Máme niečo pre milovníčky sladkého a žiarivých farieb. Spojili sme ich vášne dohromady a máme tu pre vás výborný recept na - farebné Raggamuffiny!
Čo poviete nie sú hneď na prvý pohľad na zahryznutie. Stáči jedna hodinka v kuchyni a ku kávičke si môžete dopriať takéto krásne farebné sladučké koláčiky...
Suroviny na prípravu Raggamuffinov:
- Múka pšeničná celozrnná – 2 ½ hnčeka
- Múka špaldová celozrnná hladká – 1 hrnček
- Mlieko sójové – 2 hrnčeky
- Jablčný ocot – 2 ČL
- Soľ – 2 ČL
- Prášok do pečiva – 2 ČL
- Cukor trstinový nerafinovaný – 2 hrnčeky
Naviac potrebujeme:
- zelené farbivo – konopný proteín a avokádo
- žlté farbivo – veľa veľa šafranu alebo mango
- červené farbivo – mrazené jahody
- + konopné semienko na posypanie
Počet porcií: 18 muffinov
Čas prípravy: 20 minút príprava
Čas pečenia: 25 minút na 180 °C
Postup prípravy Raggamuffinov:
1. Najprv v mise zmiešame sypké suroviny, múky, soľ, prášok do pečiva a cukor a všetko spolu premiešame. Do mlieka pridáme jablčný ocot, premiešame a necháme chvíľu odstáť. Mlieko spolu s olejom vlejeme do sypkej zmesi a za pomoci mixéru vymixujeme hladké cesto.
2. Cesto si rozdelíme do troch misiek na tri rovnaké časti.
Janka Pačeková3. Do prvej časti pridáme šafran, toho použijete trochu viac, mne chvíľu trvalo, kým sa cesto zafarbilo. Pokojne použite aj viac ako jedno balenie, v tomto prípade čím viac, tým lepšie. Spolu so šafranom môžete použiť aj čerstvé a pomixované mango.
4. Druhú časť cesta budeme farbiť na zeleno. Použijeme konopný proteín, pridajte pár lyžíc a k tomu pomixované avokádo. Poslednú časť cesta zafarbíme na červeno. Ja som použila mrazené ovocie, najlepšie budú jahody. Tie som dala do hrnca, pridala trochu cukru a mierne povarila, aby sa rozmrazili a pustili šťavu. Ovocie nechajte vychladnúť a roztlačte ho vidličkou alebo pomixujte dohladka.
Janka Pačeková5. Do formy na muffiny poukladajte muffinové košíčky. Každý košík plňte cestom postupne. Najprv jednu lyžicu červeného cesta, na to lyžicu zeleného cesta a nakoniec lyžicu žltého cesta. Cesto lievajte do košíkov pomaly, aby sa rovnomerne roztieklo a aby sa farby príliš nezmiešali. Vrch muffinov môžete posypať konopným semienkom. Pečte pri 180 stupňoch 25 minút.
Tak vidíte, stačí necelá hodinka a môžete si pochutnávať na tejto dobručkej farebnej maškrte Prajeme dobrú chu
6 komentárov
Erika Špacírová
12.04.2016 10:30zaujímavý recept, na mňa je tam príliš zbytočných farbív :/
Blažena Sádovská
15.10.2014 14:25Super zdravý receptík, výborne vyzerajú tie muffinky, lákajú už na pohľad, len sa do nich pustiť:))
Dorotka Fuchsová
19.09.2014 13:19tie farby no neviem, skôr ma odrádzajú
Katarína Šutvajová
17.09.2014 22:28tie farby sú fakt divoké,nepotrebujem si jedlo prizdobovať aby mi chutilo
Martina Zahoranová
17.09.2014 08:54zaujímavé ale práve tie farby ma dosť odrádzajú od toho aby som to ochutnala - hej v tomto sú "tie farebné veci" zdravé ale sme naučený že všetko čo je veľmi farebné je dofarbené nejakou "éčkovou" prísadou
Jana Komadová
17.09.2014 08:19tak to je ozaj zaujímavý recept a hlavne zdraví treba ho už len vyskúšať