Máme niečo pre milovníčky sladkého a žiarivých farieb. Spojili sme ich vášne dohromady a máme tu pre vás výborný recept na - farebné Raggamuffiny!
Čo poviete nie sú hneď na prvý pohľad na zahryznutie Stáči jedna hodinka v kuchyni a ku kávičke si môžete dopriať takéto krásne farebné sladučké
koláčiky...
Odporúčame prečítať: Recepty s granátovým jablkom
Suroviny na prípravu Raggamuffinov:
- Múka pšeničná celozrnná – 2 ½ hnčeka
- Múka špaldová celozrnná hladká – 1 hrnček
- Mlieko sójové – 2 hrnčeky
- Jablčný ocot – 2 ČL
- Soľ – 2 ČL
- Prášok do pečiva – 2 ČL
- Cukor trstinový nerafinovaný – 2 hrnčeky
Naviac
- zelené farbivo – konopný proteín a avokádo
- žlté farbivo – veľa veľa šafranu alebo mango
- červené farbivo – mrazené jahody
- + konopné semienko na posypanie
Odporúčame prečítať: Napečené rýchlo, sladko a chutne
Počet porcií: 18 muffinov
Čas prípravy: 20 minút príprava
Čas pečenia: 25 minút na 180 °C
Postup prípravy Raggamuffinov:
1. Najprv v mise zmiešame sypké suroviny, múky, soľ, prášok do pečiva a cukor a všetko spolu premiešame. Do mlieka pridáme jablčný ocot, premiešame a necháme chvíľu odstáť. Mlieko spolu s olejom vlejeme do sypkej zmesi a za pomoci mixéru vymixujeme hladké cesto.
2. Cesto si rozdelíme do troch misiek na tri rovnaké časti.
Odporúčame prečítať: Pri začiatku chudnutia robíme tieto najväčšie
3. Do prvej časti pridáme šafran, toho použijete trochu viac, mne chvíľu trvalo, kým sa cesto zafarbilo. Pokojne použite aj viac ako jedno balenie, v tomto prípade čím viac, tým lepšie. Spolu so šafranom môžete použiť aj čerstvé a pomixované mango.
4. Druhú časť cesta budeme farbiť na zeleno. Použijeme konopný proteín, pridajte pár lyžíc a k tomu pomixované avokádo. Poslednú časť cesta zafarbíme na červeno. Ja som použila mrazené ovocie, najlepšie budú jahody. Tie som dala do hrnca, pridala trochu cukru a mierne povarila, aby sa rozmrazili a pustili šťavu. Ovocie nechajte vychladnúť a roztlačte ho vidličkou alebo pomixujte dohladka.
Odporúčame prečítať: Chutné jablkové pochúťky
5. Do formy na muffiny poukladajte muffinové košíčky. Každý košík plňte cestom postupne. Najprv jednu lyžicu červeného cesta, na to lyžicu zeleného cesta a nakoniec lyžicu žltého cesta. Cesto lievajte do košíkov pomaly, aby sa rovnomerne roztieklo a aby sa farby príliš nezmiešali. Vrch muffinov môžete posypať konopným semienkom. Pečte pri 180 stupňoch 25 minút.
Odporúčame prečítať: Kokosový olej a jeho účinky na naše zdravie
Tak vidíte, stačí necelá hodinka a môžete si pochutnávať na tejto dobručkej farebnej maškrte Prajeme dobrú chuť
Zdroj: dontbefakebakesomecake.sk