímavé, mňam :)

Vaše meno:

Ľubica Šťastná

Ľubica Šťastná

10.03.2021 06:19

Špenátovú som zatiaľ s kokosovým mliekom neskúšala, vďaka za tip!

Vaše meno:

Vanesa Polcová

Vanesa Polcová

10.03.2021 12:21

vegetariánsky boršč máme radi, najbližšie musím vyskúšať Váš recept so šošovicou :) deti radi chrumkajú strukoviny

Vaše meno:

Peter Gavlas

Peter Gavlas

10.03.2021 22:55

Nie som vegán ani vegetarián, ale boršč milujem na všetky spôsoby.

Vaše meno:

Csilla Ibolya

Csilla Ibolya

15.03.2021 22:33

rada by som ochutnala túto polievku :)

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.