Aké občerstvenie pripraviť pre návštevu či na oslavu, alebo len tak večer pri pozeraní dobrého filmu v televízore? Prvou a asi tou najjednoduchšou voľbou sú v mnohých prípadoch rôzne slané a sladké maškrty z obchodu. Vysypať do misky chipsy, paličky, krekry či sladké sušienky je možné raz-dva a ani pri tom neušpiníme kuchyňu. Ak už sa rozhodneme pripraviť niečo vlastné, dozaista sú dobrou voľbou aj rôzne jednohubky. Kto odolá tradičným jednohubkám s koliečkom klobásky a kyslou uhorkou? A čo tak pre zmenu pripraviť niečo nielen chutné, ale aj zdravé? Inšpiráciu možno nájdete v našom článku!
Občerstvenie bez výčitiek
V dnešnom článku vám prinášame inšpiráciu na chutné a najmä zdravé jednohubky, ktoré máte hotové za pár chvíľ a môžete si na nich pochutnávať aj večer pri televízore, a to úplne bez výčitiek. Aj takéto chuťovky sa totiž dajú pripraviť zo zdravých a výživných ingrediencií a stále môžu byť lahodné. Ako prvé sa pozrieme na jednohubky zo sladkých zemiakov a avokáda. Vyskúšať však môžete i uhorkové chuťovky s modrým syrom. Ak si však chcete zamaškrtiť na niečom sladkom, dobrou voľbou budú melónové jednohubky, ktoré opäť dopĺňa šalátová uhorka. Tie skvele osviežia počas horúcich večerov, ktoré sa nezadržateľne blížia. Ktoré z týchto jednohubiek vyskúšate ako prvé?
Pozri aj: RECEPT: Lahodný mrkvový chlieb s vlašskými orechmi
Galéria: Zdravé jednohubky
Jednohubky z batátov a avokáda
Ingrediencie:
- 2 stredne veľké sladké zemiaky
- 1/2 čajovej lyžičky rasce
- 1/2 čajovej lyžičky údenej papriky
- morská soľ podľa chuti
- 1,5 čajovej lyžičky olivového oleja
- 1 veľké avokádo
- 1/4 šálky čerstvej limetkovej šťavy
- 1/2 čajovej lyžičky morskej soli
- 5 ks cherry paradajok
- 1/2 šálky reďkovkových klíčkov
Postup:
- Sladké zemiaky si nakrájame na tenké kolieska. V miske k nim pridáme olivový olej, papriku, rascu a soľ. Poriadne premiešame a plátky zemiakov poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 200 °C asi 15 minút.
- V stredne veľkej miske si roztlačíme avokádo a dochutíme soľou a limetkovou šťavou.
- Upečené kolieska sladkých zemiakov poukladáme na servírovaciu tácku. Na každé koliesko položíme lyžičku avokádovej zmesi a na vrch pridáme plátok cherry paradajky a zopár klíčkov.