Slaná halloweenska pochúťka, ktorá zaujme nielen na pohľad!

Halloweenske mini pizze

Po sladkej strašidelnej pochúťke sme sa rozhodli, že vám ponúkneme ďalšiu inšpiráciu na nekončiace sa halloweenske recepty. Veríme, že sa vám páčia rovnako ako nám. Ak hľadáte spôsob, ako pridať trochu kreativity a strašidelnej atmosféry do svojich jedál, tieto jednohubky sú skvelým riešením. Recept je ideálny ako rýchla večera alebo poobedňajší snack, ktorý určite poteší nielen deti, ale aj dospelých.

Mini halloweenske pizze alebo mini pizza múmie? Halloween je čas, ktorý sa dá skvele využiť na prípravu najrôznejších zábavných receptov, čím zabavíte nielen seba, ale aj svojich najmenších. Deti budú nadšené z prípravy hravých múmií, zatiaľ čo vy budete radi, že ste vymysleli jednoduchý a chutný recept, ktorý je hotový za pár minú a zaujme. Navyše, na prípravu budete potrebovať len zopár základných surovín, ktoré pravdepodobne už máte doma.

Toto vyskúšajteRozkošné strašidelné sušienky, ktoré budete chcieť vyskúšať!

Recept na halloweenske mini pizze

Ingrediencie:

  • Pizza cesto (môžete použiť hotové cesto z obchodu alebo si pripraviť vlastné)
  • Pizza omáčka (na dochutenie základu pizze)
  • Plátky syra (môžete použiť syr Gouda, ale pokojne siahnite po akomkoľvek syre, ktorý máte radi)
  • Olivy (na vytvorenie očí)

Inšprirujte sa: Tri recepty na plnenú tortillu: Vďačné jedlo na raňajky aj na obed i večeru!

Postup:

  • Ako prvé, rozvaľkajte pizza cesto a vykrojte z neho okrúhle mini pizze.
  • Na každú časť cesta natrite tenkú vrstvu pizza omáčky. Môžete pridať aj iné ingrediencie, ktoré máte radi, ako sú cherry paradajky, saláma či huby. Tento recept je veľmi flexibilný a ľahko si ho prispôsobíte podľa svojich chutí.
  • Plátky syra nakrájajte na úzke pásy a začnite ich ukladať na pizze tak, aby vytvorili nepravidelné „obväzy“, čím vzniknú múmie. Medzi pásmi nechajte trochu miesta na vytvorenie tváre.
  • Na vrch každého pásu syra pridajte dve kolieska olív, ktoré budú predstavovať oči. Ak nie ste fanúšikom olív, môžete ich nahradiť kúskami papriky.
  • Pizze vložte do predhriatej rúry a pečte na 200 °C približne 20 minút. Pizze sú hotové, keď je cesto chrumkavé a syr sa mierne roztopí.
  • Nechajte ich mierne vychladnúť a môžete servírovať.

Neprehliadnite: Toto musíte skúsiť – vegan karamelové jablká v lístkovom ceste

Jedným z najlepších aspektov tohto receptu je jeho flexibilita. Môžete pridať akékoľvek ingrediencie, ktoré máte radi alebo dostupné doma. Pre vegetariánov či vegánov môžu byť múmie plnené špenátom, cuketou alebo baklažánom. Na vrch môžete použiť vegánsky syr. 

Ak máte radi pikantnejšie jedlá, môžete pridať kúsky chilli alebo korenistú omáčku na dochutenie. Tento recept je skvelý pre experimentovanie a vytváranie rôznych verzií podľa vlastných chutí. Ak chcete ľahšiu verziu, môžete použiť celozrnné cesto a pridať viac zeleniny. Jednoduchý, rýchly a ideálny pre tých, ktorí nemajú veľa času, ale chcú pripraviť niečo kreatívne a chutné. 

Zdroj úvodnej fotky: INSTAGRAM / @anniekaly

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE