Jedna z najočakávanejších kuchárskych kníh minulého roka, ktorá je knižným debutom známej slovenskej foodblogerky Moniky Kóňovej. Väčšina z nás ju však pozná pod názvom blogu LaPetit, ktorý patrí medzi najčítanejšie kulinárske blogy na slovenskej scéne. Aj to bol pravdepodobne jeden z dôvodov, prečo sa autorka rozhodla pustiť do písania kuchárskej knihy LaPetit – Spolu pri stole a dať svojim receptom aj tlačenú podobu.
Slovenský foodblog LaPetit
Autorka knihy Monika Kóňová vyštudovala právo a hoci sa v právnickom svete pohybuje stále, svoju veľkú záľubu našla aj vo varení. Aj preto pred niekoľkými rokmi založila v súčasnosti jeden z najúspešnejších slovenských foodblogov LaPetit. Na ňom sa už viac ako päť rokov delí s ostatnými o svoje kulinárske nápady a inšpirácie.
Redakcia - Lucia Hausknechtová„Ak už neviete, čo navariť cez týždeň na večeru, alebo vám chýba pár overených sviatočných receptov, ktoré budú hitmi pre všetkých jedákov za stolom, Monika vám ukáže, ako jednoducho na to. V tejto knihe nájdete recepty na rýchle večere na každý deň, ale aj skvelé víkendové varenie, a to všetko prispôsobené sezónnym surovinám podľa ročných období.
Autorka sa s vami podelí o svoje tipy, ako a čo skladovať, prečo je výhodnejšie kúpiť jedno kura, naporciovať ho a oblafnúť recept, kde je potrebný vývar, ale aj ako si ho doma pripraviť a mať vždy po ruke. Jar, leto, jeseň i zima získajú s La Petit celkom novú chuť.“
Zdroj úvodnej fotky: 5026
Redakcia KAMzaKRASOU.skRecepty podľa ročných období
Kuchárska kniha obsahuje viacero kapitol. Prvé tri, teda úvod, kuchyňa a môj ideálny zoznam zahŕňa skôr teoretické rady pri nakupovaní, správnom výbere potravín a ich používaní v kuchyni, ktorými sa autorka knihy riadi už niekoľko rokov.
Ďalej nasledujú recepty rozdelené do 8 skupín vymedzených podľa ročných období – skorá jar v kuchyni, neskorá jar v kuchyni, začiatok leta, koniec leta, skorá jeseň, neskorá jeseň, začiatok zimy a koniec zimy. Práve vďaka tomuto rozdeleniu môžete variť sezónne recepty, ktorých ingrediencie ľahko zoženiete.
Prvý dojem nesklamal
Recepty sú navyše rozdelené aj podľa časovej náročnosti. Rýchle večere pripravíte do 30 minút, jedlá z kategórie víkendových receptov patria medzi tie náročnejšie. V úvode každej kapitoly je napísaný zoznam základných surovín, ktoré budete potrebovať na nasledujúce recepty. Je to skvelá pomôcka, ktorá vám uľahčí nakupovanie v potravinách.
Kniha je podobne ako foodblog LaPetit, zameraná na zdravé recepty s kúskom fantázie, ktoré zvládne pripraviť v kuchyni takmer každý. Nájdete tu recepty ako cuketové rezance s pestom, jahodové tartaletky, mrkvové šatôčky alebo cestoviny s tuniakom. Veľkú časť knihy tvoria aj fotografie jedla, ktoré dotvárajú príjemný dojem z celej knihy. Tento knižný debut sa medzi ďalšími kuchárkami určite nestratí.
Redakcia - Lucia HausknechtováKuchársku knihu La Petit - Spolu pri stole si môžete zakúpiť na BUX.sk bežná cena 14,90€ - tu v zľave za 11,90€.