LaPetit – kniha slovenskej foodblogerky (recenzia)

Kniha LaPetit od slovenskej foodblogerky Moniky Kóňovej

Jedna z najočakávanejších kuchárskych kníh minulého roka, ktorá je knižným debutom známej slovenskej foodblogerky Moniky Kóňovej. Väčšina z nás ju však pozná pod názvom blogu LaPetit, ktorý patrí medzi najčítanejšie kulinárske blogy na slovenskej scéne. Aj to bol pravdepodobne jeden z dôvodov, prečo sa autorka rozhodla pustiť do písania kuchárskej knihy LaPetit – Spolu pri stole a dať svojim receptom aj tlačenú podobu.

Reklama

Slovenský foodblog LaPetit

Autorka knihy Monika Kóňová vyštudovala právo a hoci sa v právnickom svete pohybuje stále, svoju veľkú záľubu našla aj vo varení. Aj preto pred niekoľkými rokmi založila v súčasnosti jeden z najúspešnejších slovenských foodblogov LaPetit. Na ňom sa už viac ako päť rokov delí s ostatnými o svoje kulinárske nápady a inšpirácie.

Kuchárska kniha La Petit (recenzia)
Redakcia - Lucia Hausknechtová

 „Ak už neviete, čo navariť cez týždeň na večeru, alebo vám chýba pár overených sviatočných receptov, ktoré budú hitmi pre všetkých jedákov za stolom, Monika vám ukáže, ako jednoducho na to. V tejto knihe nájdete recepty na rýchle večere na každý deň, ale aj skvelé víkendové varenie, a to všetko prispôsobené sezónnym surovinám podľa ročných období. 

Autorka sa s vami podelí o svoje tipy, ako a čo skladovať, prečo je výhodnejšie kúpiť jedno kura, naporciovať ho a oblafnúť recept, kde je potrebný vývar, ale aj ako si ho doma pripraviť a mať vždy po ruke. Jar, leto, jeseň i zima získajú s La Petit celkom novú chuť.“

Zdroj úvodnej fotky: 5026

Kuchárska kniha La Petit (recenzia)
Redakcia KAMzaKRASOU.sk

Recepty podľa ročných období

Kuchárska kniha obsahuje viacero kapitol. Prvé tri, teda úvod, kuchyňa a môj ideálny zoznam zahŕňa skôr teoretické rady pri nakupovaní, správnom výbere potravín a ich používaní v kuchyni, ktorými sa autorka knihy riadi už niekoľko rokov.

Ďalej nasledujú recepty rozdelené do 8 skupín vymedzených podľa ročných období – skorá jar v kuchyni, neskorá jar v kuchyni, začiatok leta, koniec leta, skorá jeseň, neskorá jeseň, začiatok zimy a koniec zimy. Práve vďaka tomuto rozdeleniu môžete variť sezónne recepty, ktorých ingrediencie ľahko zoženiete. 

Reklama

Kuchárska kniha La Petit (recenzia)
Redakcia KAMzaKRASOU.sk

Prvý dojem nesklamal

Recepty sú navyše rozdelené aj podľa časovej náročnosti. Rýchle večere pripravíte do 30 minút, jedlá z kategórie víkendových receptov patria medzi tie náročnejšie. V úvode každej kapitoly je napísaný zoznam základných surovín, ktoré budete potrebovať na nasledujúce recepty. Je to skvelá pomôcka, ktorá vám uľahčí nakupovanie v potravinách.

Kniha je podobne ako foodblog LaPetit, zameraná na zdravé recepty s kúskom fantázie, ktoré zvládne pripraviť v kuchyni takmer každý. Nájdete tu recepty ako cuketové rezance s pestom, jahodové tartaletky, mrkvové šatôčky alebo cestoviny s tuniakom. Veľkú časť knihy tvoria aj fotografie jedla, ktoré dotvárajú príjemný dojem z celej knihy. Tento knižný debut sa medzi ďalšími kuchárkami určite nestratí. 

Kuchárska kniha La Petit (recenzia)
Redakcia - Lucia Hausknechtová

Reklama

Kuchársku knihu La Petit - Spolu pri stole si môžete zakúpiť na BUX.sk bežná cena 14,90€ - tu v zľave za 11,90€.

3 komentárov

autor komentu

Vaše meno:

Kristína Sekeráková

Kristína Sekeráková

14.11.2021 15:24

V dnešnej dobe je veľmi trendy takto sa prezentovať na sociálnych sieťach :-)

Vaše meno:

Magdaléna Križanová

Magdaléna Križanová

05.05.2017 09:29

pekné ilustrácie

Vaše meno:

Soňa Kelemenová

Soňa Kelemenová

11.04.2017 08:09

jej ja by som ju veľmi chcela, snáď sa dá kúpiť už aj v knihkupectvách

Vaše meno:

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE