Spojenie sladkej a slanej chuti dokáže vytvoriť zaujímavú kombináciu, ktorá na tanieri poteší nejedného gurmána. Presne tak to platí aj pri slaninových jednohubkách z kuracieho mäsa, kde sa spája chuť hnedého cukru s opečenou slaninou a jemnej pikantnosti červenej papriky.
Tento recept zvládne aj začiatočník v kuchyni, takže pustiť do neho sa môžu aj tí menej zruční.
Ingrediencie (4 porcie):
- 500 g kuracích pŕs
- 300 g slaniny bacon Mecom premium (85% bravčového boku)
- 2 polievkové lyžice hnedého cukru
- 1 čajová lyžička mletej červenej papriky (môže byť pikantná)
- mleté čierne korenie
- soľ
- olivový olej
- čerstvý rozmarín
Odporúčame ochutnať: Zapekaná zelenina s párkami
Príprava:
Kuracie prsia očistíme a nakrájame na menšie „kvádriky“. Tie potom v miske premiešame s trochou olivového oleja a vetvičkami čerstvého rozmarínu. Necháme v chladničke odležať 2 hodiny. Potom kuracie kúsky zabalíme v slanine bacon Mecom premium tak, aby bola slaninka obtočená okolo kuracieho mäsa. Slaninka by mala na mäsa držať, takže žiadne špáradlá nie sú potrebné.
Obalené kúsky potom obalíme v sladko-pikantnej zmesi, pripravenej zmiešaním hnedého cukru, mletej červenej papriky, čierneho korenia a soli. Takto pripravené jednohubky dáme na rozpálenú panvicu s kvapkou oleja a opekáme z každej strany pár minút. Môžeme podávať s čerstvou zeleninou alebo opekanými zemiakmi.
Dobrú chuť!
Zdroj foto: www.luci.sk